Hátborzongató múltú elmegyógyintézetek



Botrányosan bántak a betegekkel ezekben az intézményekben.Lobotómiát és elektrosokkterápiát is alkalmaztak az ohiói elmegyógyintézetben: 1874-ben nyitották meg az ohiói Athénban az Athén elmegyógyintézetet, ahol mentális zavarral küzdő betegeket, köztük bűnügyi őrülteket kezeltek. Az intézet hamarosan túlzsúfolt és alulfinanszírozott lett, ami mellett arról is elhíresült, hogy betegbántalmazás folyik a falain belül.

Mindennapos volt az elektrosokkterápia és más kegyetlen kezelési módok. Ezek közül a legrosszabb a lobotómia volt, amit gyakran alkalmaztak. Az elmegyógyintézet környékén több ezer sírba temették az azonosítatlan betegeket, akik közül több is a helyszínen kísért, legalábbis a beszámolók szerint.

Sorozatgyilkos és sátáni kultusz az elmegyógyintézetben: 1854-ben nyitották meg a Taunton Állami Kórházat a Massachusettshez tartozó Tauntonban. Az intézményben több ezer mentális beteg élt. Közülük a legismertebb Honora Kelley, avagy becenevén „Jolly Jane”, aki arról vált ismeretté, hogy bevallotta 31 ember megölését, valamint elárulta, hogy azt tervezte, hogy több embert öl meg annál, mint amennyit bármely nő vagy férfi, aki valaha élt. A szóbeszéd szerint Kelley vágya nem teljesült, ezért azóta is a kórházban kísért.

Egy másik mendemonda szerint sátáni kultusz vezette a Taunton Állami Kórházat, aminek betegeit feláldozták azokhoz a sötét szertartásokhoz, amelyeket az alagsorban hajtottak végre. A beszámolók szerint valóban az alagsor az a helyiség, ahol a legtöbb szellemet látni, köztük egy árnyékos alakot, aki a látogatókat ijesztgeti.

Ausztrália legnépszerűbb szellemtúra helyszínévé vált az egykori elmegyógyintézet, ahol több, mint 13 000 ember halt meg: Az eredetileg Ararat, majd később Aradale nevű elmegyógyintézet volt a legnagyobb Ausztráliában. Az intézményt 1867-ben nyitották meg, majd a hatóságok bezárták 1997-ben.

A működése ideje alatt több tízezer beteget kezeltek az elmegyógyintézetbe, köztük több ezer olyan bűnözőt is, akinek mentális egészsége nem tette lehetővé azt, hogy hagyományos börtönbe töltse a büntetését.

Araratot Ausztrália egyik legkísértetiesebb helyeként tartották számon, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy több, mint 13 000 beteg halt meg ott. Napjainkban Ausztrália egyik legnépszerűbb szellemtúra-helyszínévé vált az egykori elmegyógyintézet.

Több, mint 9000 ember halt meg az ausztrál elmegyógyintézetben: 1867-ben adták át az 1995-ig működő Beechworth elmegyógyintézetet az Ausztráliában található Beechworth-ben. Az intézetben több, mint 9000 ember halt meg, míg be nem zárták, így nem meglepő, hogy az a hír járja, hogy az elhunytak közül többen is ott kísértenek.

Állítólag egy zsidó nőt a származása miatt dobtak ki a felső emeleti ablakból. A rabbija orvost hívott a nőhöz, ám az életét már nem lehetett megmenteni. Egy másik történet szerint egy James nevű kisfiú szelleme az elmegyógyintézetbe látogató gyerekekkel beszélget, de szóltak már beszámolók szellemként megjelenő orvosokról, nővérekről és betegekről is, akiknek megvan a maguk tragikus története.

Bántalmazásról és elhanyagolásról híresült el a világ második legnagyobb elmegyógyintézete: A világ második legnagyobb elmegyógyintézete volt a Transz-Allegheny elmegyógyintézet, ami ennek ellenére csak 240 beteg elhelyezésére volt képes, ám ez a szám megtízszereződött az 1950-es évekre. A rövid ideig Charles Mansont is kezelő elmegyógyintézet nemcsak túlzsúfoltságról híresült el, hanem a bántalmazásokról és az elhanyagolásról is.

A látogatók arról számoltak be, hogy erős szenvedést éreztek, és jelenéseket láttak. Az egyik szellemalak, aki a Ruth nevet kapta, a látogatókra támad. Az elektrosokk kamrákról az a hír járja, hogy gyakran sikolyokat hallani azokból. Az egyik épületvezető arról beszélt, hogy szemtanúja volt, hogy egyszerre 40 szobaajtót csapódik be.

A jelenlegi tulajdonosai szellemtúrákat és más paranormális témájú eseményeket rendeznek az érdeklődőknek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló