Kórházas szellemtörténetek (2. rész)



Ismerd meg a legijesztőbb legendákat!Szellemek zavarják el a látogatókat: A kórház eredeti neve „The Waverly Hills Sanatorium at Waverly Hills” vagyis „A Waverly Hills Szanatórium Waverly Hills-nél” volt. Az 1908-tól 1910-ig épült intézmény New Orleans legkísértetiesebb helye, ami érthető is, ugyanis már eleve a történelme hátborzongató.

1924-ben járványszerűen terjedt a tuberkulózis, ami miatt 400 szobával bővítették a kórházat. A betegségnek akkoriban még csak azt a gyógymódját ismerték, hogy a beteg menjen a friss levegőre, egyen egészségesen, és pihenjen sokat. Ezért az orvosok kísérleteztek, hogy milyen más móddal tudnák gyógyítani a tuberkulózist. Egyes páciensekbe léggömböket ültettek be, míg mások tüdejét ultraibolya fénnyel vizsgálták.

A betegek ezekbe a kísérletekbe többnyire belehaltak, ezért a kórházba építettek egy „holttest-csúszdát”, amin leküldték az elhunytat, aki rögtön egy hullaszállítóba került. Ezt azért találták ki az orvosok, hogy ezzel biztosítsák a többi beteg mentális jólétét. 1944-ben szerencsére feltalálták az antibiotikum streptomycin-t, aminek köszönhetően egyre kevesebb tuberkulózis beteg volt.

A kórházat 1961-ben bezárták, de 1962-ben már újra megnyitották. A már Woodhaven Geriatrics Center nevet viselő intézmény, valójában idősek otthonaként funkcionált, de mentális betegeket is kezeltek itt. Az 1980-as években megnőtt a betegek panaszainak száma, és kiderült, hogy az orvosok, ápolók bántalmazzák a betegeket, és nem egy esetben elektrosokkot is használtak, ami beszédzavart, illetve halált okoz.

Az otthon 1981-ben bezárt, de azóta is hemzsegnek benne a szellemek, és a paranormális jelenségek, amelyek közül az egyiket az ötödik emeleten található, 502-es szobában tapasztalták a szemtanúk.

A beszámolók szerint furcsa árnyalakok tanyáznak ott, akik az ablaknál jelennek meg, és egy testetlen hang rárivall a kíváncsiskodókra, hogy „Kifelé!”. A pletykák szerint az árnyékok azoktól a nővérektől származik, akik közül az egyik 1928-ban felakasztotta magát, a másik pedig 1939-ben kiugrott az ablakon és meghalt. Egy idős hölgy is kísért az épületben, aki a bejárati ajtón rohan ki segítségért kiabálva.

Az elmondások szerint a nő kezein és lábain láncok lógnak, és a csuklóiból szivárog a vér. Állítólag ő azon betegek közé tartózik, akiket bántalmaztak, és megkötözve tartottak a kórtermekben.

Úgy látszik, hogy a gyerekek valamiért nagyon szeretik a harmadik emeletet, mert ennek a kórháznak is ott „él” az egyik gyerekszelleme, Mary, aki folyton az ablakon bámul ki. Egy férfi szemtanú azt mondta róla, hogy Mary őrült, mert azt mondogatta, hogy nincsenek szemei.

A szemtanú annyira megijedt, hogy soha többé nem lépett be az épületbe. Más gyerekek szellemeit a tetőn látták. Ők a „Ring Around the Rosy” című dalt énekelték. A magyarázat erre az volt, hogy a tuberkulózisban szenvedő gyerekeket gyakran vitték fel a tetőre napozni, levegőzni, és ilyenkor a fiatalok énekeltek.

Egy Timmy nevű kisfiúval a folyosókon találkoztak a szemtanúk, főleg a biztonsági őrök, akik elmondták, hogy a gyerek imádott labdázni, és gyakran hívta az arra járó embereket, hogy játszanak vele.

Amerikán kívüli szellemjárta kórházak: A franciaországi Belfort kórházban igazán rémisztő szellem kísért, ugyanis a beszámolók szerint a megcsonkított szellem a folyosókon bolyong és olykor leveszi a koponyája lefűrészelt tetejét, hogy ezzel megijessze az élőket.

A Spanyolországban található Zaragoza kórházban egy hangosan sóhajtozó, fél szemén kötést viselő szellem kísért, akiről azt állítják, hogy egy végzetes műhiba okozta a halálát.

Árnyalakokat láttak a gótikus kórházban: A Hawkinsville State Hospitalról Georgia állam egyik leginkább szellemjárta helye. A beszámolók szerint az ott járt emberek hideg pontokat érzékeltek, árnyalakokat láttak és úgy érezték, hogy valaki megérinti őket. A legtöbben korábbi betegeket és az egykori ápolókat látták, ahogy a dolgukkal foglalkoznak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló