Milyen iskolakezdők az egyes csillagjegyek?A horoszkópból kiderül, hogy mire számíthatnak a szülők.Kos: A Kosra jellemző, hogy kimondottan lendületes gyermek, akinek nem szabad letörni a szarvait. Ha valamit a fejébe vesz, akkor véghez fogja vinni a tervét. Ha a szülő megtilt neki valamit, akkor azzal csak azt éri el, hogy a Kos diák a háta mögött fog érvényt szerezni az akaratának.

Bika: A Bika diák teljesítményét mindig a saját tempójához kell mérni, a szülőnek pedig ennek megfelelően kell dicsérnie, marasztalnia. Az elsős Bikát sokat kell cirógatni, mert könnyen az inába szállhat a bátorsága, ha nem kap elég kedveskedést.

Ikrek: Bármit képes megtanulni az Ikrek iskolakezdő, ha azt játékosan, finoman és szóban adják át neki. Az elméje fantasztikus, ezért kevés problémája lesz a tanulással, ám a magatartásán már van mit javítani, mert imád másokkal fecsegni, akár óra alatt is.

Rák: A Rák esetében, főleg kislány esetében, arra kell számítani a szülőnek, hogy gyakran elpityeredik, nehezen illeszkedik be a közösségbe. A kisfiúk könnyebben kezdik az iskolás életet. Fontos, hogy ő választhassa ki az iskolatáskáját, segíthessen bekötni a könyveit, füzeteit.

Oroszlán: Könnyen előfordulhat, hogy az osztály hangadója lesz az Oroszlán diák, de az sem kizárt, hogy a különc, uralkodói szokásai miatt mindenki céltáblaként fogja kezelni. Ha az Oroszlán diák a második kategóriába esne, akkor a szülőnek érdemes elgondolkodnia az iskolaváltáson, mert az oroszlán gyerek meglepő változáson eshet át.

Szűz: Az elsős Szűz rögtön tudja, hogy mit nem tud a tanár, és az osztálytársairól is gyorsan kialakítja a véleményét, ezt pedig nem titkolja el előlük. Ha kisfiúról van szó, akkor az első verekedésre is hamar sor kerülhet. A szülő jobb, ha engedi, hogy a Szűz diák maga oldja meg a helyzetet. A tanulással soha nem lesz gond.

Mérleg: A Mérleg diák számára az iskola buli, hiszen rengeteg barátot szerezhet, látványos holmikat vehet fel, begyűjtheti a legjobb illatú radírt, és a „népszerűek” klubjába tartózhat. Hogy az iskolában tanulni kellene? A Mérleg diákot ilyen apróság nem zavarja, ezzel foglalkozzon más!

Skorpió: Az általános első éveiben még semmi probléma, mert szívesen megy iskolában, szereti a történelmet, könnyen megtanulja az olvasást, ám a kamaszkorral olyan lesz, mintha kicserélték volna. Az áldott jó gyermekből igazi lázadó válik, ezért a szülőnek rengeteg türelemre lesz szüksége vele szemben.

Nyilas: A függetlenségét semmi sem befolyásolhatja. Mindent utál, ami kényszerű, rendszerezett, ezért a szülő jól teszi, ha nem szokványos, hanem valamilyen alternatív, az egyén szabadságát jobban tisztelő iskolatípusba íratja.

A Nyilas diák okos, bölcselkedő. Ha most lesz elsős és fiú, akkor könnyen lehetnek nézeteltérései a társaival, de agresszióra csak akkor adja a fejét, ha meg akarja védeni a közösséget, esetleg egy gyengébb társát.

Bak: A szóbeli feleletekkel lehet problémája, ugyanis előfordulhat, hogy nem hajlandó megszólalni az iskolában, vagy a reggel még jól tudott leckét, már nem tudja, vagy meri felidézni az osztályban. A türelem mellett az írásos beszámoltatás lehet még nagy segítség az esetében.

Emellett előfordulhat, hogy olykor lusta, kényelemszerető, ezért a szülőnek meg kell tanítania a kitartó koncentrációra, és a sportot is jó ötlet idejekorán megismertetni vele. A Bak gyerek nehezen viseli a változást, tehát az iskolaváltást is rosszul éli meg. Jellemzően csak néhány barátja van, de azokkal hosszú időre szóló barátságot köt.

Vízöntő: A Vízöntő diák szereti a barátait és a nagy társaságot, emiatt az iskolát is kedveli, elsősként pedig könnyen megszokja azt. Főleg a különleges tárgyakat kedveli, tehát az olyan tolltartót, ceruzákat, amelyek csak neki van, senki másnak.

Halak: Akinek Halak gyermeke van, az jól teszi, ha alaposan utánanéz, hogy milyen iskolába íratja be, mert általában úszik az árral, könnyen befolyásolható, és a többiek olyan irányba is elvihetik, amely nem fog tetszeni a szülőnek.

(Forrás: harmonet.hu)

Ajánló

Ajánló