A tudomány szerint ez a halál öt legrémisztőbb fajtája



Halálozási okok, amelyek az élet törékenységére és az óvatosság fontosságára mutatnak rá.Nutty Putty-barlang: John Edward Jones tragédiája rámutat, hogy milyen súlyos vége lehet a kalandvágynak. A férfi és az öccse, Josh együtt kirándult a Nutty Putty-barlangba, aminek egyik hasadékánál John eltévedt, és fejjel előre bemászott az egyik még ismeretlen járatba. A rés azonban olyan szűk volt, hogy beszorult.

Josh azonnal hívta a mentőket. A férfit 137 önkéntes próbálta kiszabadítani, de nem jártak sikerrel. John 27 órát töltött fejjel lefelé beszorulva, amikor a szíve felmondta a szolgáltatott. A holttestét nem tudták kiemelni a résből.

Fulladás egy WC-ben: Amikor 1184-ben, Erfurtban összehívtak egy nagyobb találkozót, akkor a résztvevők alatt beszakadt a templom padlója, a jelenlévők közül pedig többen is a szennyvízbe zuhantak és megfulladtak. Ez a baleset jól példázza, hogy milyen váratlan helyzetek is okozhatják az emberek halálát.

Hisashi Ouchi tragédiája: A sugárzási mérgezés két fő formája az akut és a krónikus. Az akut sugárzás esetében hirtelen és nagy dózisban éri a sugárzás az embert. Ez történt Hisashi Ouchi esetében is.

Ouchi súlyos égés sérüléseket szenvedett, károsodtak a belső szervei, majd szívrohamot kapott és meghalt. Ez a tragédia felhívja a figyelmet a sugárzás veszélyeire, valamint arra, hogy rendkívül fontos a biztonsági előírások és eljárások betartása. Ouchi esetéről A Slow Death 83 Days Of Radiation” címmel adtak ki könyvet.

Hiénatámadás: Különösen brutális halál lehet a hiénák támadása, ugyanis ez az állat nem öli meg gyorsan az áldozatát, hanem lassan, fokozatosan tépi szét. A hiénák támadásának módja arra hívja fel a figyelmet, hogy mindig kockázatos az embernek a vadonban lennie, és a természet olykor kegyetlenül bánik az áldozataival.

Rák a parazitában: A modern orvostudomány egyik különleges esetében egy rákosodott parazita féreg okozta egy kolumbiai férfi halálát, ugyanis a féreg rákos sejtjei szétterjedtek a férfi testében, ami aztán a halálát okozta. Ez az eset arra világít rá, hogy az egészségügyi problémáknak milyen különleges formái lehetnek.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló