A leggyakoribb rémálmok jelentéseLauri Loewenberg álomszakértő megfejtette a leggyakoribb rémálmok jelentését.Üldözés: Mindenkivel előfordul, hogy azt álmodja, hogy fenyegető alakok, állatok vagy szörnyek üldözik. Loewenberg szerint ezek az üldözők valójában azt a problémát testesítik meg, amellyel az álmodó nem hajlandó szembenézni az életében, hanem inkább elbújik előle.

Fulladás: Ha valaki azt álmodja, hogy megfullad, akkor az arra utal, hogy a valóságban is összecsapnak a feje felett a hullámok, mert például ki sem látszik a kötelességek, az adósság alól vagy az érzelmek fojtogatják.

A fulladásos álmok hasonlítanak a zuhanósokra, de ebben az esetben az álmodó kevésbé passzív elszenvedője annak, ami történik. Aki fulladással álmodik, annak érdemes megfigyelnie, hogy hogyan próbál a felszínen maradni álmában, illetve mi az, ami megmenti attól, hogy megfulladjon.

Elveszettség: Az álmok szimbolikája elég egyszerű, hiszen tulajdonképpen ezeket a képeket az emberek teremtik saját maguknak. Ha valaki azt álmodja, hogy elveszett egy idegen környezetben, akkor az azt jelenti, hogy elbizonytalanodott a hétköznapi életében, és nem tudja, hogy melyik irányba folytassa az életét.

Megcsalás: Akit a valóságban már megcsaltak, annak egy ilyen álom emlékeket juttathat eszébe, de a megcsalásról szóló álom azt is jelenti, hogy bizalmatlanság ütötte fel a fejét a kapcsolatába. Ha viszont olyan személy álmodja azt, hogy megcsalták, akivel ilyesmi nem történt az életében, annál ez jelenthet valami mást is, ami „harmadikként” beférkőzött két ember kapcsolatába. Ez lehet az álmodó párjának munkája, esetleg egy újszülött, aki elvonja a szülei figyelmét attól, hogy azok egymással foglalkozzanak.

Bogarak: Ha valaki bogarakkal álmodik, akkor azok az olyan apró gondokra, hétköznapi problémákra utalnak, amelyekkel az álmodó nem foglalkozik eleget, de folyton ott „nyüzsögnek” a háttérben. Általában minél több bogár jelenik meg az álomban, annál nagyobb a probléma.

Kígyók: Bár mindenki esetében akadnak személyes álomszimbólumok, mégis néhány ősi kép szinte minden ember álmában megjelenik. Loewenberg szerint az álomban megjelenő kígyó egy olyan ártó személyre utal az álmodó környezetében, akik rejtett fenyegetést jelent a jelenlétével.

Zuhanás: Az ember általában akkor álmodik zuhanással, amikor egy csalódáson megy keresztül a valóságban, így például kudarcba fulladt a terve, esetleg valami vagy valaki nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Amennyiben valaki hajlamos a depresszióra, esetleg más mentális betegségre, akkor az állapota romlásának első jele is lehet az, hogy álmában zuhan.

Kihulló fogak: A fogak gyakran azokat a titkokat szimbolizálják, amelyek meggondolatlanul hagyják el az ember száját. A kihulló fogak visszatérő álom lehet azok esetében, akik nem tudnak lakatot tenni a szájukra, és meggondolatlanul kimondanak olyasmit, amit egyáltalán nem kellett volna.

Halál: Az élet végét jelenti a halál, de ha valaki halállal álmodik, akkor az inkább az eddig ismert élet végét jelenti. Az ember álmodhat a saját halálával, ha valami komoly változás történik vele, így például elköltözik, másik karriert kezd, vagy családot alapít.

Ha valaki más halálával álmodik az ember, akkor ez jelentheti azt, hogy az illetővel ápolt kapcsolat új irányt vesz. Például az anyukák sokszor álmodnak a gyermekük halálával, amikor a csemete iskolába megy, vagy később, amikor házasságot köt.

Gyilkosság: Ha valaki megöl valakit az álmában, szándékosan veszi el az életét, ám ennek ellenére Loewenberg úgy véli, hogy ez nem negatív szimbólum, mert valójában azt jelentheti, hogy az álmodó leszámol egy számára kilátástalannak tűnő helyzettel, tehát például leszokik a dohányzásról, fogyókúrába kezd vagy elhagyja a párját.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló