Sok ideje házas férfiak tanácsai boldog házassághozÉrdemes megfogadni a sok éve házas férfiak tanácsait.1. „Légy kreatív! Ez azért nagyon fontos, mert egy házasságban nem szabad folyton ugyanazt ismételgetni, és időnként muszáj kicsit felrázni a dolgokat. Apróságokkal. Ha például a feleséged rossz alvó, te pedig horkolsz, akkor menj át a másik szobába, de csak azután, hogy előtte megölelgetted!”

2. „Soha ne költs túl sokat magadra! Legyen közös kasszátok, de azért legyen meg a saját kis pénzetek, félretéve, hogy néha tudjatok venni valamit magatoknak. Az viszont ne menjen a családi kassza rovására!”

3. „Nem kell minden hülyeségen vitázni. Gyakran csak el kell engedni, ami lényegtelen. Azt szeretné, hogy egy másik nyakkendőt vegyél fel, de minek? Kit érdekel, vedd fel!”

4. „Éreztesd a feleségeddel, hogy fontos! Ezt nagyon könnyű elfelejteni, és természetesnek venni a másikat. Ha a feleséged hozzád beszél, akkor nézz a szemébe és hallgasd végig. Vidd ki a szemetet, mosd le a kocsiját. Ha valami nagyon kiakasztotta, akkor szervezd át a napodat és vidd el ebédelni. Éreztesd vele, hogy az ő közérzete és elégedettsége nélkül te sem érzed jól magad.”

5. „A legfontosabb, hogy mielőtt belevágnál a házasságba, hogy NAGYON gondold meg, hogy kit veszel feleségül! Jó társat kell választanod.”

6. „Amikor megcsókolod, akkor azt tedd szívvel-lélekkel! Egy szórakozott szájrapuszi kimondottan tiszteletlen. Ha megcsókolod, akkor legyél ott vele abban a pillanatban, hogy érezze, hogy szereted.”

7. „Ha nem tudsz főzni, akkor tanulj meg, mert nem várhatod el, hogy mindig a feleséged főzzön! Időnként lepd meg valami finomsággal, de együtt is főzhettek. Ha nem is fordul elő gyakran, mégis biztos, hogy rendkívül hálás lesz érte.”

8. „Babusgasd! Mindegy, hogy milyen hosszú egy házasság, soha ne maradjanak el a testi érintkezések, a puszik, ölelések, cirógatások és a szeretlek szó. Mindez azért fontos, mert ez az egész mozgatórúgója, ezért tilos elhanyagolni!”

9. „Töltsetek külön is időt, és ne keveset, mert az csak kinyírja a házasságot, ha folyton egymás nyakán lógtok. Szükség van külön hobbikra, sportra, programokra a haverokkal, vagy bármire. Ez egyfelől feltölt, másfelől kellemesebbé teszi az együttléteket.”

10. „Legyetek egymásnak az elsők! Pontosan, még a gyerekeiteknél is legyetek fontosabbak egymásnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy az ő rovásukra menjen bármi, de ne feledjétek, hogy a kettőtök szövetsége az egész család alapja, ezért ez legyen a legfontosabb!”

11. „Boldog pár csak két külön-külön boldog, elégedett emberből lehet. Ne azért vegyél feleségül valakit, hogy legyen, aki pótolja a hiányaidat, és te se akard pótolni az övéit. Azért legyetek együtt, mert ugyan külön is remekül boldogulnátok, de együtt még jobban megy.”

12. „Fontos, hogy ne légy önző! A házasság rengeteg lemondásról jár: saját időről, pénztől, hobbiról. Természetesen nem kell mindent feladni, de gyakran szükséges olyan döntést hozni, hogy végül nem te jössz ki a legjobban a dologból.”

13. „A legfontosabb szabály, hogy minden esetben a feleséged pártját fogd másokkal szemben. Még akkor is, ha hülyeséget csinál, mert fog. Persze, ha kettesben vagytok, akkor megmondhatod neki, hogy valójában mit gondolsz, de ne feled, hogy egy csapat vagytok!”

14. „Soha ne csald meg!”

15. „Minden este legyen időtök arra, hogy elmesélitek egymásnak, hogy milyen napotok volt. Ez lehet csak öt perc, de akár órák is, helyzettől függően, viszont soha ne hagyjátok ki.”

16. „Ne azért vitatkozz, hogy legyőzd a másikat, hanem azért, hogy megértsd! Nem a saját igazad a legfontosabb, hanem az, hogy megtaláljátok a közös megoldást.”

17. „Néha hagyd füstölögni! Ha a nők valamin kiakadnak, akkor először muszáj kiadniuk magukból a gőzt. Ők érzelmi teremtések, ezért az, ami nekünk hisztinek tűnik, az nekik megküzdési technika. A férfiak rögtön meg akarják oldani a dolgokat, ám azzal gyakran csak ártanak. Várd ki, amíg a feleséged ki morogja magát, aztán dolgozhattok a megoldáson.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló