Rejtélyes öngyilkosság történt a Lake Quinnault fogadóbanSzállodai szobák, amelyekben biztos, hogy te sem szállnál meg még akkor sem, ha fizetnének érte.Lake Quinnault fogadó: 2001. szeptember 14-én, poggyász nélkül, érkezett Lyle Stevik a washingtoni Lake Quinnault fogadóba, ahol az 5-ös szobát kapta. Stevik egy idahói lakcímet adott meg, majd a szobalánynak szemet szúrt, hogy a vendégnél csak egy toll és fogkefe van.

Hétfőn reggel a szoba szekrényében, nyakában övvel, holtan találták meg a fiatalembert, aki öngyilkos lett. A szobában 160 dollárt találtak, rajta egy cetlivel, amire az írták, hogy „a szobáért”. Egy másik gyűrött papírdarabon az „öngyilkosság” szó szerepelt. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a vendég által megadott Lyle Stevik név valójában Joyce Carol Oates regényének egyik szereplője, ráadásul a fiatalember által megadott cím az idahói Best Western Hotelhez tartozik.

Az ügy megoldatlan maradt, egészen 2018-ig, ugyanis akkor a DNS Doe Project engedélyt kért a helyi halottkémi irodától, hogy hozzáférhessenek Stevik eltárolt DNS-hez. Az ügy azonban hirtelen véget ért, mert a családtagok, akik kifizették a költségeket, nem akartak nyilvánosságot.

Ami a különös öngyilkosságról még kiderült az, hogy a család azért nem jelentette be a rokonuk eltűnését az elmúlt 17 évben, mert azt feltételezték, hogy még életben van. Azt a mai napig nem hozták nyilvánosságra, hogy ki volt valójában Stevik.

Az 1046 -os szoba rejtélye: 1935 januárjában vette ki a Kansas City-i President Hotel 1046-os szobáját Roland T Owen. Ezután különös események vették kezdetüket. Először a szobalány azt vette észre, hogy a vendég egy „Don” nevű férfinak hagyott üzenetet, majd másnap fültanúja volt, hogy a férfi telefonon beszél ezzel a Donnal, és nem akart elmenni enni.

Később, amikor a szobalány törölközőt vitt a szobába, akkor azt hallotta, hogy két férfit beszélget, majd amikor bekopogott az ajtón, akkor az egyikük durván közölte vele, hogy nincs szükségük semmire. Hamarosan a recepciós szerelőt küldött az 1046-os szobába, hogy cserélje ki a tönkrement telefont, amit összesen kétszer kellett kicserélni a besötétített szobában.

Amikor a szerelő utoljára belépett a szobába, akkor felkapcsolta a villanyt, ami megvilágította a véres ágyat, falakat, és a sarokban több szúrt sebbel heverő, meztelen Owent, akit teljesen biztos, hogy megkínoztak.

A tettes kiléte örök rejtély maradt, mert mikor Owent faggatták, hogy ki tette ezt vele, akkor ő azt motyogta, hogy „senki”, majd úgy halt meg, hogy nem szólt többet. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a szobából valaki elvitte az összes személyes tárgyat és ruhákat, Roland T Owen nevű ember pedig soha nem létezett.

A meggyilkolt férfit szerény temetéssel, jelöletlen sírba temették, de az utolsó pillanatban egy rejtélyes pénzadománnyal rendezték a temetés és a szolgáltatás költségeit. Évekkel később egy Ruby Ogletree nevű nő azt állította, hogy látott egy képet Owen holttestéről, és biztos benne, hogy a férfi az ő eltűnt fia, Artemis. Ugyanakkor ez az állítást semmivel sem lehetett bebizonyítani, ezért továbbra sem tudni, hogy ki volt valójában Roland T Owen és Don.

Swissotel Nai Lert Park: A híres színészt, David Carradine-t, a legtöbben az 1970-es Kung Fu című sorozatból és két Kill Bill című filmből ismerhették. A 72 éves Carradine 2009 májusában utazott Bangkokba, hogy filmet forgasson, ám napokkal később egy szobalány talált rá a színész szekrényben logó holtestére a Swissotel Nai Lert Park 352-es lakosztályában.

A nyomozás során kiderült, hogy Carradine nem követett el öngyilkosságot, ugyanis kötelet találtak a nyakában, a csuklóin és a nemi szervén. A thai nyomozók arra jutottak, hogy a színész halálát autoerotikus fulladás okozta, és Carradine családja is azon a véleményen volt, hogy a férfi egy rosszul sikerült szexjáték áldozatává vált.

Ennek ellentmond, hogy a biztonsági felvételek egyikén sem lehet látni, hogy valaki belépett volna a színész szobájába.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló