Ezekre a helyekre tilos az engedély nélküli belépésKülönleges helyek, ahova nem mehet el bárki.Motuo megye, Kína, Tibeti Autonóm Régió: A buddhisták számára szent föld a Motuo megye, ahova nincs odavezető út. Aki szeretné felfedezni a helyet, annak át kell kelnie a meseszép kilátást nyújtó hegyi ösvényen, aminek végén egy aprócska híd van 655 láb magasan.

Danakil-sivatag, Etiópia: Mivel a regionális háború nem korlátozódik kizárólag Etiópiára, ezért a turistáknak jelenleg tilos belépniük a Danakill-sivatagba. A kutatók szerint korábban ott éltek az ősi hominidok, a mai ember őse, ami egy hatalmas majomfajta volt. Ezen a helyen fedezték fel Lucy, az Australopithecus afarensis nevű faj női egyedének csontjait.

A pince, ahol a Coca-Cola receptet tartják, Georgia, USA: A legenda szerint csak két ember ismeri a Coca-Cola receptjét. A titkos receptet hét lakat alatt őrzik a cég székhelyén.

Pitcairn-szigetek, brit tengerentúli területek: Nagyjából 50 ember él teljes elszigeteltségben a Pitcairn-szigeteken. A többségük a híres HMS Bounty hajó legénységének leszármazottja. A legénység annyira megszerette ezt a helyet, hogy felgyújtották a hajót és ott maradtak. A Pitcairn-szigetekre különösebben nincs odavezető út, csak néhány, Új-Zéland felől érkező, hajó téved arra.

Javari Tribe rezevátum, Brazília: A brazil Amazónia ad otthont a Javari Rezervátumnak. Jelenleg 14 azonosított törzs, 2000 tagja él itt. A törzsek szalmakunyhóban laknak, és magvakat, kukoricát, mogyorót, banánt esznek. A perui és a brazil kormány is szigorúan szabályozza a rezervátum látogatását, és a területet próbálják megtisztítani az orvvadászoktól, drogcsempészektől.

Kronstad, Oroszország: Sokakat vonz a Szentpétervár védelmére épült város régi erődei és védelmi építményei, amelyek mindegyikének saját neve (pl. Kronshlot, Citadella, Menshikov herceg) és legendája van. Napjainkban a kikötő látogatható, de a legtöbb erődöt, biztonsági okokból, lezárták.

Mezhgorye, Oroszország: Az orosz történelemből tudjuk, hogy voltak nyílt, félig zárt, teljesen zárt városok, amelyekből a ki- és bejutás ennek megfelelően működött. Az egyik ilyen zárt város az Ural déli részén, Baksírban található. A lezárt Mezhgorye valószínűleg annak a 17 ezer embernek ad otthont, akik a Yamantaw-hegyen, Oroszország legnagyobb nukleáris fegyvertárában és atombunkerében dolgoztak.

Cincinnati metróalagút és állomás, Ohio, USA: Az Egyesült Államok egyik legnagyobb elhagyatott alagútja és állomása a XX. században épült Cincinnati metróalagút, aminek építését az egyre magasabb költségek miatt hagyták félbe, ráadásul a kiépítés során beomlott, ezzel több munkás halálát okozva. Bár a holttesteket már rég elvitték, mégis a legenda szerint a szellemeik máig ott kísértenek. A hely csak minden év májusában látogatható.

Oymyakon, Oroszország: A természet veszi el az emberek kedvét attól, hogy ellátogassanak erre a helyre, ugyanis Oymyakon a világ leghidegebb lakott területe.

HAARP, USA: 1997-ben telepítették az antenna mezőt Alaszka egy lakatlan völgyébe, 32 hektáron. A HAARP már sok összeesküvés-elméletnek szolgált alapjául. Egyes teóriák szerint az objektum felelős a klímaváltozásért, a műholdak megzavarásáért, sőt, ezzel manipulálják az emberek elméjét, de járványt, földrengést, aszályt, hurrikánt és árvizeket is okozhat.

Bohém liget, USA: Egy privát férfiklubnak ad otthont a 11 négyzetkilométer területű, San Francisco fennhatósága alá tartozó, Bohém liget. A Cseh klub néven is ismert, titkos helyre 1899 óta minden júliusban özönlenek a világ leggazdagabbjai. 1923 óta a republikánus párt elnöke és néhány demokrata is a Bohém liget tagja. Vannak ott tehát politikusok, üzletemberek, vállalkozók, művészek és neves tudósok is.

Kígyó-sziget, Brazília: Az Atlanti-óceán szigetcsoportjának egyike a lakatlan Kígyó-sziget, ahol rengeteg a kígyó, köztük az „arany lándzsa”, ami a világ egyik legveszélyesebb mérges kígyója. A vadvilág szentélyévé vált, különleges helyre szigorúan tilos a belépés.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló