Elkeseredettségében nyelte le az ékszereit egy megcsalt asszony



A legfurcsább dolgok, amiket az orvosok a páciensek gyomrában találtak.Előfordul, hogy a felnőttek véletlenül, vagy szándékosan, lenyelnek valamit, aminek semmi keresnivalója a gyomorban. Mivel az ilyen idegen tárgyak emészthetetlenek, ezért előbb vagy utóbb orvosi segítségre lesz szüksége annak, aki lenyelte ezeket.

A sebészeknek nem egyszer azért kell megműteniük a betegeket, hogy kivegyék annak testéből a nem odavaló tárgyakat. Amellett, hogy már az elég furcsa, hogy az emberek mi mindent képesek lenyelni, sokszor az is meglepő, hogy milyen okból kifolyólag került a gyomorba az adott tárgy.

Íme néhány különös dolog, amiket az orvosok a páciensek gyomrában találtak.

Ékszer: Az egyik esetben egy jól öltözött, középkorú nőt kínzó hasi fájdalmakat gyötörtek, ezért kénytelen volt bemenni a sürgősségire, ahol megröntgenezték. A felvételből kiderült, hogy a hölgy gyomra és beleinek egy része tele van ékszerekkel. Később a páciens elmesélte, hogy elkeseredettségében úgy döntött, hogy lenyeli az összes bizsuját, csak azért, hogy a férje ne adhassa oda azokat a szeretőjének.


Gumikesztyű: Egy 55 éves férfi a ritka, pica nevű betegségben szenvedett, aminek a lényege az, hogy a beteg olyan dolgokat eszik, amelyek nem alkalmasak az emberi fogyasztásra. Például szivacsot, homokot esetleg gumikesztyűt. Ennek a páciens gyomrában 10 pár gumikesztyűt találtak a sebészek.

Borotvapenge: Egy 25 éves férfi a börtönben nyelt le több borotvapengét, aminek következményeként komoly hasi fájdalmakkal vitték be az intézmény gyengélkedőjébe. Miután megröntgenezték a férfit, kiderült, hogy mi okozta a bajt. Az esetben már az is furcsa, hogy a férfi egyáltalán hogyan tudta lenyelni a pengéket anélkül, hogy azok komoly kárt okoztak volna a nyelőcsövében.

Fogpiszkáló: Egy 50 éves férfit hasi és húgyúti fájdalmak kínoztak, ezért bement a sürgősségire. Az orvosok mindenféle vizsgálatot elvégeztek, majd rájöjjenek, hogy mi állhat a panaszok hátterében. Az ultrahang kimutatta, hogy a férfi vékonybelébe fúródott egy fogpiszkáló.

Fogkefe: Elképzelhetetlennek hangzik, de egy 55 éves férfinak mégis sikerült lenyelnie a fogkeféjét. A megmagyarázhatatlan esetet követő két hétben a férfi nem fordult orvoshoz, de amikor már nem bírta tovább elviselni a gyomorfájdalmakat, akkor bement a kórházba. Miután kivizsgálták, a sebészek eltávolították az idegen tárgyat a férfi gyomrából.

Érme: A gyerekekről tudjuk, hogy hajlamosak mindent a szájukba venni és lenyelni, emiatt nagyon oda kell rájuk figyelni. Ez történt azzal a 4 éves kisfiúval is, aki egy nagyobb darab érmét tömött a szájába, majd lenyelte azt.

Az orvosok úgy döntöttek, hogy nem műtik meg a gyereket, hanem inkább hashajtót adtak neki, hogy annak segítségével hagyja el az érme a páciens gyomrát. Erre 28 napot kellett várni.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló