Ezek a világ legrémisztőbb helyei! (2. rész)



Igazi bátorságpróba ellátogatni ezekre a helyekre.Öngyilkosok Erdeje: Fujitól északnyugatra található az erdő, amelybe istenfélő ember nem meri betenni a lábát. Az Aokigahara, avagy a japán öngyilkosok erdejének sziklás üregeit évente jég borítja, a talaj pedig elsősorban vulkanikus, ezért nehéz átvágni rajta.

A terület azonban nem ezért rémisztő, hanem azért, mert könnyen egy hullával kerülhet szembe az, aki arra jár. A helyi önkéntesek évente „testvadászatra” indulnak, ugyanis rengeteg szétszóródott emberi csontokra bukkanhatnak a helyiek és a turisták, akik paranormális jelenségekről is meséltek.

Állítólag az Aokigahara a világ második legnépszerűbb helyszíne, ha öngyilkosságról van szó. Az első a San Francisco Golden Gate Híd. Az 1950-es évek óta több, mint 500 ember halt meg az erdőben, többségük öngyilkos lett, évente pedig átlagosan 30 ember végez magával a fák között.

Dongyue Templom: Peking legnagyobb, s egyben legrémisztőbb taoista temploma az 1319-ban épült Dongyue Templom, ahol 1999 óta tekinthető meg a kínai hagyományokat bemutató Folklór Múzeum.

A fesztiválok és bemutatók egész évben látogathatóak, tehát bárki bármikor végigmehet azon az úton, amelyen áldást osztanak és a ceremóniákon is részt vehetnek. A fő udvar a Boldogság Újáról érhető el, ahol két hatalmas emlékmű emlékeztet a Qing-dinasztiához tartozó császár emlékére.

A templomhoz 72 kisebb szoba tartózik. Ezek mindegyike a pokol egy-egy részét mutatják be. A szentély névadója Dong Yue, aki a hívők szerint a pokol 18 bugyrát és 76 részlegét felügyeli. A szentélyben ugyancsak megtekinthető a Sajnálat és az Együttérzés részei, ahol koldusok apró agyagszobrai várják a feloldozást.

Osore Hegy: Japán egyik legszentebb helye az Osore Hegyet (Rettegés Hegye), ami a legenda szerint a pokol egyik bejárata. Ennek a legendának a környezet alapozott meg, ugyanis a hegy egy vulkáni síkságon fekszik, a levegőben kén szaga terjeng, a földön mélyedésekből tör fel a forró víz, a közeli tónak pedig kimondottan beteges színt ad a kén, ami a levegőt is beszennyezi.

A mendemondák szerint az ide átkelni érkező lelkek halott kisgyerekek és meg nem született kisgyerekek, akik kőhalmokat építenek a parton, hogy átkelhessenek a túlsó partra. A komplexum körül látható szobrok Jizo-t, a védelmező lelket ábrázolják. Az ő dolga távoltartani a gonoszt a gyerekektől és a kis szikláktól. A gyermeküket elvesztő szülők rendszeresen visznek kavicsot a szentélyhez, hogy azt felajánlva, jó szolgálatot tegyenek a lelkeknek az átkelésben.

A szentély, a part, a puszta teljesen néptelen, és mindent csak ajándékok borítanak. A tájat színes szélkerekek, pénzérmék, csokoládé, cukorkák, apró játékok teszik érdekessé. A legenda arról is szól, hogy az Osore Hegy kis hídja a túlvilágra vezet, és ez jelképezi minden ember sorsát, mert annak könnyű az átjutás, aki példásan élt, de a gonosz emberek meg sem látják a hidat.

Huashan Teaház: Nagyon veszélyes út vezet a Huashan Teaházhoz, ami évszázadok óta szent, vallásos hely Kínában. A hegy csúcsain rengeteg szobor, szentély található. Maga a hegy a bőség jelképe, ugyanis a környék tele van az állat- és növényfajtákból. Gyógynövényből például 474-féle terem.

A legenda szerint az istenek eljönnek ide, hogy megérintsék a földet és csodát tegyenek a mágikus erejükkel. A Huashan Teaházhoz vezető ösvényen évente úgy 100 ember hal meg. Ennek oka az, hogy az út néhány helyen meredek lépcsős, ráadásul a zarándokoknak számítaniuk kell arra, hogy az ösvény egyszer csak a semmibe fordul, ráadásul a törött deszkák sem ritkák a meredek szikla oldalába.

Az utat még veszélyesebbé teszi, hogy nincs biztonsági korlát, csak egy lánc, amiben meg lehet kapaszkodni. Ahol a deszka is hiányzik, ott keskeny vasrudakon lehet araszolni, vagy a lánc segítségével mászható meg a félelmetes meredek szikla. Aki hajlandó felkeresni a szentélyt, az megérdemli, hogy elfogyasszon egy finom italt a kolostorban kialakított teaházban.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló