Őszi tanácsokEzeket a dolgokat tedd meg magadért az évszakban!Vizsgáld meg az idei évre vonatkozó terveidet: Ha szeretnéd, hogy csupa jó élménnyel teljen az évszak, akkor ideje, hogy alaposan átgondold a terveidet, hiszen már csak néhány hónap maradt az évből! Amit még tudsz, azt fejezd be, hogy minél kevesebb feladatot kelljen átvinned a következő esztendőre!

Szabadulj meg attól, amire már nincs szükséged: Az évszakban engedd el, amire nincs szükséged, ugyanis a boldog élet érdekében elengedhetetlen a folyamatos elengedés! Rendszeresen vizsgáld meg, hogy mi rejlik benned, és bátran engedd el azokat a tévhiteket, gondolatokat, érzéseket és hiedelmeket, amelyek csak visszahúznak!

Töltsd meg örömmel az életedet: A közelgő hideg, sötét időszak ellen a legjobb megoldás az öröm, ezért ne zárkózz be és ne ess depresszióba, amiért vége a nyárnak! Az őszi hónapokban ugyanúgy lehet önfeledt, örömökkel teli életed, ahogy az előző évszakban volt.

Ennek érdekében, amikor csak teheted, menj ki a szabadba, szervezz őszi kirándulást a családoddal vagy a barátaiddal, nézz olyan filmeket, vagy olvass olyan könyveket, amelyek jókedvre derítenek. A lényeg az, hogy tudatosan keresd a boldogságot és a fényt az évszakban, valamint gondoskodj arról, hogy a szeretteid is jól érezzék magukat az őszi hónapokban, mert az ő örömük téged is boldoggá fog tenni!

Vizsgáld meg a különféle emberi kapcsolataidat: Az ősz remek időszak arra, hogy átértékeld a kapcsolataidat, amelyek közül erősítsd meg azokat, amelyeket a szeretteiddel ápolsz, és szakítsd meg azokat, amelyekben csak visszahúzzátok, akadályozzátok egymást a másik féllel!

Tedd rendbe a kapcsolataidat az őszi hónapokban, méghozzá úgy, hogy semmit se seperj a szőnyeg alá! Ideje, hogy bátran és őszintén beszélj az érzéseidről és a gondolataidról, hiszen ebben az évszakban sokkal nagyobb szükségetek van egymásra a szeretteiddel, mint azt gondolnátok. Emellett azzal is foglalkozz az ősz időszakában, hogy a nyáron megerősödött kapcsolataid se gyengüljenek!

Gondoskodj az otthonod tisztaságáról: Ha szeretnél javítani az életeden, akkor gondoskodj az otthonod szellemi és fizikai tisztaságáról az évszakban! Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, lomtalaníts, rakj rendet, mert ezek által kiűzheted a régi, fáradt, negatív energiákat, amelyek helyét pozitív energia veheti át az otthonodban.

Ha úgy érzed, hogy ez kevés, akkor különféle technikák segítségével is megtisztíthatod az otthonodat. Ne feledd, hogy a tiszta, rendezett otthon segíthet a gyógyulás, a teremtés és a bőség bevonzásában is!

Figyelj oda a környezetedre is: Ha szeretnéd jobbá tenni az életedet, akkor ne felejtsd el, hogy fontos, hogy fordíts több figyelmet a környezetedre az évszakban. Ezt azért érdemes megtenned, mert az ősz elég embert próbáló évszak, ami valakit lelkileg, míg valaki mást testileg visel meg a leginkább. Azok számára, akik egyedül vannak, esetleg hajléktalanként élnek, még nehezebbek ezek a hónapok, ahogy a kóbor állatok számára is.

Figyelj oda jobban a környezetedre, és ha van, akinek tudsz, akkor segíts! Ezt megteheted például úgy, hogy ahelyett, hogy kidobod a feleslegessé vált meleg ruháidat, inkább odaadod annak, akinek szüksége van rá, vagy tegyél ki a madaraknak esetleg, esetleg keress otthont a környékeden kóborló állatoknak! Azzal, hogy másokon segítesz, önmagadnak is örömöt szerzel az évszakban.

Testileg és lelkileg is készülj fel az őszre: Fontos, hogy soha ne becsüld le a felkészülés hatékonyságát, tehát kezdd el felfrissíteni az őszi ruhatáradat meleg holmikkal, töltsd fel az otthonodat melegséget adó tárgyakkal, gyertyákkal, mert mindez javítani fog a hangulatodon és a lelki állapotodon az évszakban!

Emellett a táplálkozásodra is figyelj oda jobban, fogyassz vitaminokban gazdag, tápláló ételeket! A testi és lelki felkészülésben a szín- vagy fényterápia is segíthet, de nyugodtan próbálj ki bármilyen más módszert, ami által tudatosan felkészülhetsz a hideg, esős évszakra!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló