Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Rebecca FergusonrólÉrdekességek a 40 éves színésznőről.Markánsan jelen van a közösségi médiában, de nem szeret vég nélkül lógni a kütyükön: Erősen jelen van a közönségi média oldalain, így például az Instagramon. A színésznő ezeket az oldalakat használja arra, hogy elérhetőbbé tegye magát a rajongói számára, valamint olyan fontos problémákra próbálja felhívni a rajongói figyelmét, mint például a testpozitivitás.

Ugyanakkor ez mégsem jelenti azt, hogy folyton a telefonján lóg. Sokszor a családja is nehezen éri el. Ő nem az a fajta ember, aki ellenzi a technológiát, de nem is rajong a kütyükért.

Angol édesanyja kimaxolta a menőséget, amikor az ABBA-val bandázott: A színésznő édesanyja, Rosemary Ferguson, 25 éves volt, amikor Svédországba költözött, ahol sok időt töltött együtt a világhírű ABBA együttessel, sőt, még egy ruhatáron is osztoztak.

Az ő érdeme az 1974-ben kiadott Waterloo című album dalszövegeinek angol nyelvű fordítása, amiért apró hálaként felkerült az 1975-ös ABBA című album hátsó borítójára, aminek bal szélén látható, egy fotelban ülve, keresztbe tett lábbakkal.

A színésznő édesapja Olov Sundström, svéd üzletember, ezért inkább az anyja vezetéknevét választotta művésznévnek, hiszen az jobban cseng és könnyebben kiejthető az angol nyelvterületen.

Először nemet mondott a Dűnére: Ferguson alakítja a főszereplő, Paul Atreides, édesanyját, Lady Jessicát a Dűnében, ám a színésznőnek eleinte nem tetszett a felkínált szerep, ugyanis nem akart megint női mellékszereplőt játszani egy férfi főszereplő mellett.

A filmet rendező Denis Villeneuve azonban fáradhatatlanul próbálta meggyőzni, hogy érdemes hónapokat áldoznia az életéből erre a szerepre, és elmagyarázta, hogy hogyan fejlesztette tovább a karaktert a regényében Frank Herbert.

Villeneuve nagyon tisztelte az író munkáját, de azért javított a női szereplőkön, amivel a történet egyik kulcsszereplőjévé tette Lady Jessicát, amivel Ferguson egyik legambiciózusabb vállalkozásává vált a szerep.

Már szappanoperákban szerepelt, miközben mellette dajkaként és eladóként is dolgozott: Ferguson 13 éves korában próbálta ki a modellkedést, ám az nem nyerte el a tetszését. Amikor 15 éves volt, akkor az édesanyja biztatta, hogy menjen el tévés castingra. Bár utálta az ötletet, és ijesztőnek találta, hogy kiálljon mások elé, mégis megtette, aminek eredményeként teljesen megfeledkezett a kameráról és a körülötte lévő emberekről.

Az első főszerepét a népszerű Nya Tider című szappanoperában kapta. Heti öt napot forgatott másfél éven keresztül. A színésznő gyorsan felnőtt, a média részévé vált, híres szappanopera-színész lett Svédországban, ám azt nem tudta, hogy ezután mit csináljon.

Ferguson nem járt drámaiskolába, nem nézett Bergmant, nem öltözött és viselkedett úgy, mint a színészek, és azt sem tudta, hogy hogyan szerezhet munkát. Egy darabig abban sem volt biztos, hogy színészkedni akar, ezért egy napköziben dolgozott dajkaként, de volt eladó is egy cipő- és ékszerboltban, sőt, egy koreai étteremben is vállalt munkát.

Egyszer megmentette egy nő életét a repülőgépen: Azonnali orvosi beavatkozásra volt szükség, amikor az egyik női utas váratlanul valamilyen rohamot kapott, és eszméletlenül esett össze azon a repülőgépen, amelyen Ferguson is utazott.

A színésznő rögtön tudta, hogy mit kell tennie, és utasította a többieket, hogy fektessék le a nőt, polcolják fel a lábát, a légiutas kísérőt pedig arra kérte, hogy ne vizet, hanem narancslevet hozzon, mert az C-vitamint tartalmaz, ami jót tesz a szervezetnek.

Ferguson látta, hogy a nő férjén és a többieken kezd úrrá lenni a pánik, és annak ellenére, hogy nem egészségügyi szakember, átvágott az összeverődött tömegen, megkereste a nő pulzusát (de azt nem találta), és utasításokat kezdett osztogatni.

Amikor a tömeg közelebb nyomult, akkor rájuk parancsolt, hogy hagyjanak helyet, az utasítások pedig automatikusan hagyták el a száját. A nő végül magához tért, úgyhogy a tömeg szétszéledt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló