Februári életmódtanácsok



Így teheted jobbá az életedet a tél utolsó hónapjában!Érezz együtt: Nem csak azért kell gyakorolnod az együttérzést, hogy másoknak megbocsáss, hanem azért is, hogy önmagaddal szemben is elnézőbb legyél a mindennapokban! Az együttérzés közelebb hozza a lelkeket, mert hidat képez közted és mások között. Nagyon fontos, hogy ne ítélkezz, ne vádaskodj, ne találj ki okokat, hanem próbáld megérteni a másikat, hogy mi mozgathatja!

Februárban beszélgess, kommunikálj az emberekkel, akiktől bátran kérdezz, és mondd ki, hogy meg akarod érteni őket, mert azt elhihetted, hogy legbelül mindenki megértésre vágyik! Mindezzel nem csak nekik teszel jót, hanem önmagadnak is.

Készülj a tavaszra: Ne csak átlépj az egyik évszakból a másikra, hanem készülj fel arra rendesen, például azzal, hogy megérted a tavasz igazi jelentőségét, illetve készülj fel az új energiákra, amiket majd képes leszel a hasznodra fordítani.

Törekedj arra, hogy időben végezz a téli feladataiddal, teendőiddel, és tiszta lappal indítsd az új évszakot. Emellett érdemes új feladatokat és célokat keresned a tavaszra.

Győzd le a nehézségeket: A tél utolsó sötét időszaka a február. Most még egyszer alá kell merülnünk a lelkünk mélységébe, hogy szembenézzünk az ott lakozó sötétséggel. A tavasz előtti utolsó hetekben történhetnek olyan események, amelyek felkavarhatják a lelki világodat, visszatérhet a sötét oldalad, a félelmeid, a hibáid, a lelki terheid, minden olyasmi, ami nyomaszt.

Felszínre törhet a pesszimizmusod, a borúlátásod, a személyiséged negatív oldala, kicsúszhat a lábad alól a talaj, elveszítheted az önbizalmad, de még a hitedben is meginoghatsz. Amikor mindez megtörténik, akkor dolgozz azon, hogy lecsillapítsd a zűrzavart, feszültséget és félelmeket magadban!

Ha ez egyedül nem megy, akkor nyugodtan kérj hozzá segítséget! Amikor kellő nyugalom költözik a szívedbe, a lelkedben pedig rendet teszel, akkor le fogod győzni a sötétséget.

Ne okold magad és másokat: Februárban felszínre kerülhetnek azok a dolgok, amelyek miatt önmagadat okolod, vagy másokat hibáztatsz, ezért most, ahogy az év minden napján, gyakorolnod kell a könyörületességet.

Légy elnézőbb, türelmesebb, megértőbb magaddal és másokkal szemben, hiszen minden ember hibázhat és hibázik is. Ugyanakkor a megbocsátás istenivé tesz, ezért bocsáss meg és lépj tovább, függetlenül attól, hogy mi a bűnöd, más mit követett el ellened! Csak akkor kezdhetsz új dolgokba tavasszal, ha februárban megszabadulsz minden lelki terhedtől.

Koncentrálj a pozitív oldalra: Ha szeretnél könyörületes lenni, akkor meg kell látnod egy személy vagy helyzet pozitívumát. Abban az esetben, ha valaki elkövet ellened valamit, akkor próbáld megérteni, hogy miért tette, amit tett, mi mozgatta, esetleg nézd az egyén pozitív oldalát, idézd fel a jó cselekedeteit, mert akkor könnyebben elérheted a könyörületesség és a megbocsátás állapotát!

Habár ezt mondani könnyebb, mint megvalósítani, mégis gyakorold februárban, és próbáld megtalálni a személyekben, helyzetekben a pozitívumot! Klisének hangzik, de tényleg mindenkiben és mindenben van valamennyi jó.

Amennyiben képes leszel felülemelkedni a sérelmeiden, az ítélkező szemléletmódon, akkor te is meg fogod látni, hogy ez mennyire igaz.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló