A Hangya és a Darázs: Kvantummánia megválaszolatlan kérdései (2. rész)



Kérdések, amelyekre nem kaptunk választ a Marvel Moziverzum új filmjében.Hol van Kurt, Luis és a többiek? – A Kvantummánia azért is furcsa folytatása az előző két Hangya-filmnek, mert ebből a részből kimaradtak Scott barátai, akik fontos elemei voltak az első két filmnek.

A Randall Park által játszott Jimmy Woo egy pillanatra felbukkant, de a Kurtöt alakító David Dastmalchian csak úgy szerepelt, hogy egy másik karaktert, a kvantumvilágban élő Vebet szólaltatta meg.

A Kvantummániában hiányérzetet ad, hogy kimaradtak belőle az olyan szórakoztató karakterek, mint Louis (Michael Pena), Kurt (Dastmalchian), Dave (T.I.), Maggie (Judy Greer) és Jim (Bobby Canavale).

Természetesen ők azért nem szerepeltek a filmben, mert annak cselekménye nem a valóságban, hanem a kvantumvilágban játszódott, ám talán jobb lett volna a történet, ha a főhősök több időt töltenek a kvantumvilágon kívül is.

Miért okoztak nehézséget Kangnak a Pym részecskék? – A Kvantummánia úgy állítja be Kangot, a hódítót, hogy a multiverzumra leselkedő legnagyobb veszély, aki annyira nagy fenyegetés, hogy a Kangok Tanácsában ülő variánsai száműzték a kvantumvilágba.

Ha képes lenne használni minden erejét, akkor az igája alá hajtaná az egész világot, ám úgy tűnik, hogy a megállításához csak annyi kell, hogy elvegyék tőle az energiaforrását. Kérdés, hogy miért jelentett ennek a „mindenható” Kangnak fejtörést a hajója újraindítása?

A filmben kiderült, hogy Pym részecskékkel tudta feltölteni a járművét, hogy aztán megszökjön a kvantumvilágból. Legyen azonban bármilyen fejlett Pym technológiája, annak nem gyerekjátéknak kellene lennie egy olyan gonosztevőnek, aki a 31. századból származik?

Miért szorult Kang Janet segítségére a részecskékkel, amikor több évszázadnyi tudományos fejlődés és tudás áll a rendelkezésére? Talán Kang inkább a hódítással volt elfoglalva ahelyett, hogy tanulmányozta és megértette volna a hajója működését?

Miért normális tempóban telik az idő kvantumvilágban? – A Marvel Moziverzum korábbi filmjeiben arról volt szó, hogy a kvantumvilágban nem úgy telik az idő, ahogy a mi világunkban, mivel ez egy teljesen más létezési sík, ahol aki tudja, hogy hogyan kell elboldogulnia, az az időutazásra is képessé válhat.

Legutóbb, amikor Scott Lang eltöltött néhány órát a kvantumvilágban, akkor arra tért vissza a mi univerzumunkba, hogy eltelt öt év. Felmerül tehát a kérdés, hogy ez miért nincs mindig így? A Kvantummániában a hősök szinte végig a kvantumvilágban vannak, de a visszatérésükkor semmi sem utal arra, hogy évek teltek el a saját világukban.

Erre még akkor sem utalnak, amikor a film végén Scott és Hope a kvantumvilágban ragadnak, Cassie pedig azt tervezi, hogy hogyan hozhatná ki őket onnan. Ebből inkább az tűnik ki, hogy a két idősík szinkronban van egymással.

Ugyanitt kell megemlíteni Janetet is, aki jól láthatóan 30 évet öregedett a kvantumvilágban, és ugyanennyi idő telt el az eltűnése óta a valóságban is. Úgy tűnik tehát, hogy a két világ között ugyanúgy működik az idő, kivéve akkor, ha a forgatókönyvnek más felel meg.

Miért hiszi azt Scott, hogy Kang halott? – A végső összecsapás során Scott alaposan ellátta Kang baját, ám nem valószínű, hogy sikerült megölnie, akkor is, ha erről mást gondol a Kangok Tanácsa és maga Scott is.

Azért is érthetetlen, hogy a Hangya miért gondolja, hogy sikerült végeznie az ellenséggel, mert zsugorító technológiával próbálta kitörölni a létezésből, ám a filmben kiderült, hogy Darren Cross, azaz MODOK, akit az első részben ugyanezzel a módszerrel intézett el Scott, túlélte azt.

Ebből tehát a főhős is sejthetné, hogy Kang sem halt meg. Sokkal valószínűbb, hogy csak átkerült egy másik dimenzióba, ami a kvantumvilág alatt létezik. Scott tehát joggal kételkedik a film végén, ám az érthetetlen, hogy miért hessegeti el ezeket a gondolatait. Az pedig szinte biztos, hogy Kang még visszatér, mivel a következő Bosszúállók-film címe A Kang-dinasztia.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló