Valentin-napon történt bűncselekmények (2. rész)



Még nem sikerült megoldani ezeket a gyilkosságokat, eltűnéseket.Válás helyett gyilkossággal fenyegette a feleségét David Sims: 1988 februárjában az angol bútorkereskedő, David Sims üzleti útra ment a Fülöp-szigetekre, ahol feleségül vette a nála 20 évvel fiatalabb China Rose-t. A pár együtt ment vissza Angliába, a Southend-házba.

Hamarosan úgy tűnt, hogy a házasság tönkremegy, mert China elmondta a nővérének, hogy David erőszakoskodott vele, ezért el akarja hagyni, majd hozzátette, hogy a férje azzal fenyegette, hogy fel fog bérelni valakit a megölésére, mert az olcsóbb, mint a válás.

1993 Valentin-napján China megjelent a családi partin. Ez volt az utolsó alkalom, hogy élve látták, ám nem csak ő, hanem David is eltűnt. Két hónappal később látták a férfit, de megint nyoma veszett.

Évekkel később a rendőrség letartóztatta Geoffrey Pastont, aki azt vallotta, hogy David megbízta, hogy adja el a házat, a pénzt pedig tegye a titkos bankszámlájára, ami „Anthony Peter Lewis” néven tartottak nyilván. A gyanú szerint Chinát megölték, ám az ügy egészen addig megoldatlan marad, amíg a férj elő nem kerül.

Marilu Geri gyilkosa: 1986 Valentin-napján, a Houston-i lakásából indult a munkahelyére Stephen Geri, akinek a felesége, Marilu még ágyban maradt. Néhány órával később Stephen felhívta az anyósát, Maria Serrato-t a munkahelyéről, mert Marilu nem vette fel a telefont, ezért megkérte a nő anyját, hogy menjen át, nézze meg a lányát és segítsen neki előkészülni a partira.

Maria így tett, ám a házban borzalmas dolog várta, ugyanis a Marilu már halott volt. Valaki négyszer meglőtte, ráadásul különböző kaliberű golyókkal. Betörésnek és rablásnak semmi nyomát sem találták, ezért a férjet kezdték gyanúsítani a gyilkosság elkövetésével.

Kiderült, hogy Stephen többféle fegyvert tart a házban, de egyiket sem sütötték el, az alibije pedig itt-ott gyenge lábakon állt, mégis megállta a helyét. Állítólag a gyilkosság reggelén Stephen a szokottnál korábban hagyta el a házat, mert egy ügyfelével találkozott, majd elment a postára és beugrott a fánkoshoz.

A Marilu megölése utáni napon a férj ugyanezt tette, és emlékeztette az alkalmazottakat, hogy előző reggel találkoztak. A gyilkosság lehetséges indítéka az a 400 ezer dolláros biztosítási kötvény lehet, amit a férj vett fel a felesége nevére.

Az áldozat szülei bíróság elé állították a férfit azért, hogy ne kapja meg a pénzt. A két fél végül bíróságon kívüli rendezést kért. Stephen Geri hivatalosan ártatlan a felesége megölése ügyében, ami továbbra is megoldatlan.

Soha nem találták meg Maureen Fieldset: 2006-ban, Valentin-napon, a 41 éves Maureen Fields zaklatott állapotban érkezett a munkahelyére, a Wells Fargo bankba, Pahrumpban, Nevada városában. Később kiderült, hogy a nő és a férje, Paul Fields házassága válságba került.

Állítólag Maureen azt mondta a kollégáinak, hogy „valami történni fog”. Másnapra a nő eltűnt. Újabb nappal később megtalálták Maureen autóját a Mojave-sivatag egy távoli szakaszán, a Halál völgy közelében.

A hatóság megtalálta az autóban a nő pénztárcáját, ruháit, néhány harisnyanadrágot, egy pokrócot, és egy üres Xanax-os dobozt. A homokban vér és hányás volt. Mindebből egyesek arra következtettek, hogy Maureen öngyilkosságot követett el, de a holttest eltűnt és a Xanax dobozán nem találták ujjlenyomatot.

Ezek alapján felmerült a gyanú, hogy a dobozt szándékosan tették oda. A harisnyán DNS-t találtak, de az egy idegen férfié volt, nem a legfőbb gyanúsítottként kezelt férjé. 2012-ben meglepő fordulatot vett az ügy, mert a DNS-ről kiderült, hogy a nemi erőszakért elítélt Keith Wayne Holmesé.

Amikor Holmest erről faggatták, akkor ő azt állította, hogy Maureennel szeretkeztek, tehát nem történt erőszak, majd az aktus után otthagyta a sivatagban a nőt. Holmes azt állította, hogy ismeri Pault, ám ekkor már demenciában szenvedett, tehát nem tudott rendesen emlékezni.

2014 áprilisában Holmes meghalt a rácsok mögött. Paul Fields továbbra is első számú gyanúsított, de az ügy máig tisztázatlan.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló