Démoni megszállásról szóló történetek (1. rész)



Igaz történetek ördögűzésekről.Tudományos oldalról közelítették meg a megszállt szolgálólány esetét: Elizabeth Knapp az 1670-es években dolgozott Samuel Willard, a Massachusetts-i Groton-templom tiszteletesének háztartásban. Amikor Knapp megszállás jeleit kezdte mutatni, akkor Willard úgy döntött, hogy tudományos oldalról fogja vizsgálni a lányt.

Williard 1671. október 30-tól kezdve, egészen 1672. január 12-ig dokumentálta Knapp állapotának romlását. A lányt rohamok, hallucinációk kínozták, a testén torzulások jelentek meg és állatias, mély hangokat adott ki, ami a megszállásra utalhatott.

November 28-án Knapp rohamot kapott, ami két napon keresztül tartott. Ezt követően katatóniás állapotba került december 8-ig. A lány elmondta, hogy az ördög támadta meg, és nem volt más választása, mint az, hogy szerződést köt vele.

A lány január 15. után nem produkált újabb tüneteket, így Williard arra a döntésre jutott, hogy hagyja, hogy a továbbiakban az idősebbek és megfontoltabbak foglalkozzanak az esettel. Az máig rejtély, hogy valójában mi történt a lánnyal.

Az igazi Ördögűző: Ronald Hunkeler története alapján készült az 1973-as Ördögűző című film. A történet szerint az 1940-es évek végén furcsa dolgok történtek a 13 éves fiúval, aki az elhunyt spiritiszta nénikéjét gyászolta.

Hunkeler kaparászó hangokat hallott a szobája falán, a csöveken és a falakon pedig víz csöpögött. Mikor a fiú ágya magától megmozdult, akkor a szülei úgy döntöttek, hogy elviszik a gyereket egy helyi jezsuita paphoz, E. Albert Hugheshoz, aki 1949 februárjában ördögűzést hajtott végre a fiún.

A szertartás nem járt sikerrel, ugyanis nem sokkal utána karcolások jelentek meg Hunkeler testén, aki levizelte az ágyát és káromkodni kezdett, amikor újabb jezsuiták érkeztek. A fiú szülei úgy döntöttek, hogy komolyabb kezelésre lesz szükség, ezért elvitték a fiút a St. Louis-i Alexian Brothers kórházba.

Április 8-án, húsvét utáni hétfőn szent és megáldott tárgyakkal takarták le Hunkeler testét. Miután a fiú lassan magához tért, azt mondta, hogy a Sátán távozott.

Az orvosok szerint betegség, a pap szerint démonok miatt ugrott ki az ablakon az ápolónő: Az Arkansasban található Little Rock baptista egészségügyi orvosi központjában dolgozott ápolónőként a teljesen hétköznapi életet élő Amy Stamatis, akit a férje és a gyerekei imádtak. Egy nap a nő mégis kiugrott az ablakon, minek következtében deréktól lefelé megbénult.

Stamatis állítja, hogy aznap nem ő ugrott ki az ablakon. Elmondása szerint az a nap is egy átlagos munkahelyi napként kezdődött, de amikor kiment egy szobából, hogy visszasétáljon az állomásra, akkor egyszer csak azon kapta magát, hogy céltalanul kószál a kórház termei között.

Az orvosok szerint epilepszia, skizofrénia és porfíria (ritka kémiai egyensúlyhiány) okozta Stamatis állapotát. Cindy Lawson pünkösdi evangélista azonban démonokat sejtett a dolog hátterében, ezért felkereste a családot, akiktől elűzte a gonoszt.

Ördögnek képzelte magát a szabó: Szabóként dolgozott George Lukins, aki 1778-ban azt állította, hogy megszállták. A férfi sokszor idegen nyelven énekelt, majd egyre furcsábban és ijesztőbben viselkedett. Lukins az egyháztól kért segítséget, ugyanis ő maga is megijedt attól, amit művel. Lukins kórházba került, ahol 20 hónapon keresztül próbáltak segíteni rajta. A gondozók később elmondták, hogy a férfi démoni befolyás alatt állt, ezért nem találtak megoldást a problémájára.

A szabó egyszer erőszakossá vált, majd kijelentette, hogy ő az ördög, és ugatásba kezdett. Máskor himnuszokat énekelve sétálgatott, később azt állította, hogy hét démon szállta meg. Végül hét pap érkezett, hogy megszabadítsák a férfit a gonosztól.

A szertartás után a papok azt mondták, hogy Lukins testét tényleg több démon szállta meg, akiket kiűztek. Amikor a férfi újra önmaga volt, akkor felkiáltott, hogy „Áldott Jézus”, majd imádkozni kezdett, és rendkívül hálás volt a rajta segítő papoknak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló