Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Brad PittrőlKevésbé közismert érdekességek a 60 éves színészről.A legrosszabbul teljesítő filmje a kedvence: Brad Pitt elárulta, hogy a kedvenc filmje, amiben szerepelt, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford. A film, aminek a színész a producere is volt, többnyire pozitív kritikát kapott és két Oscar-díjra is jelölték, ám a pénztáraknál megbukott, ugyanis a 30 millió dolláros költségvetéséhez képest csak 15 millió dollárt sikerült keresnie.

Egy medencében sajátította el a műlegyes horgászat fogásait: Pitt csupán 325 dollárral a zsebében érkezett Los Angelesbe, ám ennek ellenére volt hol aludnia, ugyanis az énekes-dalszerző Melissa Etheridge felajánlotta neki a kanapéját.

Emellett akkor is segített neki, amikor Pitt elment Robert Redford filmje, A folyó szeli ketté meghallgatására, ugyanis ő tanította meg a műlegyes horgászatra a házához tartozó medencében. Ez sokat segített abban, hogy Pitt szerepeljen a később Oscar-díjat nyert filmben.

Nem sok hiányzott az újságíró diplomához: Pitt újságírást tanult a Missouri Egyetemen, de 22 éves korábban otthagyta az iskolát, pedig csak két kreditje hiányzott. Két héttel a vizsgák előtt a hallgatótársai már elkötelezték magukat a munka mellett, de ő úgy érezte, hogy még nem áll készen, és Los Angelesbe ment.

Pitt mindig is szerette a filmeket, de ott, ahol felnőtt, nem szerepelt a karrierlehetőségek között, ezért úgy döntött, hogy megteremti saját magának a lehetőséget.

Van egy film, ami még őt is megríkatja: Pitt nem tartozik azok közé, akik könnyen meghatódnak a filmeken, de az Így neveld a sárkányodat őt is megríkatta, ahogy más hírességeket is. Emellett Az élet háza is nagy hatást gyakorolt rá.

Jobban szereti csinálni a filmeket, mint játszani bennük: Pitt 2001-ben, negyedmagával, köztük az akkor még felesége Jennifer Anistonnal, alapította meg a Plan B Entertainment, Inc. filmgyártó céget, ami elsőként a Warnerrel kötött szerződést, majd 2004-ben a Trója című filmmel debütált, amit olyan alkotások követtek, mint a Charlie és a csokigyár, A tégla, a HA/VER, a Z világháború, A nagy dobás, a 12 év rabszolgaság, a Holdfény, a Szöszi, valamint A gyilkos, 2024-re pedig már több, mint egy tucat filmet ütemeztek be.

Pitt nemcsak színészként, hanem producerként is több Oscar-, BAFTA-, valamint Primetime Emmy-jelölést és -díjat kapott. Amikor Pitt és Aniston 2005-ben elváltak, akkor a színész ragaszkodott a Plan B-hez, amit nagyon jól tett.

Többször is babrált a fogaival egy szerep kedvéért, hogy durvábban nézzen ki: A Harcosok klubja című filmben játszott szerepe miatt Pitt belevetette magát a küzdősportokba, valamint elment egy fogorvoshoz, hogy lemetsszen a fogaiból.

A forgatás után a színész megcsináltatta a fogait, ám nem ez volt az egyetlen eset, hogy rendezetlen fogsorral szerepelt egy filmben, ugyanis néhány évvel korábban a Kalifornia - A halál nem utazik egyedül című alkotás kedvéért csippentett le egy darabot a fogából.

Strippereket furikázott, akik megváltoztatták az életét: Mivel Brad Pitt se tört be azonnal Hollywoodban, ezért valamiből meg kellett élnie. Volt, hogy az El Pollo Loco gyorsétteremlánc csirkejelmezében dolgozott, de azzal is foglalkozott, hogy vetkőzős lányokat furikázott, többek között, legénybúcsúkra.

Az utóbbi munkát két hónapon keresztül csinálta, ami által megismerte Los Angeles másik arcát, és bár jó fizetést kapott, mégis hamarosan depressziós lett a nyomasztó légkörtől. Az egyik utasa színészórákra járt, ami felkeltette Pitt érdeklődését, ezért elment megnézni, és onnantól kezdve tudta, hogy mivel akar foglalkozni.

Gyakran eszik a filmjeiben: Az Ocean’s filmekben játszott szerepéhez hozzátartozott, hogy mindig futás közben kapott be valamilyen ételt, ám az interneten felelhető válogatás videókból kiderül, hogy a színész a legtöbb filmjében eszik valamit. Bár a testalkatán nem látszik, mégis Pitt elárulta, hogy mivel jövő-menő típus, ezért menet közben szokott bekapni valamit.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló