Kórházas szellemtörténetek (1. rész)



Ismerd meg a legijesztőbb legendákat!Egy sötét múltú kórház szellemei: A történelem szerint rengeteg Konföderációs és Uniós katona fordult meg a Dél-Pittsburg kórházban, és ezért a Városi Temetőben sok katonát temettek el, de rabszolgák is pihennek itt jelöletlen sírokban.

Mióta végleg lakat került a kapura, elkezdődtek a paranormális jelenségek. A szemtanúk beszámoltak egész alakos szellemekről, árnyakról, furcsa zajokról, fénygömbökről, testetlen hangokról, érintésekről, ajtó becsapódásokról, és rejtélyes lépések hangjáról.

A régen itt dolgozó ápolók, orvosok, de betegek is meséltek furcsa eseményekről, mint például arról, hogy magától mozgott a gyógyszeres kocsi. A biztonsági őrök lépteket hallottak, de, amikor annak a nyomába eredtek, nem találtak senkit. Az ápolók kisgyerekek sírását, és nők sikoltozását hallották.

A kórház egyik leggyakoribb jelensége egy igen kellemetlen árnyékember, akiről azt gyanítják, hogy pedofil lehetett. A fenyegető, és erős jelenség, aki körül nehéz lesz a levegő, az EVP felvételek alapján olyanokat mond, hogy „Menj a pokolba!”, „Hagyj békén”, „Kifelé!”. De nem csak az árnyékember hozza rá a frászt az emberekre, hanem a legalább nyolc kisgyerek szelleme is, akik közül hat a harmadik emeleten kísért. Az egyikük, akit „Buddy”-nak neveztek el a látogatók, két esztendős korában halhatott meg. Ő nagyon kedveli az embereket és szeret játszani is.

Ugyancsak a harmadik emeleten egy idősebb korú nő is kísért, de leginkább férfiaknak szeret megjelenni. A második emeleten egy olyan férfit figyeltek meg, aki folyamatosan a „Segíts!” szót ismételgeti az arra járóknak.

Az árnyékember mellett a másik legijesztőbb jelenség egy Hazel nevű nő, akinek sikolya halálra rémiszti a látogatókat. Hazel a kórház idősek otthonában élt, és mentális megfigyelés alatt tartották, de nem sokáig, mert három nappal a bekerülése után meghalt.

Az alagsorban is találkozhatunk szellemmel, akit „Pajkos Nővér”-nek neveztek el, mert megérinti az embereket, a fülükbe nevet, vagy belesuttog valamit. Egy, a hatvanas években meghalt, gondnok nem fogta fel, hogy a kórház már nem működik, ugyanis még ma is végzi a munkáját.

Különös jelenségek a kórházból lett iskolában: Egykor kórházként működött a ma már iskolaként funkcionáló Douglas County Iskola, ahol a diákok és a tanárok is különös jelenségeket tapasztaltak. Többen látták, hogy egy nővér a folyosón sétál, tálcával a kezében.

Mások esküdni mernének, hogy egy régi írógép hangját hallották a Douglasville-ben található épületben. Az éjszakai személyzet sokszor azt érzi, hogy valaki szorosan követi őket, de amikor hátranéznek, akkor nem látnak senkit. Az is előfordul, hogy ha egy ajtót bezárnak, akkor az később magától kinyílik, de ugyanez fordítva is megtörténik.

A katonai kórház szellemei: Katonai kórházként működött a Georgia állambeli Madisonban található intézmény, amelynek falai között sokan meghaltak a polgárháború ideje alatt, így nem csoda, ha a kórházban szellemek járnak. A beszámolók szerint már sokan láttak egy fekete holmit viselő férfit, ahogy a lépcső tetején áll.

Mások labdapattogást hallottak a kórház különböző részein, annak ellenére, hogy nem volt ott senki, aki játszott volna. Emellett léptek zaját és az alagsorból kiszűrődő hangokat is hallottak, de voltak, akik egy kék ruhát viselő hölgyet pillantottak meg az egyik szobában.

Kisfiú kísért az idősek otthonában: A Georgia állambeli Clevelandben található a „Friendship Nursing Home” elnevezésű, 87 szobás idősek otthona, aminek lakói arról számoltak be, hogy egy piros sapkás kisfiú szelleme kísért az intézményben.

Általában az előtérben pillantják meg, de előfordult, hogy látták, ahogy a téli hidegben a szabadban ül. Emellett a lakók gyakran arra panaszkodnak, hogy folyton lerepül róluk a takaró. A kisfiú szellemével kapcsolatban megszületett az a hiedelem, amely szerint, ha valaki meglátja, akkor hamarosan hárman meghalnak az otthon lakói közül.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló