Ezeken a helyeken szinte biztos, hogy találkozhatsz szellemekkel



Ismerd meg a leghíresebb szellemjárta helyeket!Istenség ölhette meg az erdőben eltűnt diákokat: 2001-ben kilenc diák indult el, hogy a witkowicei erdőben éjszakázzon. Aznap este fél 8-kor a csapat találkozott egy idős férfival, aki megkérte őket, hogy ne menjenek az erődbe, ám diákok csak legyintettek a figyelmeztetésre és kigúnyolták a férfit, ami hiba volt, mert a diákok soha többé nem tértek vissza az erdőből.

Amikor a csapat eltűnt, akkor állítólag a barátaik kezdték el a keresésüket, mert a rendőrség „nem szívesen nyomozott volna az ügyben”. A kutatás eredményeként találtak egy fényképezőgépet, ami az eltűnt diákoké lehetett. Az abból előhívott képen a sűrű ködbe burkolózó erdőben látható az eltűnt fiatalok elmosódott alakja.

Az eltűnt fiatalokat kereső barátoknak azt is sikerült kideríteniük, hogy egykor hatalmas tűzvész tombolt Witkowice környékén, az erőben pedig már több helyi is meghalt rejtélyes körülmények között. A diákok soha nem kerültek elő. Egyes mentemondák szerint egy „istenség” ölte meg őket, aki az erődben él és sűrű zöld ködöt képez.

Szolgálólány kísért Európa egyik legszebb szállodájában: Európa egyik legcsodásabb szállodája, a Hotel Union Øye, a Kék szobájáról vált híressé a paranormális jelenségek rajongói körében, ugyanis állítólag ott találkozgatott Linda, a fiatal szolgálólány egy nős német tiszttel az 1800-as években. A tiszt el akarta hagyni a feleségét, ám az asszony nem akart válni, hamarosan pedig öngyilkosságot követett el. Mikor Linda ezt megtudta, akkor elment a közeli fjordhoz, hogy megölje magát.

A jelenben a szálloda vendégei közül többen is arról számoltak be, hogy hangos zokogásra riadtak fel a szobájukban és látták Linda szellemét. Akik azért érkeznek a hotelba, hogy megtapasztalják a szellemtevékenységet, ezüst tálcán kapnak fokhagymát, hogy elűzzék Linda szellemét, ám azok, akik szeretnének találkozni a szellemmel, az ajtó előtt hagyják a tálat.

Szellemhangokat hallani egy elnéptelenedett faluban: A legenda úgy szól, hogy 1790-ben költöztette át a családját Obadiah Higginbotham és Johnathan Randall Rhode Island-ről a Connecticut államban található Pomfret Ragged Hills erdejébe, majd a települést elnevezték Bara-Hacknek (ami kenyértörést jelent), hogy ezzel ünnepeljék meg walesi örökségüket.

A két férfi létrehozta a Higginbotham Linen Wheels nevű céget, ami lenfonással látta el a környező területeket. A fellendült Bara-Hack hamarosan önálló faluvá vált, ám azt követően, hogy az alapító családok kihaltak, a települést egyre többen hagyták el, majd a polgárháború kitörésekor senki sem maradt.

Az elnéptelenedés után a helyszín a paranormális nyomozók egyik kedvenc helyszínévé vált, ugyanis állítólag, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy sötétedés után ellátogassanak a településre, azok egy baba szellemét és egy lebegő szakállas arcot láttak a temetőben, de más beszámolók szerint lovaskocsik és haszonállatok hangját is lehet hallani.

A napjainkban „szellemhangok falujaként” ismert Bara-Hack magánterület.

Öngyilkosok csatornája”: Az oroszországi Szentpétervár leghosszabb csatornája az 1700-as évek végén és az 1800-as évek elején kiásott Obvodnij-csatorna, ami túl sekély volt ahhoz, hogy hajózni lehessen rajta, ezért csak kis csónakok használhatják.

A betonnal körbevett csatorna azonban nem a hajózás miatt vált ismeretté, hanem azért, mert már sokan kíséreltek meg ott öngyilkosságot, ami miatt elnevezték az „öngyilkosok csatornájának”. Akik túlélték az öngyilkossági kísérleteket, azok közül többen arról beszéltek, hogy láthatatlan erőt próbálta víz alá húzni őket, de olyan is volt, aki egy fehér ruhás nőt látott a víz alatt lebegni, mielőtt egy pillanat alatt eltűnt volna.

A csatorna építésének kezdetén a munkások gyakran panaszkodtak fejfájásra, rosszullétre, sőt, többüknek váratlan dühkitörése is volt. Állítólag a munkásokat átok sújtotta, amiért egy ősi pogány temetőn keresztül építik ki a csatornát.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló