Ezek a világ legrémisztőbb helyei! (1. rész)



Igazi bátorságpróba ellátogatni ezekre a helyekre.Kígyó Pagoda: Mandalay mellett, Paleik-ben található a Hmwe Paya, azaz Kígyó Pagoda. Bár a szentélyt a XI. vagy a XV században építették, mégis igazán híres csak a hetvenes évek óta lett, amikor is három kígyó mászott be a szentélybe, ahol leheveredtek Buddha képmásai köré.

A kígyók örökre ott maradhattak a szentélybe, ugyanis a szerzetesek nem zavarták el őket, mert abban hisznek, hogy a hüllők reinkarnációk. Az egyik piton meglepően nagyra nőtt az 5 méteres hosszúságával. Róla azt gondolták, hogy a szentély egyik apátjának a reinkarnációja. A jól táplált, ártalmatlan kígyókból igazi turistalátványosság vált.

Katakombák: Párizs alatt fut a rémisztő temető, aminek együttes hossza 187-300 kilométer között van a különböző források szerint. A XVIII. század végén épült katakombákba nagyjából 6 millió embert temettek el. A szemtanúk szerint paranormális jelenségek is borzolják ott az emberek idegeit.

Akodessewa piac: Mágikus tárgyakat és gyógynövényeket kínálnak az eladók a nyugat-afrikai Togo fővárosában, Loméi-be található Akodessewa piacon. Ghánában és Nigériában az emberek hisznek a voodooban és a babák mágikus erejében, ezért bőven van kereslet az olyan mágikus tárgyakra, mint az ökörkoponya, kiszáradt majom, bivaly és leopárdfejek.

Bullet Baba: Annak ellenére, hogy az Indiában található szentély csak néhány évtizede létezik, mégis már több ezren felkeresték. A Bullet Baba azt követően született, hogy 1988. december 2-án egy Om Singh Rathore nevű, helyi tanító azt állította, hogy a motorbiciklije rejtélyes módon visszatért arra a helyre, ahol nem sokkal korábban balesetet szenvedett.

Ez volt az a csoda, ami miatt ereklyetartó szentélyt építette a járműnek. A mendemonda szerint Om annyira ragaszkodott a motorkerékpárhoz, hogy a halála után a lelke nem akar elválni a járműtől, aminek hírnevén alaposan ront, hogy sok a közlekedési baleset a környékén.

A szentély állandó emlékeztető arra, hogy az ittas vezetésnek végzetes következményei lehetnek. Az ereklye egyik látogatója Om fia, aki két hónappal az apja halála után született.

Wat Phumin: A thaiföldi Nan-ben található az álomszép buddhista szentély, aminek négy bejáratának mindegyikén látható egy-egy Buddha szobor. A belső teret bonyolult dekoráció és csodás festmények teszik egyedülállóvá. A főtemplomban egy kétszintes, vallásos szövegekkel teli könyvtár található.

Az egyébként csodás szentély hátborzongató részét képezi az az apró kupolás épület, amelyben az látható, hogy mi vár arra, aki nem követi Buddha ösvényét. Az ott látható makettek furcsa, állati fejekkel ábrázolják az embereket, akiket elevenen főznek az üstökben, áldozatokat forráznak le forró olajjal, egy fára szögelt nő fejéből pedig madár csipeget.

A látványt még hátborzongatóbbá teszi, hogy a teremőr egy halom koponyán ül. A pokol bejárata teljesen ellentétes a szentély többi részének békés légkörével, tehát az üzenet teljesen egyértelmű.

Preah Vihear: Thaiföld határa mellett, a kambodzsai síkságon található a XI. században épült, nagyon jó állapotú templom, amit mind a két nemzet a magáénak akar. A szentély a Khmer építészetnek köszönhetően áll a mai napig, ugyanis az alapokig megmaradtak a kőfaragások, amelyek beborítják az épületet.

Az ENSZ a Világörökség részévé nyilvánította a templomot, amelynek a feltérképezését végző régészek és parkőrök már hozzászoktak az állandó géppuska hanghoz. Amikor a két nemzet között rosszabbra fordul a konfliktus, akkor félbe szokták szakítani a szentély állagmegóvását. 2011-ben rengeteg civil és katona sérült meg abban a hét támadásban, ami a templomot érte.

A Csontok Kápolnája: A XVI. században építették a ferencesek a Portugáliában található Csontok Kápolnáját. A 18,6 méter hosszú és 11 méter széles épületben, melynek tetején latinul a „Melior est die mortis die nativitatis”, azaz „Jobb a halál napja, mint a születésé” felirat olvasható, 5000 szerzetes csontja található.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló