Rég bejelentett sorozat, amelyek még mindig nem készültek el (2. rész)Sokak által várt szériák, amelyeknek még premierdátuma sincs.Zöld Lámpás: Az HBO Max 2019 októberében jelentette be, hogy Greg Berlanti készítésében elkezdik a sorozat fejlesztését, méghozzá kiemelt költségvetéssel. Ezután évekig nem érkezett új hír a produkcióról, ám 2023 januárjában a DC filmes univerzumának új vezetői, James Gunn és Peter Safran bejelentette, hogy Lanterns címmel sorozatban lesz látható a két legendás Zöld Lámpás, Hal Jordan és John Stewart karaktere.

Gunnék egy főleg a Földön játszódó, True Detective-szerű Zöld Lámpást szeretnének bemutatni. Jelenleg a sorozat előkészítési fázisban van, tehát még egy darabig várni kell rá.

Alien: Az FX jelentette be az Alien sorozatot 2020-ban, készítőként pedig, Noah Hawleyt nevezték meg. Hawley elmondta, hogy a sorozat az Alien franchise történetében először, a Földön fog játszódni, méghozzá a XXI. század végén.

Ridley Scott nem vesz részt a projektben, ami semmilyen formában sem kapcsolódik a Fede Alvarez által jelenleg forgatás alatt álló filmjéhez. Magáról a sorozatról lassan két éve nem volt hír, amikor végre idén az FX csatorna vezetője, John Landgraf bejelentette, hogy a forgatókönyvek készek, és a szereposztás is elkezdődött, a főszerepre pedig Sydney Chandlert választották.

A forgatás azonban csak 2023 végén kezdődik, tehát legkorábban 2024 végén mutathatják be az Alien sorozatot.

Élősködők: A 2019-ben bemutatott, Bong Joon-ho által készült, Oscar-díj nyertes filmjéből az HBO-nál kezdtek sorozatos spinoff tervet kidolgozni, amelyben új szereplők és történetek bővítették volna a film világát.

Készítőként Adam McKay csatlakozott Bong Joon-ho mellé, míg a szereplőgárdához például Tilda Swinton és Mark Ruffalo csatlakozott. 2020-ban úgy tűnt, hogy jól halad a munka, az HBO hat órás limitált sorozatként hivatkozott a projektre.

A folyamat azonban lelassult, ugyanis az alkotók egyéb elfoglaltsága miatt egyre inkább elhúzódott a forgatókönyvek írása, 2022 októberében pedig Tilda Swinton közölte, hogy otthagyja a projektet. A sorozat jövője jelenleg bizonytalan.

Demimonde: J.J. Abrams már sok ideje tervezi, hogy visszatér a sorozat készítéshez, amire remek lehetőség lenne, vagy lett volna, a Demimonde, amit még 2018-ban kezdtek fejleszteni az HBO-nál. A széria történetéről csak annyi derült ki, hogy egy párhuzam, kimondottan sötét világban játszódna.

Kezdetben úgy tűnt, hogy jól halad a projekt, ráadásul 2019-ben a rendező és a produkciós cége, a Bad Robot nagy összegű keretszerződést kötött az HBO anyacégével, a WarnerMediaval. Már a forgatókönyvet is elkezdték írni, Abrams pedig többévadnyi, teljes tervezetet is elkészített, ám jött a koronavírus-járvány, ami miatt nem tudták előkészíteni a forgatási helyszíneket.

A járvány után a Warner Bros-Discovery egyesülés okozott gondot, ugyanis David Zaslav vezérigazgató közölte, hogy a nagymértékű adósságállomány miatt alaposan csökkentenie kell a költségeket a cégcsoportnak. Emiatt került parkolópályára a 200 milliós dolláros büdzsével rendelkező Demimonde is.

Ugyanakkor ekkor még úgy tűnt, hogy van jövője a sorozatnak, mert a hírek szerint az Apple TV+ érdeklődik iránta, ám kiderült, hogy ez csak hiú ábránd. Most úgy tűnik, hogy nem lesz semmi ebből a sorozatból.

Napóleon: Először az 1960-as években szerette volna filmre vinni Napóleon életét Stanley Kubrick, aki Jack Nicholsont és Audrey Hepburnt képzelte el a főszerepben, valamint közel 40 ezer katonaszereplőt is szeretett volna. A filmtervből nem lett semmi, mert a költségvetés és a Waterloo című történelmi dráma bukása után a stúdió kihátrált a projektről.

Több, mint negyven évvel később Steven Spielberg vette elő a rendező korábbi ötletét, ám ekkor sem történt semmi, egészen 2023 februárjáig, mikor is a Berlinálén bejelentette Spielberg, hogy megállapodást kötött az HBO-val egy hét részes minisorozat elkészítésében, méghozzá Kubrick eredeti forgatókönyve alapján. Ez még mindig csak előkészítési fázis.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló