Jó tanácsok, amelyek átsegíthetnek a rossz időszakonOlvasd el a vigasztaló szavakat, ha erre van most szükséged!Az életben ugyanúgy vannak rossz időszakok, mint jók, ám míg azt élvezzük, amikor minden rendben van körülöttünk, addig a negatív periódusban jól esik néhány vigasztaló szó, jó tanács, ezért most ilyeneket találsz az alábbi gyűjteményben.

Ez csak egy átmeneti időszak: Amikor rossz időszakon mész keresztül, akkor se feledd, hogy az életben minden csak átmeneti, semmi sem állandó! A változások folyamatosak, ezért ne feledd, hogy a mostani nehéz időszaknak is vége lesz.

Ha a változást várod ahelyett, hogy arra koncentrálsz, hogy mennyire rossz most neked, akkor sokkal könnyebb lesz a helyzeted. Légy türelmes és gondolj arra, hogy ahogy telnek a napok, úgy kerülsz egyre közelebb a szebb és jobb élethez!

Legyen hited: Ha rossz időszakon mész keresztül, akkor se feledd, hogy a hit erőt ad még a legsötétebb pillanatokban is. Ne veszítsd el a hited, hiszen az a mankód minden körülmény esetén! Lásd akármilyen sötéten a helyzetet, őrizd meg a hitedet! Imádkozz magadban, vagy hangosan, és közben soha ne kételkedj abban, hogy az égiek figyelnek rád! Lásd magad előtt a jövődet, hogy minden jóra fordul, mert az lesz a valóság!

Senki nem akar neked rosszat: Amikor rossz időszakon mész keresztül, akkor erős lehet a kísértés, hogy azt hidd, hogy az égiek nem szeretnek, büntetnek, rosszat akarnak neked, de ez tévedés, mert egyáltalán nem akarnak ártani neked! Valójában a nehéz időszakok nem azért vannak, mert az égiek elhagytak, vagy kínozni akarnak, ugyanis ők sem örülnek a szomorúságodnak.

Felejtsd el ezt a hátráltató hitet, és helyette tudd, hogy az égiek nagyon is, hogy melletted állnak, támogatnak és szeretnek, még akkor is, ha esetleg ezt nem érzed.

Bátran kérj segítséget: Sokan követik el azt a hibát, hogy szégyellnek, túl büszkék segítséget kérni, még akkor is, amikor nehéz időszakon mennek át. Te ne tégy így, mert ez butaság! A családod, a barátaid mind azért vannak, hogy legyen kire támaszkodnod.

Ha azonban nem akarod az ő segítségüket kérni, akkor fordulj szakemberhez, elvégre nekik az a dolgok, hogy segítsenek! Ne hagyd, hogy az önérzeted megakadályozzon abban, hogy segítséget kérj, amikor rosszul érzed magad, vagy bajban vagy. Soha ne feledd, hogy a segítségkérés a bátorság jele, és nem a gyengeségé!

Vond le a tanulságot: Amikor nehéz időszakon mész keresztül, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy: Mire akar megtanítani ez a helyzet? Mi a célja ezzel az égieknek, a sorsnak?

Ez azért fontos, mert az életben minden okkal történik, ezért minden szituációban ott rejlik egy életlecke, amit talán másképp nem tanulnál meg, mert csak ebben a helyzetben tudod befogadni. Ne feledd, hogy az élet mindenkire annyi terhet ró, amennyit elbír! Könnyen lehet, hogy minél gyorsabban megtanulod az aktuális leckét, annál gyorsabban ér véget az adott kellemetlenség.

Te döntöd el, hogy meddig szenvedsz: Amikor rossz időszakon mész keresztül, akkor jusson eszedbe, hogy a szenvedésed addig tart, ameddig szenvedni szeretnél, tehát ez nem olyasmi, ami kötelező. Kényelmes lehet elhagyni magad és engedni, hogy a negatív érzések kínozzanak, ám nem szabad ebbe beleragadnod!

Természetesen lehet szomorkodni, depressziósnak lenni egy szörnyű élmény után, de tilos abba örökre benne maradni! A saját szenvedésedről kizárólag te dönthetsz. Ha tehát eleged van belőle, akkor szabadulj meg tőle és bátran lépj tovább!

Ne akard a szőnyeg alá seperni a problémát: A nehéz időszakokban vannak, akik a szenvedést választják, mások viszont azt a taktikát választják, hogy a szőnyeg alá seprik a gondjaikat, ám ezek egyike sem jó megoldás, éppen ezért kell megtalálni az arany középutat.

Ne feledd, hogy azzal senkinek sem teszel jót, főleg magadnak nem, ha a két véglet közül beleesel valamelyikbe. Nyugodtan lehetsz rossz passzban, mivel az érzéseid megélése teljesen természetes dolog és segíti a gyógyulást, ráadásul nem leszel tőle kevésbé optimista.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló