Ezek a tippek segíthetnek, hogy olcsóbb legyen a nyaralásodTanácsok, amelyek által spórolhatsz az utazáson.Ekkor van a megfelelő időpont a repjegy vásárláshoz: Népszerű városi legenda, hogy a repülőjegyek kedden és szerdán a legolcsóbbak, de ez is csupán pár ezer forintos eltérést jelent. Habár igaz, hogy előfordulnak last minute ajánlatok, mégis általában nem éri meg az utolsó pillanatig várni.

Bár csábítónak tűnhet, mégis jobban jársz, ha inkább előre megszervezed az utazást, ugyanis minél több időt töltesz az ajánlatok böngészésével, annál valószínűbb, hogy megtalálod legjobb ajánlatot. Az is segíthet a költséghatékony utazásban, ha próbálsz hibásan beárazott repülőjegyeket keresni, tehát olyan repjegyeket, amelyeket a légitársaság a szokásosnál olcsóbban kínál.

Mivel ez hibás ár, ezért nem sokáig elérhető, mivel a légitársaság javítja. Ha viszont gyors vagy, akkor elég jó áron vehetsz repülőjegyet.

Engedj a kényelemből: Az utazás és a szállás terén is elmondható, hogy sokan elképesztő igényeket állítanak fel. Ezért, ha szeretnéd olcsóbban megúszni a nyaralást, akkor engedned kell az elvárásaidból.

Például szállásnak válassz egy hostelt, ami általában ugyanolyan tiszta és igényes, mint egy hotelszoba, csak egy kicsit kollégiumra emlékeztető megoldásban. Európa és a világ számos nagyvárosaiban is találni ilyen szállást néhány ezer forintért egy éjszakára, viszont ennek ára, hogy idegenekkel kell osztózni a szobán.

Az utazás esetében kényelmes megoldás a repülés, de előfordulhat, hogy pont úgy érkezel vagy távozol a helyszínről, hogy nem szívesen fizetsz még egy éjszakát a szállásért. Emiatt sokan döntenek úgy, hogy a repülőtéren alszanak, mivel egy biztonságos és zárt hely, ahol általában enni is lehet.

Legyél flexibilis, ha az időpontról van szó: Túl szép lenne, ha kiválasztod az utazás tökéletes dátumát, majd addig nézegeted hetekig a légitársaság honlapját, amíg a repjegy 20-30 ezer forinttal olcsóbb nem lesz. A valóságban azonban ez általában nem így megy.

Ha nincs konkrét úti célod, akkor máris előnnyel indulsz, mivel sokkal könnyebb úgy olcsó repjegyet találni, ha nincs fix célállomás. Ha a dátum sem kőbe vésett, akkor azzal még tovább tudod növelni az esélyeidet.

Ugyanakkor ne csak a legolcsóbb repülőjegyű úti célokat keresd, hanem vedd figyelembe azt is, hogy az utazás a repjegyen kívül még milyen kiadásokkal jár (pl. étkezés, szállodák, látnivalók), ezért fontos, hogy készíts költségvetést! Ne feledd, hogy egy délkelet-ázsiai vagy amerikai repülőút sokkal drágább lehet, mint valamelyik szomszédos országé, viszont nézz utána az adott hely meglátogatásának napi költségeinek is!

Tervezd meg a költségvetésed: Mivel csak akkor utazhatsz költségtakarékosan, ha tudod, hogy mennyi pénzed van, hogy mennyit vagy hajlandó rá költeni, ezért számold ki az utazási költségvetésedet!

Számold ki, hogy összesen mennyi pénz szánsz az utazásra, és azt is vedd figyelembe, hogy a helyszínen mire akarsz időt szakítani. A legokosabb, ha felállítasz egy fontossági sorrendet mindenről, amit látni és csinálni szeretnél a nyaralás ideje alatt.

Járj utána pontosan, hogy mi mennyibe kerül, mert ezzel elkerülhetsz nagyon sok felesleges kiadást. Emellett tervezz reális célokat az olyan dolgokra, mint a belépők, helyi közlekedés és az érkezés költségei.

Ha az utazás közben szeretnéd észben tartani, hogy mennyit költöttél, és mennyi pénzed maradt a meghatározott maximumból, akkor nem muszáj ezt a telefonod jegyzeteiben számon tartani, mert már erre is van applikáció.

Spórolj a csomagoddal: Ha repülővel utazol, akkor több tízezer forintot spórolhatsz azon, hogy nem adsz fel bőröndöt, hanem megpróbálsz elférni egy hátizsákban vagy kézipoggyászban. Mivel általában felárat kell fizetni az utóbbi esetében, ezért az előbbi a legolcsóbb megoldás.

Légy minimalista, ugyanis minél kevesebb felesleges holmit pakolsz, annál olcsóbb lesz az utazás. A ruhák esetében próbálj olyan darabokat választani, amelyekből a legtöbb lehetőséget lehet kihozni.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló