Különös rejtélyek (2. rész)



Még nem találtak megoldást ezekre a furcsa ügyekre.Kilenc évig nem ébredt fel Ellen Sadler: 1871-ben Ellen Sadler elaludt egy nap, majd kilenc évig fel sem ébredt Turville-ban, ahol a családjával élt. Még mielőtt ez bekövetkezett volna, Sadler sokszor szenvedett erős álmosságtól, fáradtságtól és rohamokat kapott, mindezen pedig az orvosok sem tudtak segíteni.

Amikor kilenc évvel később, 21 éves korában felébredt, akkor Sadler semmire sem emlékezett abból az időből, amit alvással töltött. Hat évvel később férjhez ment, majd született öt gyermeke, az élete pedig ismét normális lett. Azt soha nem sikerült kideríteni, hogy mi okozta a kilenc éven át tartó alvását.

Rejtélyes kőkör: Marokkóban az Asilahtól 11 kilométerre található a hegyek felett álló Mzora nevű, 168 kőből álló, megalit kőkör, amit 1830-ban fedeztek fel. A legmagasabb kő több, mint 5 méter. A kör közepén egy oszlop áll. Az egész szerkezet átmérője 55 méter.

Az időszámításunk előtti I. században Quintus Sertorius római tábornok azt hitte, hogy ez a Hercules által megölt Antaeus sírja. Hozzátette, hogy a kör belsejében rátalált egy 85 láb magas férfi maradványaira, amit azonnal lefedtek.

Az 1830-as, majd a 70-es években végzett ásatások, azonban nem mutattak ki maradványokat. A más megalit kövekkel való összehasonlítás során arra jutottak a kutatók, hogy a köveket naptárként és az évszakok megfigyelésére használhatták.

A temető réme: 1993 októberében indult el egy barátjához a camberwell-i régi temetőbe egy férfi, akit váratlanul megragadott valami, majd a földre dobta. A férfi felnézve egy hatalmas lényt látott, aminek feje német juhászra emlékeztette. A lény rámorgott, majd elrohant.

Nyolc évvel később két ember morgást hallott, amikor a temető mellett sétáltak. Körülnéztek, hátha valamilyen állattól érkezett a hang, de csak egy fát találtak, ami olyan hevesen rázkódott a temető sarkában, mintha éppen ki akarnák tépni a helyéből.

A járókelők nem maradtak ott kivárni, hogy mi fog történni, hanem inkább gyorsan elmentek a helyszínről. A lényt soha többé nem látta senki, viszont a történet sokakat érdekel, akik szeretik a rejtélyeket.

Egyes teóriák szerint vérfarkas terrorizálta a temetőt. Arra, hogy valójában mi történt, senki sem talált hihető magyarázatot.

Különös szerkezet az erdőben: A Kaimanawa Állami Erdőben található az a különös szerkezet, amit Kaimanawa falnak neveztek el. 1996-ban egy történész, Barry Brailsford azt állította, hogy a fal 1200 évvel a maori civilizáció előtt, emberi kéz által keletkezhetett, ignimbrit vulkáni kőzetből.

Amennyiben a történésznek igaza volt, akkor az komoly pénzügyi és politikai követeléseket jelenthet az új-zélandi maori törzsek számára. Ha azonban a fal 2000 évnél is idősebb, akkor a waitahaiak követelései jogosak, hiszen ők régóta azt állítják, hogy az embereik már a maori törzsek letelepedése előtt Új-Zélandon éltek.

Ez a feltételezés ellentmond annak a hiedelemnek, amely szerint a régészeti bizonyítékok arra utalnak, hogy a maori emberek 1250 és 1300 között telepedhettek le a területen. A Kaimanawa régió törzsei úgy vélik, hogy a fal valójában az éghajlat által évekig formált természeti képződmény.

Dr. Peter Wood geológus elmélete az, hogy a kövek több, mint 300 000 évesek. Mivel az ügyben csak feltételezések vannak, ezért a kormány úgy döntött, hogy lezárja a helyszínt, amíg teljes bizonyossággal ki nem derül a fal életkora és eredete.

Fantom kengurukat láttak az amerikaiak: 2019 elején, az Amerikai Egyesült Államok több pontjáról is érkeztek bejelentések arról, hogy az emberek fantom kengurukat láttak. Nem ezek voltak azonban az első észlelések, ugyanis a legelső fantom kengurut 1899-ben Wisconsinben látták.

1957 és 1967 között újabb beszámolók érkeztek a fantom kengurukról, akkor Minnesotában. 1974-ben, Chicagóban, százak láttak ilyen lényeket, 1980-ban pedig San Franciscóban, a Golden Gate parkban riogatta az embereket egy kenguru. A bejelentések idején egyetlen kenguru se hiányzott a helyi állatkertekből.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló