Egy idős férfi életleckéi segíthetnek, hogy boldogabb legyen az életed (1. rész)Életbölcsességek, amelyeket érdemes megfogadni.Látogasd meg a barátokat, rokonokat, ha a kórházban vannak: Neked csak pár perc, nekik viszont a napjuk fénypontja.

Kezd az összes napodat a kedvenc zenéddel: Tanulmányok bizonyítják, hogy az, amit az ébredés utáni első 20 percben hallunk nagyban befolyásolja az egész napi hangulatunkat, úgyhogy hallgasd meg a kedvenc zenéidet!

Néha menj egy általad választott festői útvonalon: Az emberek gyakran a leggyorsabb utat választják. Te ne kövesd el ezt a hibát! Néha menj hosszabb úton, és vedd észre az igazi szépséget!

Óvakodj attól az embertől, akinek nincs vesztenivalója: A világon mindig voltak és lesznek olyanok, akiknek nincs vesztenivalójuk. Mivel ők a legveszélyesebbek, ezért légy óvatos!

Adj az embereknek második esélyt, de harmadikat már soha: Mindenki követ el hibákat, ezért megérdemelik a második esélyt. Ha viszont valaki a második esélyét is eljátssza, akkor az már nem véletlen hiba, hanem szándékos tett.

Légy romantikus: Ha valaki iránt érdeklődsz, akkor mutasd ki neki! Légy romantikus azzal, akit szeretsz, értékelni fogja!

Legyél a legpozitívabb és leglelkesebb ember, akit ismersz: A saját boldogságod, lelkiállapotod és sikered mellett másokra is hatással van a pozitív hozzáállásod.

Engedd el. Lazíts. Leszámítva a ritkán előforduló élet-halál kérdéseket, semmi sem olyan fontos, mint amilyennek elsőre tűnik: Próbálj meg nem aggódni olyan helyzetek miatt, amelyek nem gyakorolnak komoly hatást az életedre!

Gondold át kétszer, mielőtt egy titokkal terhelsz egy barátot: A titkok veszélyesek, és amikor elmondod azokat egy barátodnak, akkor kellemetlen helyzetbe hozod. Gondold át kétszer, hogy biztos jobb, ha ismeri a titkodat!

Ha valaki megölel, engedd, hogy ő legyen aki elsőként elenged: Ezzel az egyszerű gesztussal megmutathatod valakinek, hogy milyen sokat jelent neked.

Te irányítsd az életedet. Ne engedd, hogy más irányítsa helyetted: A sikereid és a boldogulásod szempontjából nagyon fontos, hogy milyen az élethez való hozzáállásod. Soha ne hagyd, hogy mások befolyást gyakoroljanak erre!

Ne engedd, hogy a telefonod megzavarja a fontos pillanatokat. A telefon azért van, hogy a mi kényelmünket szolgálja, nem pedig a hívó félét: Az emberek sokszor hagyják, hogy a telefonhívások eltereljék a figyelmüket a fontos és értékes pillanatokról, ezért ha például a gyermeked szülinapját ünnepled, vagy a családoddal töltöd az idődet, akkor ne foglalkozz a telefonhívással, mert az várhat!

Légy szerény. Sok dolog meg lett valósítva, még mielőtt te megszülettél volna: Lehet, hogy menő vagy, de akkor se felejtsd el, hogy milyen sok dolog történt a világon már a születésed előtt is! Légy szerény és alázatos!

Törekedj az egyszerűségre: Semmit sem kell túl komplikálni.

Küldj sok Valentin-napi köszöntőt. Írd rá: valaki, aki úgy gondolja, fantasztikus vagy: Dobd fel valaki napját! Ha nem is tudja, hogy te küldted, akkor is biztos, hogy bearanyozod a napját.

Mindig legyen ceruza és notesz az éjjeliszekrényeden: Előfordul, hogy akár az éjszaka közepén támadnak a milliódolláros ötletek.

Tisztelj mindenkit, aki a megélhetésért dolgozik, bármennyire is egyszerű a munkájuk: Ezek a személyek keményen dolgoznak, úgyhogy megérdemlik a tisztelet.

Küldj a szeretteidnek virágot. Az okot kitalálhatod később: Nem kell ok arra, hogy virágot küldj a szeretteidnek.

Legyél valaki hőse: Ne feledd az idézetet: „Lehet, hogy a világ számára csak egy ember vagy, de valaki számára te lehetsz a világ.”

Szerelemből házasodj: Minden más okból házasodni butaság.

Mindig légy hálás azért amid van: Vannak, akiknek sokkal kevesebbjük van annál, mint amennyid neked van, úgyhogy légy hálás mindenért, amid van! A munkádért, hogy van hol laknod, hogy van családod, az egészségedért, azért, hogy élsz.

Dicsérd meg az ételt, ha valaki vendégül látott a házában: Mindig légy udvarias, ha vendég vagy egy házban és főznek neked. Dicsérd meg az ételt, mert ezzel az apró gesztussal eléred, hogy jól érezzék magukat a háziak, miután vendégül láttak téged.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló