Ez a legnagyobb gyengeséged a kapcsolataidban!



Amit először észreveszel az alábbi képen, az árul el sokat rólad.Két fehér ruhás, ülő személyt vettél észre: A legnagyobb gyengeséged a kapcsolataidban az, hogy megnémulsz, amikor egy számodra ismeretlen emberrel találkozol. Ebben a helyzetben úgy érzed, hogy sokkal jobban jársz, ha inkább csak hallgatsz, egészen addig, amíg nincs valódi mondanivalód.

Úgy véled, hogy nincs értelme a felesleges beszédnek, ezért a csendben maradás sokkal jobb annál, mint felületes csevegést folytatni, és biztosra veszed, hogy ezt ugyanígy gondolják a körülötted lévők, ám ebben könnyen lehet, hogy tévedsz.

Tanuld meg, hogy szükség van a kis csevegésre, még mielőtt az ember komoly témákat hoz szóba. Lehet, hogy nem ezek lesznek a legérdekesebb beszélgetések, amelyekben valaha részt vettél, viszont ez segít, hogy később mélyebb témákról is beszélgess a másik féllel.

Férfiarcot láttál meg először: A legnagyobb gyengeséged a kapcsolataidban az, hogy akkor is elmondod a gondolataidat, amikor senki sem kérdezte. Azt hiszed, hogy segítesz másoknak a bölcs eszmefuttatásaiddal, és bár lehet, hogy ez időnként tényleg így van, mégis az esetek többségében az emberek inkább úgy érzik, hogy nem tartod őket sokra, vagy ami ennél is rosszabb, azt hiszed, hogy nem élik úgy az életüket, ahogyan kellene.

Az általad látott részlet szerint mostantól tegyél fel több kérdést, ha egy új személlyel beszélgetsz, és ne állj elő rögtön kész állításokkal. Ha megfogadod ezt a tanácsot, akkor sokat fogsz tanulni, az emberek pedig sokkal jobban fognak értékelni, amiért ennyire törődsz velük.

A vonat két oldalán két embert szúrtál ki: A legnagyobb gyengeséged a kapcsolataidban az, hogy mérhetetlenül kíváncsi vagy, amit sokan idegesítő tulajdonságnak találhatnak. Az nem baj, ha érdekel, hogy mi történik mások életében, de jól tennéd, ha elfogadnád, hogy valójában nincs sok közöd hozzá, ha az adott személy nem magától döntött úgy, hogy megosztja veled az információt.

Izgalmas lehet továbbadni egy szaftos pletykát, ha másért nem, hát akkor azért, mert így legalább máris van közös témátok, de mégis bölcsebb lenne, ha amikor csak lehet, kerülnéd ezt a fajta viselkedést!

Hidd el, hogy sokkal megbízhatóbb embernek fognak találni az emberek, ha szépen kimaradsz mások magánéletéből és inkább a sajátoddal foglalkozol!

Egy női alakot láttál meg: A legfőbb gyengeséged a kapcsolataidban az, hogy túl sok információt árulsz el magadról, méghozzá nagyon gyorsan. Szerinted ezzel nincs semmi baj, hiszen csak nyitott könyv vagy mások előtt, és bátran elmondod nekik még a legféltettebb titkaidat is. Abban nem tévedsz, hogy nyitottnak és őszintének lenni szép dolog, viszont az már probléma, ha kiteregeted a magánéletedet még azok előtt is, akiket alig ismersz.

Tanuld meg, hogy egy ismeretség elején egyszerűen még nem megengedett az ilyen nagy bizalom. Már csak azért is, mert ha te elmondasz mindent a magánéletedről, akkor a másik fél úgy érezheti, hogy neki is muszáj ugyanennyire nyitottnak lennie, éppen ezért a jövőben adj egy kis időt neki!

Egy vonatot pillantottál meg először: Ha az első részlet, amit megláttál, egy vonat volt, akkor ez azt árulja el rólad, hogy a tapintatlanság a legnagyobb gyengeséged a kapcsolataidban. Jellemző rád, hogy azt hiszed, hogy az udvariasság unalmas. Habár ebben van igazság, mivel néhány etikett szabálynak valóban semmi értelme, mégis sok másik nagyon is, hogy fontos.

Ha például belevágsz valaki szavába, mert hirtelen valami az eszedbe jutott, akkor azzal rombolod a népszerűségedet, és csak azt éred el, hogy végül mindenki elfordul tőled. Ha nem akarod magányosan végezni, akkor fogadd el, hogy néhány szabály nem túlzás, és érdemes betartani azokat.

Az nem probléma, ha az otthoni ebédnél nem akarsz szalvétát tenni az öledbe. Ha viszont társasági életre vágysz, akkor igyekezz kihozni magadból a maximumot és megjegyezni néhány fontos protokollt, mert az biztos, hogy hasznodra fog válni!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló