Ezeket a dolgokat lehet, hogy még nem tudod Jennifer Anistonról (2. rész)Érdekességek a híres színésznőről.Kojak a keresztapja: Jennifer Aniston tavaly elhunyt édesapjának, John Anthony Anistonnak a születés neve Anasztasszakisz volt. A férfi Kréta Hania városában született, majd 2 éves korában költözött a családjával az Egyesült Államokba, ahol a családnevüket Anistonra változtatták.

Ugyanakkor a színésznő édesapja soha nem hagyta el a görög gyökereit, amit az is bizonyít, hogy remek kapcsolatot ápolt az ugyancsak görög származású, híres színésszel, Aristotelis „Telly” Savalasszal, aki a lánya keresztapja lett.

Biciklis futárként is dolgozott és a sors iróniájaként pincérnő is mint később, a Central Perkben: Amikor Aniston a New York-i színházakban lépett fel, akkor különféle munkákból igyekezett eltartani magát. Dolgozott fagyizóban, biciklis futárként (amiről most már úgy gondolja, hogy nem a legjobb ötlet New Yorkban), pincérnőként, takarítónőként, telemarketingesként és recepciósként egy reklámügynökségnél. Aniston elárulta, hogy nem volt valami jó pincérnő, viszont az emberek mégis kedvelték, mert kedves és bájos volt.

Eközben kitartóan járt meghallgatásokra, de nem járt sikerrel. Bár még egy reklámfilmszerepet sem kapott, mégis úgy érezte, hogy továbbra is türelmesnek kell lennie, mert végül biztos, hogy történni fog valamit.

A kitartása kifizetődött, ugyanis amikor az egyik barátjától kért 100 dollárból Los Angelesbe utazott, hogy meglátogassa az apját, akkor részt vett néhány meghallgatáson is, majd három hónap múlva megkapta az első szerepét egy szitkomban.

Fél a víztől, amiről egy gyerekkori trauma tehet: Aniston fél a mély víztől és a búvárkodástól, méghozzá valószínűleg azért, mert amikor gyerekkorában a medence körül triciklizett, akkor beleesett a vízbe, és egyedül nem tudott a felszínre menni, a testvére mentette meg.

Brad Pitt-tel egy vakrandin találkoztak: Teljesen hétköznapi vakrandin találkozott egymással Aniston és Brad Pitt. A színésznő 2001-ben mesélte el egy interjúban, hogy véletlenül találkoztak, mivel a menedzsereik barátok voltak. Pitt akkor szakított Gwyneth Paltrow-val, Aniston pedig Tate Donovannal, ezért a menedzsereik leszerveztek nekik egy vakrandit.

Aniston és Pitt az 1999-es Emmy átadón jelent meg először párként, majd 2000-ben extravagáns esküvőt tartottak Malibuban, 2005-ben pedig elváltak.

Eredetileg nem ő lett volna Rachel Green: Nehéz lenne elképzelni más színésznőt a Jóbarátok úrilányból lett pincérnőjének szerepére, pedig akkoriban Anistont a Saturday Night Live szemelte ki, amikor megmutatta a komika énjét.

Adam Sandler, aki 1990 és 1995 között tartozott a csapathoz, nagyon örült, amikor meglátta Anistont, ám ő azért ment a műsor kitalálójának, Lorne Michaels irodájába, hogy visszautasítsa az ajánlatot. A döntésének senki sem örült, sőt, úgy vélték, hogy nagy hibát követ el.

A színésznő két héten át ingázott a Jóbarátok és egy másik sorozat között, ám mivel az utóbb két rész után kaszát kapott, így a Jóbarátok remek döntésnek bizonyult. Ugyanakkor Rachel szerepét majdnem Courteney Cox kapta, mivel Anistonnak nem tetszett a karakter, és inkább Monica szerepe nyerte el a tetszését, ám arra Janeane Garofalót vagy Maggie Wheelert (aki végül Janice lett) akarták megszerezni.

Rachel szerepét Jane Sibbett kapta volna, de ő terhes lett, ami jól jött a történet szempontjából, ezért végül ő játszotta Ross volt feleségét, Carolt. Aniston még ekkor sem kapta meg Rachel szerepét, ugyanis arra a következő jelölt Téa Leoni volt, de ő elígérkezett máshova.

Ezután már csak egy dolog volt hátra, mégpedig az, hogy az egymást régebb óta ismerő Cox és Aniston, akik tudták egymásról, hogy a másik szerepre vágynak, kicseréljék egymás közt a két karaktert.

Az első rész felvétele előtt a kiválasztott színészeket és színésznőket elvitték egy Las Vegas-i túrára, ahol megjegyezték, hogy utoljára mennek végig hétköznapi emberként az utcákon, mert a Jóbarátok alapjaiban fogja megváltoztatni az életüket.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló