Tudd meg, hogy mit árul el rólad a rossz szokásod!Keresd ki a rád leginkább jellemző rossz szokást, a neked szóló elemzésért!1. Hazudsz: Lebecsülöd önmagad, ezért szeretnél többnek látszani mások szemében. A hazudozás, nagyot mondás tehát mindig önértékelési problémákra utal, hiszen az, akire ez jellemző, azt hiszi, hogy csak akkor fogadják el mások, ha többnek mutatja magát.

Általában a megrögzött hazudozók már gyerekkorukban felveszik ezt a káros szokást, ami jellemzően abból fakad, hogy az igényeit semmibe veszik, esetleg a körülmények miatt a szülők nem tudják teljesíteni.

Ettől a gyerekek először szomorúak, majd dühösek lesznek, aztán beletörődnek és elhitetik magukkal, hogy semmi szükségük a törődésre. Ez az önbecsapás az, ami idővel sok kárt okozhat, mert aki nem tudja saját magának sem bevallani a vágyait, az őszinte kapcsolatot sem tud kialakítani másokkal.

2. Álcaként használod az elfoglaltságot: Alkalmatlannak érzed magad, nem tudod elvégezni a munkád, vagy képtelen vagy az irányításod alatt tartani az életedet. Ez állandóan elfoglalt ember folyton rohan egyik helyről a másikra, ezért soha nem tud elidőzni valahol.

Lehet, hogy szándékosan vagy elfoglalt, méghozzá azért, hogy ne kelljen szembenézned az életed fontos kérdéseivel, vagy a kényelmetlen érzelmi kérdésekkel, ugyanis nem tudsz mit kezdeni az érzelmeiddel és az érzéseiddel, ezért inkább lefoglalod magad valamivel.

3. Cigizel: Félsz kapcsolatot teremteni a való világgal, ezért inkább egy „mérgező” határt húzol magad köré. Ilyen az, amikor az ember szabadságra vágyik, de beszorítva érzi magát, amikor szeretne mély beszélgetést folytatni, de valójában fél attól, amikor kifejezné az érzéseit, de mégsem meri, vagy amikor spirituális kapcsolatra vágyik, de képtelen az ahhoz szükséges fegyelmezettségre és bátorságra, ezért inkább csak rágyújt egy cigarettára, és elrejtőzik az élet realitása elől.

4. Halogatod a dolgaidat: Maximalizmusra utalhat a rossz szokásod, méghozzá azért, mert annyira magas elvárásokat támasztasz saját magad elé, hogy aztán azt hiszed, hogy nem tudsz megfelelni azoknak, ezért ijedtedben inkább félretolod a feladatot.

A tökéletesség keresése csak illúziókergetés, mivel a világon senki és semmi sem tökéletes. Ha valamibe nem mersz belevágni, mert attól félsz, hogy nem lesz tökéletes, akkor az azt jelenti, hogy olyasmire vársz, amit soha nem fog megérkezni.

5. Folyton elkésel: Úgy érzed, az életben elfoglalt megbecsült szereped miatt nincs azzal semmi probléma, ha megvárakoztatsz másokat, elvégre a te időd drágább az övéknél. Ha erre ők még nem jöttek rá, akkor megtanítod nekik azzal, hogy alaposan elkésel.

A folyton késést tehát úgy értelmezik az emberek, hogy ezzel akarod a tudtukra adni, hogy sokkal fontosabb vagy náluk, pedig csak tudat alatt szeretnél többnek látszani annál, mint ami vagy.

6. Állandóan rágózol: Képtelen vagy megemészteni és elengedni az adott élményt, ezért inkább újra és újra átrágod magad azon. A rágással enyhítheted a félelmeidet, a rágó édes ízével pedig megteremted annak az illúzióját, hogy minden rendben van.

A bizonytalanságod miatt csak egy bizonyos, még ellenőrizhető pontig engeded be a külvilágot, viszont a külső élményeidet már nem tudod megemészteni. A rágógumi gyakran ízesített, tehát frissíti a leheletet, ezért a rágózás azt is jelentheti, hogy a megemésztetlen, mérgező gondolataidat akarod frissíteni.

A rossz lehelet a mély, kimondatlan neheztelés és harag következménye lehet átvitt értelemben, vagyis lenyelted a negatív érzéseidet, így a mérgedet és a bizonytalanságot, amit az ízesített rágóval próbálsz elfedni.

7. Rágod a körmöd: A körmök ősi feladata a támadás és a védekezés, ám a mai világban az agresszió elfogadhatatlan, ezért a körömrágás arra utal, hogy nem akarsz másoknak ártani, ezért tulajdonképpen lefegyverezed magad. Ugyanakkor emiatt a harag benned marad és ott marcangol. Félsz az ösztönös, természetes reakcióidtól, nem mered őszintén kifejezni önmagad, mert attól tartasz, hogy azzal megbántasz másokat.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló