Őrült érdekességek Jackie ChanrőlMeglepő tények a 70 éves színészről.Ő sem tudja, hogy összesen hányszor sérült meg: Egy összeállítás szerint legalább 70-szer fordult elő, hogy eltörte, összezúzta magát, vagy valamilyen hasonló sérülést szenvedett. A legkomolyabb sérülését Az istenek fegyverzete forgatásán szerezhette, ugyanis ebbe majdnem belehalt.

A baj akkor következett be, amikor egy magas falról kellett átugrania egy szomszédos fára. Bár az első felvétel tökéletesen sikerült, mégis Chan mindenképpen meg akarta ismételni azt. A fa ága azonban letört, a színész pedig 5 méter zuhanás után csapódott a betonnak.

Chan feje betört, a koponyacsontjának egy darabja pedig az agyába fúródott permanens lyukat hagyva maga után. A rögtön kórházba szállított színészt azonnal megműtötték, ami során a lyukat egy műanyag dugóval tömték be, amit máig nem vettek ki Chan fejéből.

Jó oka van rá, hogy semmit se hagyjon a fiára: Chan egyetlen fia 1982-ben született, s bár Jaycee elég privilegizált körülmények között nőhetett fel, az apja 350M$-os vagyonából egy centet sem fog kapni. Ezt maga Chan jelentette ki 2012-ben, amikor egy nyilatkozatában közölte, hogy ha a fia képes rá, akkor megkeresheti a saját vagyonát, de ha nem, akkor az övét is csak elpazarolná.

Azt azért nem lehet mondani, hogy Jaycee nem próbálkozott, hiszen az éneklés és a színészet terén is dolgozott, de nem aratott olyan nagy sikert, mint apja. Sőt, 2012-ben a Double Trouble című filmje, ami csak 9.000$ bevételt termelt, minden idők egyik legnagyobb bukása lett.

Ennél sokkal nagyobb bajt okozott azzal, hogy 2014-ben letartóztatták kábítószer-birtoklásért, s mivel a vádak szerint másokat is drogozásra buzdított, ezért akár halálra is ítélhették volna, de amikor Chan nyilvánosan bocsánatot kért a fia viselkedéséért, akkor Jaycee büntetését 6 hónapra változtatták, amit le is ült.

Nem mindennapi szülőkkel áldotta meg az ég: Chan sokáig azt hitte, hogy az édesapja, Charles Chan (valódi nevén Fang Daolang) szintén színész, ám az csak jóval később, az édesanyja, Lee-Lee 2001-es halála után derült ki, hogy az apja a kínai nacionalista párt kéme volt, és a kínai polgárháború idején kénytelen volt elhagyni az első házasságából született két fiúgyermekét.

Chan anyjának két lánya született az előző házasságából. Annak érdekében, hogy őket el tudja tartani, a nő ópiumcsempésznek állt, Fanggal pedig akkor ismerkedett meg, amikor tetten érte őt, ám a férfi megszánta, és futni hagyni. Lee-Lee-t ez nem térítette jó útra, ugyanis szerencsejátékozni kezdett, amivel olyan sokat nyert, hogy hamarosan a „Nagy Nővér” becenevén vált ismertté az alvilágban.

Rettegett, hogy megölt-e valakit: Elsősorban azért tanult harcművészetet, hogy majd ajtónállóként dolgozzon egy bárban, ám amikor durva verekedésbe keveredett egy fickóval, akkor úgy döntött, hogy mégsem ez az álommunkája.

A bunyó igencsak csúnya lehetett, ugyanis két nappal később Chan észrevette, hogy egy csontdarab áll ki az ökléből. Amikor kihúzta azt, akkor döbbenten ismerte fel, hogy egy fog volt az. Az esetről így mesélt a színész:

„Azt feltételeztem, hogy valami probléma van a csontozatommal. Nem tudtam, hogy megöltem, vagy csak kiütöttem a fickót. Egy hónapon keresztül rettegtem, és minden nap elolvastam az újságot, hogy megtudja, megöltem-e valakit.”

Alaposan felfegyverkezett a kínai triádok ellen: 2012-ben Chan elárulta egy interjúban, hogy több kínai bűnszövetkezet radarjára is felkerült, részben azért, mert a filmjeiben gyakran ilyen bandákkal számolt le, ezért kénytelen volt az USA-ba menekülni a zaklatások elől.

Egyszer a triádok odáig merészkedtek, hogy rálőttek, amikor éppen egy repülőgépről szállt le. Attól az esettől kezdve mindig tartania kellett magának egy pisztolyt, ha elment hazulról. Elmondása szerint egyszer egy húszfős csoporttal akadt össze, akikkel „két pisztollyal és hat gránáttal” felfegyverkezve szállt szembe. A hong kong-i rendőrség végül őt vette elő, hogy valójában milyen fegyvereket tart az otthonában.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló