Életépítő tanács Buddha leghűbb tanítványátólVálassz egy lapot, hogy megkapd Ánanda üzenetét! 1. lap: „Mindig keressük a dolgok fényesebb oldalát. Ha ezt nem lehet, akkor fényesítsük az elhomályosult részeket addig, míg azok ragyogni kezdenek.”

Mindig vannak és lesznek is nehezebb időszakok az ember életében. Bármennyire is vágyunk rá, nem lehetünk mindig boldogok, nem lehetnek folyton jó napjaink, időszakaink. Viszont a nehezebb periódusokban is találhatunk egy kis fényt és örömöt a mindennapokban!

Emellett változtathatunk is a helyzetünkön, ha nem vagyunk elégedettek! Ánanda neked szóló tanácsa tehát az, hogy dolgozz magadon, vagy a dolgokon, méghozzá egészen addig, amíg nem látod szebbnek őket, és látod meg általuk a fényt!

2. lap: „Az erős ember áthág egy akadályon. A bölcs ember végigjárja az egész utat.”

Érthető, hogy nem szeretsz szenvedni, nincsenek ínyedre a nehézségeket és a kellemetlenségeket. Ugyanakkor ahelyett, hogy csak gyorsan le akarnád győzni ezeket, kihúzni a feladatlistádról, inkább nézz szembe velük! Természetesen elkerülni se akard őket, mert értékes bölcsességet és tapasztalatokat szerezhetsz általuk!

Az általad választott lap alapján Ánanda arra kér, hogy légy erős és kitartó! Emellett ne feledd, hogy biztos, hogy nem fogod megbánni, ha nem a könnyebb utat választod. A neked szóló életépítő tanács szerint járd a bölcsek útját, szerezz tapasztalatokat és fejlődj!

3. lap: „Éljünk nyugodtan. Eljön majd az idő, amikor minden virágba borul magától.”

Ne kapkodj, semmit se siettess és ne akard görcsösen minél előbb megvalósítani az álmaidat, vágyaidat! Jegyezd meg, hogy minden meglesz a maga idejében, se előbb, se később! Semmiről sem maradsz le! Ánanda arra kér, hogy ne akard mindig magadnál tudni az irányítást, és időnként csak sodródj az árral, örülj annak, amit van!

Buddha leghűbb tanítványa arra kér, hogy legfeljebb tégy minden nap egy lépést, mert ha így teszel, akkor meglátod, hogy célba érsz. Ne feledd, hogy minél görcsösebben akarsz valamit, annál távolabb kerülsz tőle. Tanuld meg élvezni az életet és a tetteidet!

4. lap: „Ha hibáztunk, a legjobb, ha csak nevetünk rajta.”

Túl komolyan veszed az életet és ezért túl szigorú vagy saját magaddal. Tanulj meg lazítani és élvezd az életet! Buddha leghűbb tanítványa arra kért, hogy ne feledd el, hogy mind emberek vagyunk, akik hibáznak. Senki sem tökéletes, úgyhogy te se akarj az lenni! Mindegy, hogy mikor hibázol, mikor ér kudarc, te tudj nevetni rajta!

Az általad választott lap alapján Ánanda szeretné, ha eszedbe jutna, hogy így gazdagabb lettél egy bölcsességgel, tanítással. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz az életed, ha nem veszel mindent túl komolyan!

5. lap: „Az ezer mérföldes utazás is egy lépéssel kezdődik.”

Ánanda ezzel azt tanácsolja neked, hogy ne legyenek túl nagy elvárásaid önmagaddal szemben! Soha ne becsüld le a tetteidet, függetlenül attól, hogy milyen kicsik vagy nagyon azok! Ne feledd, hogy jó úton jársz a céljaid elérése felé!

Ugyanakkor fontos, hogy légy türelmes, következetes, mert így napról napra közelebb fogsz kerülni az álmaid megvalósulásához! Ánanda arra kér, hogy ne légy kishitű, mert sokkal többre vagy képes, mint azt gondolnád!

Az általad választott lap alapján Ánanda azt tanácsolja, hogy bízz magadba és tudd, hogy az erőfeszítéseidnek meglesz az eredménye!

6. lap: „Egy kunyhó nevetéssel tele sokkal többet ér, mint egy palota, amelyet szomorúság tölt meg.”

Azt üzeni neked Ánanda, hogy rendben van, hogy vannak vágyaid, de teljesen biztos, hogy mindenre szükséged van, amire vágysz? Olykor az egyszerűbb élet sokkal boldogabbá teszi az embert, mint a gazdag.

Tisztában vagy azzal, hogy a pénz nem minden, és azt is tudod, hogy nem biztos, hogy boldogabb lesz tőle az ember. Ánanda arra kér, hogy alaposan vizsgáld meg a vágyaidat, hogy biztos, hogy azokra a dolgokra vágy-e, amikre, és bátran változtass rajtuk!

Az általad választott lap alapján Ánanda szeretné, ha nem felejtenéd el, hogy az életben a szeretet a legfőbb érték!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló