Melyik húsvéti jelkép illik hozzád? (1. rész)Tudd meg, hogy a csillagjegyed alapján melyik szimbólum és miért hasonlít rád!Kos: Kos jegyed alapján a barka a hozzád illő húsvéti jelkép. Ahogy a barka, úgy te is csak külsőre látszol picinek, törékenynek, sérülékenynek, mert valójában erős és kitartó vagy. Kifinomult, érzékeny lélekkel rendelkezel, tele vagy bűbájjal, kedvességgel, fantáziával, és bárkit képes vagy elbűvölni. Emellett lenyűgöző egyedi világgal rendelkezel.

Bika: A csillagjegyed alapján a tojás a hozzád illő húsvéti jelkép, ami az élet újjászületésének és a termékenységnek a legősibb szimbóluma. A húsvéti tojásfestés régi hagyomány, és a színei közül a piros a leggyakoribb, ugyanis az egyik magyarázat szerint ez jelképezi Jézus vérét.

Te magad vagy az élet, valamint annak a szeretete, hiszen szeretsz élni, nevetni, szórakozni, ráadásul képes vagy másoknak átadni az életvidámságodat és a határokat nem ismerő optimizmusodat.

Ikrek: Ikrek jegyűként a bor a hozzád illő húsvéti jelkép. Nem csak húsvétkor, hanem sok más ünnepen is nagy szerepet kap a bor, ami Jézus vérét jelképezi. A horoszkóp szerint azért kaptad ezt a jelképet, mert évről évre egyre jobb, bölcsebb és tapasztaltabb leszel.

Sokat tanulsz a világból, a tudásodat pedig szívesen megosztod másokkal, így kijelenthető, hogy ez a legszentebb oldalad. Ha valakivel már elég jó a kapcsolatod, akkor a gondoltaidat és az érzéseidet is megosztod vele.

Érdemes lenne kicsit nyitottabbnak lenned másokkal szemben, akkor is, ha még nem állták ki a próbáidat. Emellett, ahogy Jézus vérében, úgy a tiédben is ott van a mágia, amivel gyógyíthatsz, segíthetsz, éppen ezért soha ne feledkezz el erről a mágikus képességedről!

Rák: A horoszkóp szerint a víz a hozzád illő húsvéti jelkép. Magyarországon a locsolkodásról szól a húsvét hétfője. Ennek a hagyománynak az alapja az, hogy az emberek hisznek a víz megtisztító, megújító erejében, de napjainkban a férfiak kölnivel és parfümmel helyettesítik a vizet. Anno vidéken kutakból merték a vizet, hogy egy vödörnyivel öntsék nyakon a lányokat, de az sem volt ritka, hogy a patakban fürdették meg őket.

Benned is megvan a víz átalakító, megtisztító ereje. Szent képességed, hogy át tudod formálni magadat, valamint át tudod adni az elképzeléseidet, ötleteidet és a hangulatodat másoknak, tehát őket is alakítod.

Ha valamit eltervezel, akkor azt megvalósítod. Te jól tudod, hogy képes vagy teremteni, formálni, ám arra jobban kellene figyelned, hogy ezt a tudást a többi emberrel is megoszd!

Oroszlán: Oroszlán jegyed alapján a búza a hozzád illő húsvéti jelkép. A húsvéti fészekben a zöld búzahajtások közé helyezett piros tojás jelképezi a feltámadt Jézust. A búzaszem tulajdonképpen „feláldozza” a korábbi formáját, hogy a hajtás kizöldülhessen.

Igaz, hogy talán nem nagy, de a csírájában található erő hatalmas, emiatt ez szimbolizálja a benned lévő csírát, amit ideje kibontakoztatnod. Szent képességed, hogy határtalan az átalakító erőd, amivel saját magadat és a környezetedet formálod.

Lehet, hogy kicsinek, jelentéktelennek érezed magad, pedig valójában nagy dolgokra vagy képes. Fedezd fel magadban a hatalmas erődet, amit mostantól használj!

Szűz: A csillagjegyed alapján a bárány a hozzád illő húsvéti jelkép. Ez az ünnep legismertebb és legősibb jelképe, ami Jézust szimbolizálja. Az ótestamentumi zsidók egy hibátlan bárányt áldoztak fel, majd az állat vérével bekenték az ajtófélfát, hogy elkerüljék Isten haragját. Az Újtestamentumban Jézus az emberiség váltságára jött a földre: „Krisztus a mi bárányunk, aki megáldoztatott érettünk”.

Gyakran áldozati báránnyá válsz, ugyanis az áldott jó szíved, segítőkészséged és naivitásod odavezet, hogy hagyod, hogy mások csak kihasználjanak. Képes vagy meglátni másokban a jót. Tele vagy szeretettel, kedvességgel, és mindezt szeretnéd megosztani a többiekkel. Mindenképpen tartsd meg ezeket a szent képességeidet, de azt ne engedd, hogy kihasználjanak és összetörjék a szívedet!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló