Hátborzongató helyek a nagyvilágból (1. rész)Ismerd meg a világ legfélelmetesebb helyeit!A Machecoul Kastély – Franciaország: De Machecoul Gilles de Rais (1404-1440) tulajdonában állt a kastély, ami a ma napig az egyik legfélelmetesebb hely a világon, ugyanis Breton királya, aki Jeanne d'Arc bajtársa és Franciaország Marsallja volt, arról vált igazán híressé, hogy sorozatgyilkosként ölt, az áldozatai pedig elsősorban gyerekek voltak.

A férfi 1434 és 1435 között vonult vissza a katonai élettől, majd elmélyedt az okkultizmus tanulmányozásában, valamint saját kompozíciójú extravagáns előadásokat tartott. Az első gyereket 1432 és 1433 tavasza között ölte meg, majd ezt hasonló bűncselekmények követték.

A gyilkos megerőszakolta az elrabolt kisfiúkat, akiknek elvágta a torkát, majd önkielégítést végzett a vérükben és belső szerveikben. Az udvari iratok így szólnak a kísérleteiről:

„Amikor a gyermekek meghaltak, megcsókolta őket, és akiknek a legszebb végtagjaik és fejük volt, feltartotta azokat a magasba, és sokáig csodálta őket. Testüket felvágta és felvidult a belső szervek láttán, gyakran, a gyermekek haldoklása közepette ráült a hasukra, és harsányan nevetett…”

A borzalmas bűncselekményekért, amelyek mindegyikért a Machecoul Kastélyban követte el, 1440. október 26-án végezték ki Nantes-ben. A kastély romokban maradt fenn. Az áldozatokat is a kastély közelében temették el.

A Mary King’s Close – Skócia: Mítoszok és rejtélyek központi helyszíne Mary King’s Close utcácskái, amelyek évekig Edinburgh alatt rejtőztek. Skócia régi városrészének sorsa 1645-ben pecsételődött meg, amikor kitört a pestisjárvány.

Az elbeszélések szerint a betegség miatt úgy döntött a helyi tanács, hogy befalazzák a városnegyedet, az áldozatokat pedig otthagyják meghalni. Ez az döntés, amiért „a szomorúság utcája” becenevet kapta a város alatti negyed.

Ilyen múlttal nem meglepő, hogy a helyről elterjedt, hogy szellemjárta. A helyi kísértetek közül a leghíresebb Annie, aki a befalazás után kezdett kísérteni. A kislány a kedvenc babáját keresi, amit a pestits miatt veszített el. A helyiek a mai napig fenntartanak egy szobát, ahol a turisták ajándékot hagyhatnak a kislánynak, hátha Annie végre megtalálja a lelki békéjét.

Palermo kapucinus katakombái – Olaszország: Szicília temetkezési helyeit amolyan „halotti turistalátványosságként” tartják számon napjainkban. Palermo kapucinus katakombái története arról szól, hogy 1559-ben a kolostor szerzetesei mumifikálták a halott testvéreiket és végső nyughelyre helyezték őket a katakombákban. A holttesteket ecettel mosták meg, majd kerámiacsövekkel szárították ki őket. Egyes testeket testet bebalzsamozták, másokat lepecsételt üvegkabinokban helyezték el.

A szerzeteseket a mindennapi ruhájukba öltöztetve őrizték meg, illetve melléjük helyezték a vezeklésül viselt kötelékeiket is. Eredetileg a halott barátoknak szánták a kapucinus katakombákat, de később státuszszimbólummá vált.

A későbbi századokban helyi szellemi nagyságok kötötték ki, hogy milyen ruhákban legyen tartósítva, sőt, néha átöltöztették a holttesteket. A katakombákat 1880-ban zárták be, de a turisták még ma is látogathatják.

Az utolsó temetés 1920-ban volt, amikor a 2 éves Rosalia Lombardo talált itt végső nyugalomra. Rosalia teste szemel láthatóan sértetlen, ami egy olyan eljárásnak köszönhető, amelyet évtizedekig nem ismertek a tudósok, de az elmúlt időben sikerült kideríteni, hogy mi a módszer titka.

Hill of Crosses - Keresztek dombja – Litvánia: A kis ipari várostól, Siauliai-tól 12 km-re, északra fekvő Kryzi Kalnasban az ország nemzeti zarándok központja, ugyanis az ott található Keresztek Dombján ezernyi kereszt tekinthető meg, mint a keresztény odaadás jelképe, illetve ez a kis domb emlékezteti a litvánokat a nemzeti identitásukra.

Azt nem tudni, hogy mikor kerültek oda az első feszületek, de az biztos, hogy a kommunisták hiába próbálták lerombolni a XX. században, hiszen a mai napig rengeteg kereszt áll a kegyhelyen, ahonnan a kilátás is meseszép.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló