Érdekessége a Dragon Ballról



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Akira Toriyama anime sorozatáról.Goku csak két embert ölt meg a sorozatban: Bár Goku félelmetes erővel és képességekkel rendelkezik, ráadásul elég heves harcokba keveredik az útja során, folyton szembeszáll a gonosz szereplőkkel, mégis az egész sorozatban csak két ember ölt meg.

Goku csak kétszer halt meg: Elég könnyedén kezelik a halált az anime sorozatban, amiben Goku „csak” kétszer halt meg. Ha ezt összehasonlítjuk Yamcha és Krillin halálának számával, akkor kijelenthetjük, hogy a főhős elég jól megúszta.

Goku mind a két esetben képes volt az életét adni azért, hogy a barátait megmentse. Bár később feltámadt, ez akkor sem von le semmit abból a nemes tettből, hogy hajlandó volt feláldozni magát a barátaiért.

Utazás nyugatra: Az anime sorozat rajongói számára nyílt titok, mégis a legtöbb nyugati fan hajlamos elfelejteni, hogy a Dragon Ball sok ihletet merített az Utazás nyugatra című klasszikus kínai történetből.

Az Utazás nyugatra története a Tang-dinasztia buddhista szerzetesének, Xuanzangnak a zarándoklatáról szól. Xuanzang az ősi Kínához képest nyugatra fekvő területekre, tehát Közép-Ázsiába és Indiába utazott el azért, hogy buddhista szövegeket gyűjtsön és vigyen magával.

Igaz, úgy tűnhet, hogy a Dragon Ballnak semmi köze a regényhez, mégis nem egy Dragon Ball Z-karaktert az Utazás nyugatra szereplői ihlettek. Például világosan látszik, hogy Gokura jelentős hatást gyakorolt az Utazás Nyugatra majomkirálya, ugyanis erre utalnak a játékos tulajdonságai, a majomfarka, a védjegyének számító Power Pole, amivel Goku kedve szerint tudja változtatni az alakját és méretét.

Szintén meg kell említeni Krillin és Oolong alakját, ugyanis ők az ősi kínai történet szerzetesére és az antropomorf disznójára hasonlítanak.

A szinkronszínészek elájultak a megerőltetéstől: A Dragon Ball Z franchise rajongói ismerik és szeretik a sorozat hosszúra nyújtott, erőteljes üvöltéseit, amelyek akár 5 percig is eltarthatnak egy-egy komolyabb csatajelenet során.

A szinkronszínészek számára azonban néha annyira megerőltető volt ezek szinkronizálása, hogy volt, aki elájult a megerőltetéstől. Goku amerikai hangja, Sean Schemmel elárulta, hogy többször előfordult, hogy eszméletlenre ordította magát.

Goku és Frieza első harca volt a leghosszabb az anime történetében: A Dragon Ball Z korábbi epizódjait az a vád érte, hogy túl hosszúak, tele vannak töltelékanyaggal. Ilyen volt például Goku és Frieza első csatája, amit majdnem 4 órányi képernyőidő hosszúságúra nyújtottak. A későbbi részekben már felpörögtek az események, mondhatni, nézőbaráttá váltak.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló