A Hangya és a Darázs: Kvantummánia megválaszolatlan kérdései (1. rész)Kérdések, amelyekre nem kaptunk választ a Marvel Moziverzum új filmjében.Miért nem beszélt Kangról Janet? – A Kvantummániában Janet egészen addig nem beszélt a családjának a Kang jelentette veszélyről, amíg fogságba nem estek mind a kvantumvilágban, ahol várja őket az időutazó tömeggyilkos.

Érthetetlen, hogy Janet miért hallgatott makacsul arról, hogy mi történt Kanggal. Bár a film azt sejteti, hogy a nőnek bűntudata van, amiért a kvantumvilágra szabadította ezt a veszélyes alakot, mégis később kiderült, hogy azonnal Kang ellen fordult, amikor rájött, hogy milyen is ő valójában. Tehát akkor minek kellett titkolóznia?

Az sem világos, hogy a Bill Murray által alakított Krylar miért vádolta azzal Janetet, hogy pusztulást hozott a világukra, hiszen ő csak annyit tett, hogy akaratán kívül segített újraindítani Kang járművét. És Janet miért nem beszélt arról a Bosszúállóknak, hogy valami borzalmas dolog készül egy másik világban?

Ugyanígy miért nem szólt A Hangya és a Darázs végén, amikor Scottot készültek elküldeni a kvantumvilágba? Ha bűntudatot érzett, ha nem, akkor is figyelmeztetnie kellett volna a férfit, hogy mi vár rád. Persze, valószínű, hogy a Marvel akkor még még nem tervezte Kang bevezetését a Moziverzumban, de ez nem magyarázat, mert ettől még zavaróak ezek a következetlenségek.

Miért kéne félniük a Bosszúállóknak Kangtól? – A Hangya és a Darázs: Kvantummániában félelmetes veszélyforrásként próbálták beállítani Kangot, aki például azzal hencegett, hogy már olyan sokszor harcolt a Bosszúállókkal, hogy arra sem emlékszik, hogy kiket ölt meg közülük.

Bár egyszer még Thorral is összekeveri Hangyát, mégis később kiderül, hogy ismeri Scott teljes élettörténetét. Erről az ellentmondásról nem lehet eldönteni, hogy a rossz forgatókönyv az oka, vagy Kang ravaszkodása.

Bármi is legyen a magyarázat, az biztos, hogy a stúdiónak az a célja, hogy Kang egy olyan gonosztevő legyen, aki Thanosnál is veszélyesebb. Jelenleg azonban nem úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb hősei számára kihívást jelentene a legyőzése.

Erre utal, hogy a Kvantummánia fináléjában könnyedén legyőzte néhány szuperhangya azt a sereget, amelyet Kang hosszú éveken át épített, végül pedig Hangya is felülkerekedett rajta az összecsapásukban.

Igaz, hogy a Bosszúállóknak majd több Kanggal kell megküzdeniük, de az eddig felvezetett Kang nem tűnt akkora kihívásnak, mint amekkorának beharangozták.

Ki a Kvantumánia főszereplője? – Egyre zavaróbb, hogy a Marvel-filmek mostanában nem találják a fókuszt a karaktereket illetően. A Doctor Strange az őrület multiverzumában a címmel ellentétben valójában egy Skarlát Boszorkány-film volt, míg a Fekete Párduc 2-ben gyakran elhomályosította Shuri történetét Ramonda és Namor sztorija.

És most a Kvantummániában sem Hangya és Darázs kapta a főszerepet, ugyanis ez a film inkább Kang és Janet Van Dyne története. Hope alig csinált valamit a filmben, és Scott karakteríve is elég gyengére sikerült.

A Kvantummánia első fele szinte teljesen Janetről szólt, majd ő a háttérbe került, és Kang kapott kiemelt szerepelt. Kérdés tehát, hogy a Marvel minek csinált harmadik Hangya-filmet, ha valójában Kang eredettörténetét akarta bemutatni?

Miért volt szükség MODOK-ra? – A Kvantummániában az egyértelművé vált, hogy MODOK egy gyilkológép, de ennek a karakternek a lényege az, hogy elképesztő az aggyal, intelligenciával rendelkezik. A képregényekben ki is derült, hogy a neve nem azt jelenti, hogy „mentális organizmus, amit kizárólag gyilkolásra terveztek”, hanem azt, hogy „mentális organizmus, amit kizárólag számításra terveztek”.

Valójában MODOK dolga lett volna az, hogy mozgassa a szálakat, ám ehhez képest csak Kang buta személyi asszisztenseként szerepelt a filmben. Ez még megbocsátható lett volna, ha nem ölik meg a Kvantummániában, amivel megcáfolták azt a teóriát, hogy majd MODOK újraszervezi az AIM-et, és feladja a leckét Amerikai Kapitánynak vagy a Bosszúállóknak.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló