Egy rossz vicc miatt nem kapta meg Batman szerepét Pierce Brosnan



Ezeket a meglepő dolgokat talán még nem tudod a 70 éves színészről.Egyetlen rossz mondat elég volt, hogy bukja Batman szerepét: Többek között a Tim Burton által rendezett Batman című film főszerepére is esélyes volt Pierce Brosnan, ám egy rosszul sikerült, ostoba vicc miatt nem kapta meg a munkát.

A színész ugyanis a következővel indított a rendezővel való találkozáskor:

„Tudod, egyszerűen képtelen vagyok megérteni azt, aki a nadrágján kívül hordja az alsógatyáját.”

Ezután nem csoda, hogy nem ő lett Batman. Ugyanakkor idővel mégis megérthette ezeket az emberek, hiszen közel negyed századdal később mégis szerepelt DC-filmben, ugyanis ő alakította Doktor Sorsot a tavaly bemutatott Black Adamben.

Későbbi felesége révén már a 80-as évek elején részt vett egy Bond-film forgatásán: Pierce Brosnan első felesége Cassandra Harris volt, akivel több, mint tíz évig élt együtt. A házasságuknak Harris halála vetett véget.

Harris fontos szerepet kapott az 1981-es Bond-filmben, a Szigorúan bizalmasban, ugyanis ő kapta Lisl szerepét. A görögországi forgatáson Brosnan meglátogatta a párját, aki bemutatta a Bond-filmek mindenható urának, Albert R. Broccolinak.


A producer tetszését elnyerte az akkor még pályakezdő, fiatal színész sármja, és már akkor meglátta benne a lehetséges következő Bondot. „Ha tud játszani, akkor az én emberem” – mondta állítólag, már azon gondolkodva, hogy ki lehetne az új 007-es ügynök Roger Moore után.

Eredetileg festő akart lenni: Az 1943-ban született Pierce Brosnant mindig is érdekelte művészet, ám a színészet helyett főleg a festészet vonzotta. Az iskola befejezése után a képzőművészet felé fordult, és egy dél-londoni stúdióban kezdett tanulni, majd portrékat, tájképeket és absztrakt alkotásokat kezdett készíteni A stílusára például Picasso, Matisse és Kandinszkij is hatást gyakorolt.

A színészettel csak később kezdett foglalkozni, egy kollégája tanácsára, ám a festészetről továbbra sem mondott le. Később, a 80-as évek végén, amikor a felesége súlyos beteg lett, újra festeni kezdett, ami egyfajta terápia volt a számára a nehéz időkben. A színész azóta is rendszeresen alkot, a festményekből szerzett bevételeit pedig jótékony célokra fordítja.

A szerep elnyerése előtt pár reklámban már eljátszott egy Bondra hajazó figurát: Habár először Timothy Dalton kapta James Bond szerepét Brosnan helyett, mégis a színészt annyira remek választásnak találták a szerepre, hogy a Coca-Cola több olyan reklámjába is felkérte, amelyben egyértelműen a 007-es ügynököt, vagy annak paródiáját játszhatta.

A tűznyelés majdnem az életébe került: Többek között a tűznyelést is kitanulta Pierce Brosnan, aki fiatalkorában leste el a művészetet egy utcai művésztől. Ezt a tudását például a Remington Steele című, 80-as években futó sikersorozatában is bemutatta, ám ma már hiába is kérnék tőle.

Ennek oka az, hogy 1996-ban, kicsivel az Aranyszem bemutatója után meghívást kapott a Muppet Showba, ahol megkérték, hogy mutasson be valamilyen különleges produkciót. Mivel a színész nem túl jó az éneklésben és a táncban, ezért megemlítette, hogy megtanulta a tűznyelést, amire ráharaptak a producerek.

Ám a fellépés előtt a kellékes mindenképpen azt akarta, hogy a színész ne a saját, hanem a műsor számára biztosítót kellékekkel dolgozzon. Ennek következményeként a speciális keverék felrobbant a mutatvány közben Brosnan szájában, ezért a színész örökre felhagyott a mutatvánnyal.

Minden Bond-filmje után kapott egy-egy autót, melyek közül egyik egy tűzeset martaléka lett: A busás fizetés mellett még egy-egy autót is kapott a négy Bond-film után Bosnan. Az eső három alkotás után egy-egy BMW-vel, a negyedik után egy Aston Martinnal lett gazdagabb.

2015 júliusában azonban tűz ütött ki Bosnan malibui otthonában, ahol szerencsére senki sem sérült meg, viszont közel egymillió dolláros kár keletkezett, ráadásul az ezüstszürke Aston Martinból is csak a két, egyedi rendszámtábla maradt meg.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló