Tudd meg, hogy milyen az érzelmi világod!



Az általad választott lap alapján megkapod a neked szóló elemzést.1. Az identitáskereső: Rendkívül érzékeny vagy arra, hogy mi történik körülötted, milyen a imázsod, hogyan ítélnek meg mások. Szükséged van arra, hogy egy társasághoz tartozz, és arra, hogy elismerést szerezz azzal, hogy milyen erősen kitűnsz a többiek közül. Néha egy rossz érzés rabul ejt, ami feszültséget és agresszivitást okoz.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy keress egy olyan módszert, amivel úgy fejezheted ki a személyiséged előnyös oldalát, hogy közben nem kell szenvedned vagy megijedned a másokkal való kapcsolattól.

2. A harmóniát kereső: Mindig a harmóniára törekszel, ami miatt kerülöd a konfliktust és hajlandó vagy a kompromisszumokra. Igyekszel mindent úgy csinálni, hogy ne kerülj konfrontációba.

A népszerűséged, a harmónia iránti őszinte vágyad, a másokon segíteni kívánó éned olyan embereket vonz melléd, akiket a jó szándék vezérel. A kedvességed és a figyelmességed miatt pozitívan ítélnek meg mások. Az, hogy kevés szeretettel vagy önmagad felé, hajlamossá tesz arra, hogy áldozatnak tűnj mások előtt.

Ha szeretnél visszatalálni önmagadhoz és a vágyaidhoz, akkor erre a legjobb megoldás egy terápia vagy analízis lenne. Tudj nemet mondani azokra a helyzetekre, amelyek esetében szorongató érzés gátolja a cselekedeteidet! Akik folyton csak adnak, azoknak keményen kell dolgozniuk azért, hogy előnyösnek érezzék, amikor kapnak valamit.

3. A biztonságot kereső: A biztonság iránti vágyad egy múltbéli traumából fakadhat, egy betegségből, a gondoskodás hiányából, a bizonytalan vagy inkább már fullasztó anyai szeretetből és a szüleid hatalmas elvárásaiból.

Most ezeket a sebeket próbálhatod enyhíteni vagy begyógyítani, de amikor akadállyal találod szembe magad, akkor a szorongás győz feletted. Ha ráadásul a helyzet régi emléket juttat az eszedbe, akkor többé senkiben és semmiben sem tudsz megbízni, beleértve önmagadat is. Ilyenkor beindulni a védekező mechanizmusod, vagyis úgy érzed, hogy menekülnöd kell.

Próbálj mély levegővétellel egyensúlyt teremteni a kétség és a bizalom között. Ha csinálsz valamit, akkor törekedj arra, hogy teljes tudattal éld meg magadban a bizalmat! Engedd meg magadnak a szorongások megtapasztalását.

4. A harcot kereső: Direkt vagy indirekt formában, de a személyiségedben jelen van az agresszivitás. Nálad, a harc keresőnél előfordulhat a kedélyes humor vagy az éles irónia, a felsőbbrendűséget sugalló viselkedés vagy a dühroham.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy teremts kapcsolatot az érzéseiddel a dühön keresztül. Áss le ennek a haragnak a gyökeréig, mert csak így kaphatsz választ arra, hogy valójában mire van szükséged. A másik megoldás a szellemedet is megmozgató testgyakorlatok (például a jóga), amelyek megtanítanak arra, hogy felfedezed a benned lévő jó energiákat, amiket aztán odairányítasz, ahova szükséges.

5. Az iránykereső: Igényled, hogy mindent pontosan megérts, méghozzá úgy, hogy folyton önvizsgálatot tartasz, és igyekszel értelmet adni a dolgoknak az életedben. A kockázatkerülés, a konfliktusok enyhítése és a gördülékeny kommunikációra való törekvés a személyiséged fontos része.

Fontos, hogy figyelj magadra és a környezetedre! Ha úgy érzed, hogy elbizonytalanodsz, akkor próbálj ki valamit, amit korábban még soha!

6. Az igazságkereső: Úgy próbálsz, elmenekülni mások ítélkezése elől, hogy inkább te ítélkezel. Jellemző rád, hogy kritikus vagy, racionális és szeretsz moralizálni. Hajlamos vagy a negativitásra és konkrét képed van másokról és a világról. Számodra gyanús az érzelmek és a vonzalmak kimutatása.

A saját érdekedben találd meg a belső gyermekedet, aki nem tudta elmondani vagy megélni az igényeit. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit szerettél volna csinálni gyerekkorodban? Kis lépésekkel rázd le magadról a bűntudatérzetet, adj helyet a felszínre kerülő érzéseidnek! Találkozz olyan emberekkel, akiknek a személyisége és kultúrköre különbözik a tiedtől!

(Forrás: noportal.hu)

Ajánló

Ajánló