Legendás helyek, amelyeket a valóság ihletett



Misztikus helyek, amelyeknek létezése nem teljesen fikció.A japán túlvilág bejárata: A japán mitológia része a Yomi No Kune. A legenda szerint minden élőlény Izanagi istentől és feleségétől, Izanamitól származik. Miután Izanami meghalt, a gyászoló Izanagi elment a túlvilágra, hogy visszakapja a feleségét.

A férj ekkor talált rá egy sötét helyre, ahol a lelkek, amelyek a halandó testüket őrzik, arra vannak kárhoztatva, hogy örökre elenyésszenek. Izanagi erről a helyről hozta el a feleségét, akire addig nem nézhetett rá, amíg a felszínre nem értek.

A férfi azonban nem bírta ki, és rápillantott a nő rothadó, kukacok rágta testére, ami miatt annyira mérges lett Izanami, hogy dühében ghoul démonokat uszított a férfira, hogy azok örökre az alvilágba üldözzék. A férjnek azonban sikerült elmenekülnie, majd egy hatalmas sziklával eltorlaszolta a Yomi No Kune bejáratát.

Napjainkban Matsue területén található az a szikla, amellyel a legenda szerint Izanagi lezárta a túlvilágot. A bejárat hivatalos neve Yomotsu Hirasaka, és állítólag az egyik Iya Shrine szikla mögött található, de azt nem lehet tudni, hogy pontosan melyik. Ugyanitt található Izanami síremlékkel ellátott sírja is.

A görög alvilág folyója: Az ókori görög mitológia szerint a Styx folyón keresztül lehet eljutni a holtak birodalmába. A kutatók a mai napig nem találták meg azt a folyót, amelyről az ókori emberek azt mesélték, hogy a Styx, de a felderítők úgy gondolják, hogy a Mavroneri (görögül „fekete víz”) ihlette a görög legendát.

Az ördög iskolája: Csak a román néprajz felfedezését követően derült ki, hogy Scholomance, a mitikus iskola, létezik. Az angol szerző, Emily Gerard által lejegyezett történet szerint az iskolában az ördög tanít, mindig egyszerre tíz diákot, akik megtanulják az összes igézetet, bűbájt és trükköket, így például az állatokkal való beszélgetést és az időjárás befolyásolását.

A tanulmányok befejezése után azonban csak kilenc tanuló mehet haza. A tizediket az ördög fizetségként megtartja a tanításért, és addig tartja egy tó mélyén, amíg elegendő villámot tud csinálni az ördög számára.

Állítólag a tó és az iskola a Kárpátok hegyeiben, Nagyszeben közelében található, és naponta villámok sújtanak le rá. Aki a tavat keresi, az fel fogja ismerni a kőhalmokról, amelyek a tó partvonalát szegélyezik, és amelyek jelzik, hogy hol sújtottak le az ördög villámai a szerencsétlen utazókra.

Tündérország bejárata: Írország nyugati részén található Knockma nevű erdőségnek érdekes története van. Az ehhez a helyhez fűződő legenda szerint itt található a Tündérország bejárata, ahol Finnbheara, Connacht tündérkirálya az uralkodó. A Knockma sok évszázada része az ír mondakörnek. A területen végzett ásatásokból kiderült, hogy már időszámításunk előtt 7000-ben is jártak itt emberek.

Cockaigne, az utópisztikus mitológia város: Luilekkerland, avagy Cockaigne, egy utópisztikus mitológiai város, aminek falai hatalmas szalonna szeletekből, a teteje gyümölcslepényből és palacsintából, a kerítése pedig kolbászból készült.

Luilekkerland szökőkútjaiból bor, a folyóiban tej folyik, a fáin húspástétom és gyümölcslepény terem. De még az időjárás sem hagyományos, ugyanis hó helyett cukor, jégeső helyett cukrozott mandula esik. Ebbe a városban nemcsak a jók és az igazak juthatnak be, hanem azok is, akik nagyon éhesek.

A valóságban az Észak-Franciaországban található Észak Hommelden felé, a bitófáknál található a város.

El Dorado fejlett városa: Z elveszett városa, El Dorado legendás, kinccsel teli, nagyon fejlett városa, ami Dél-Amerikában, az Amazonas dzsungeleinek mélyén található. El Dorado már az európai hódítók fantáziáját is izgatta, ám a felkutatásra irányuló erőfeszítések elbuktak.

Később azonban olyan műholdfelvételek készültek, amelyek azt bizonyítják, hogy a dzsungelben élt egy fejlett civilizáció, ráadásul pont azon a helyen, ahol a felfedezők is sejtették, de mégsem találták meg az elveszett várost.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló