Ezeket a dolgokat tedd meg az év utolsó heteiben!Nyolc tanács, ami által a lehető legjobban zárhatod az esztendőt.Segíts: Nagyon jól tennéd, ha kicsit erőt vennél magadon és segítséget nyújtanál másoknak az év utolsó hetekben. Igaz, sokan egész évben hajlandóak segíteni, de ha valaki máskor nem is teszi ezt meg, akkor legalább az év végén gondoljon másokra is.

Ne feledd, hogy sokan vannak, akiknek nemcsak ajándék nem adatik meg karácsonykor, hanem a boldog ünneplés, a család és az ünnepi étel is olyasmi, amiben nem lehet részük.

Búcsúzz el a múlttól: Minden év végén el kell búcsúzni a múlttól, amit idén is tégy meg! Ez a szertartás azért nagyon fontos, mert a múlt árnyai megakadályozzák, hogy boldog legyen az életed. Ne csupán az évtől vegyél búcsút, hanem mindentől, ami a múltadhoz tartozik! Rázd le magadról a lelki terheidet, a fájó emlékeket, és dolgozz a sebeid begyógyításán! Próbálj minél több szép emléket felidézni, viszont eközben se feledkezz el a jelenről!

Tedd rendbe a kapcsolataidat: Ha szeretnéd a szeretet, a béke és a boldogság jegyében lezárni az évet, akkor még idén tedd rendbe a kapcsolataidat, és ezt ne halaszd 2023-ra! Az év utolsó heteiben keríts sort a bocsánatkérésekre, az őszinte beszélgetésekre és javítsd fel azokat a kapcsolataidat, amelyeket jövőre szeretnél még jobban elmélyíteni. Ne sajnáld az időt és az energiát a kapcsolataid harmonizálására fordítani!

Arra emlékezz, mi igazán számít: Sokan teljesen megőrülnek az adventi időszakban, pedig az ünnepek idején se lenne szabad elfeledkezni az olyan igazán fontos dolgokról, mint a család és a szeretet.

Ezért törekedj arra, hogy a karácsonyi ünnepek ne a stresszről szóljanak, vagy arról a látszatkeltésről, hogy ki van jobb helyzetben 2022 végén. Próbáld úgy tervezni a karácsonyt és a szilvesztert, hogy élvezd az ünnepeket, és arra koncentrálj, ami tényleg fontos az életben, mert akkor nagyon jól fogod zárni az esztendőt.

Viselkedj nagylelkűen: Amennyiben szeretnéd a lehető legjobban zárni az évet, akkor annak utolsó heteiben légy nagylelkű. Ne feledd, hogy nemcsak az ünnepekkor kell egymásra gondolni, hanem az év minden hónapjában nagylelkűen kellene viselkedni, ám az emberek decemberben adakoznak a legszívesebben.

Sok ember van, akinek a karácsony nagyon sokat jelent. Idén te is próbálj hozzájárulni mások boldogságához és kellemes ünnepéhez annyival, amennyivel tudsz, viszont ne feledd, hogy ez nem biztos, hogy pénzt jelent. A legfontosabb az, hogy szívből adj!

Imádkozz: Ha nem szokásod imádkozni, akkor ezt érdemes minél többször megtenned, mert a teremtő és az angyalok mindig meghallgatnak, függetlenül attól, hogy milyen hónapot mutat a naptár.

Ugyanakkor decemberben mégis kiemelten bölcs dolog imádkozni azokért, akik nincsenek veled, a szeretteidért, a betegekért, a nehéz helyzetben élőkért, vagyis bárkiért a világon. Bátran küldj szeretet a világba élőknek az év utolsó havában, és meglátod, ugyanannyi szeretet kapsz majd vissza!

Tudj megbocsátani: Az év vége arra is kiváló időszak arra, hogy megbocsáss. Ezt egyfelől azért fontos megtenned, hogy ne vigyél át magaddal sértettséget, haragot és fájdalmat 2023-ra, másfelől ezzel igazán varázslatossá teheted az ünnepeket.

Ne feledd, hogy amikor nincs benned neheztelés, akkor őszinte szeretet költözhet az életedbe. Ez a szabadság és a békesség titka. Az év utolsó heteiben bátran beszélj azokkal, akikkel haragban vagy, és gondold végig, hogy adsz-e még egy esélyt nekik, vagy legalábbis megpróbálod szépen elrendezni a történteket. Természetesen az is nagyon fontos, hogy saját magadra se haragudj!

Változtass, amin kell: Még van egy hónap az évből, így van még esélyed, hogy változtass, sőt, meg is kellene ezt tenned! Ez ne legyen drasztikus változtatás, hanem inkább szép lassan kezdd megalapozni a hosszú távú változtatásokat az életedben!

Ezt kezdheted például a viselkedéseddel, a szokásaiddal, vagy a gondolkodásmódoddal. Ne feledd, hogy az év végi ünnepek a kezdetet jelzik!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló