Gyűlölte a nőket Aaron Kosminski, aki az igazi Hasfelmetsző Jack lehetett



DNS bizonyíték támasztja alá, hogy a borbély gyilkolt a londoni Whitechapel körzetben.A DNS bizonyíték: Russell Edwards 2007-ben vásárolta meg Hasfelmetsző Jack negyedik áldozatának, Catherine Eddowesnek a kendőjét, amit 2014-ben küldött DNS vizsgálatra, aminek eredményéből kiderült, hogy a minta megegyezik Aaron Kosminski egyik élő rokonával. 2019-ben a The Journal of Forensic Sciences folyóiratban megjelentek az adatok és a megerősítés.

Kosminski volt elmegyógyintézetben: 1891-ben Aaron Kosminski bekerült a Colney Hatch Asylumba, mert késsel fenyegetőzött, hogy elvágja a húga torkát. Az orvosainak, de mindenki másnak is egyértelmű volt, hogy a férfi gyűlöli a nőket. A modern orvosok szerint Kosminski paranoid skizofréniában szenvedhetett.

Mély gyűlölet volt benne a nők irányába: Hasfelmetsző Jackről tudjuk, hogy brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg a prostituáltakat, akiknek eltávolította a szerveiket. Az egyik áldozata arca szörnyen vad volt, ami arra utal, hogy a gyilkos irracionális haragot táplált a nők iránt.

Az első gyilkosság idején Aaron Kosminski 23 éves volt. A férfi soha nem nősült meg, és nem ért el sikert a nőkkel való szocializációban.

A nyom a Goulston utcán: Hasfelmetsző Jack 1888. szeptember 30-án gyilkolta meg Elizabeth Stride-ot és Catherine Eddowes-t, majd a Goulston utcához közeli falra krétával ezt az üzenetet írta: „A zsidók azok a férfiak, akiket nem hibáztatnak.”

A „zsidók” szóra a „Juwes” szót írta.

A helyesírásból és a kettős negatív elemzésből arra következtettek, hogy a sorozatgyilkosnak nem az angol az anyanyelve. Az üzenet után a Scotland Yard második helyettes biztosa, Sir Robert Anderson biztos volt abban, hogy a sorozatgyilkos zsidó.

Egy zsidó tanú látta az arcát: Sir Robert Anderson az önéletrajzi könyvében, A hivatalos életem könnyebb oldala részben kifejette, hogy teljesen biztos abban, hogy Aaron Kosminski volt Hasfelmetsző Jack.

Az írás szerint annak idején találtak egy tanút, aki segíthetett volna, hogy elítéljék Kosminskit, ugyanis az illető látta a gyilkos arcát, de a tanú nem tett vallomást, ugyanis zsidó volt, és biztosra vette, hogy a vallomása után felakasztanák Kosminskit.

Kosminski sötét és tragikus háttértörténete: Aaron Kosminski egy lengyelországi zsidó családban nevelkedett. 1881-ben, II. Sándor cár meggyilkolása után, heves lázadás tört ki, ami a zsidók ellen irányult.

Az akkor 16 éves Kosminski szemtanúja volt a háborús körülményeknek, ami elől a családjával először Németországba menekült, majd Angliában telepedtek le. Kosminski lengyel szabó apjáról azt feltételezik, hogy kórházban kezdett dolgozni, vagy borbélynak állt.

Anatómiai ismeretei voltak: Mint kiderült, Kosminski professzionális borbély volt, ami nem azt jelenti, hogy csak fodrászként dolgozott, ugyanis a borbélyok sebészettel, érvágással, fogászati és egyéb műtéti beavatkozásokkal is foglalkoztak. Emellett Kosminski az apjától is eltanulhatott néhány orvosi technikát.

Majdnem elfogták őt: Aaron Kosminski abba a „Tengerparti otthonba” került, amelyről most azt feltételezik, hogy a rendőrség gyógyító otthona volt Brightonban, és arra használták, hogy ott hallgassák ki a gyanúsítottakat.

Kosminski rövid időt töltött az otthonban, ahol az állapota romlani kezdett, demencia jelentkezett nála, hamarosan nem tudta, hogy hol van, majd végül 1919-ben, 53 évesen meghalt.

Sir Robert Anderson és a Scotland Yard több nyomozója biztosra vette, hogy Aaron Kosminski az igazi Hasfelmetsző Jack, az ügy lezárásához mégsem volt elegendő bizonyíték.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló