Inez Clarke rejtélyes története



Senki sem tudja, hogy mi az igazság a chicagói Graceland temető misztikus síremlékével kapcsolatban.Különös jelenségekről számoltak be a chicagói Graceland temető látogatói, akik közül többen is azt állították, hogy Inez Clarke sírhoz közeledve alaposan megrémültek, mert esküdni mertek volna, hogy egy kislány zokogását hallják.

Mások arról meséltek, hogy az állítólag villámcsapásban elhuny Inez lelke a mai napig fél a vihartól, és ezért eltűnik az üvegkalitkából, ha éjszakánként mennydörgés és villámlás rázza meg a temetőt. Ezt a sírkert őre többször alátámasztotta. Olyanok is akadtak, akik azt állították, hogy egy XIX. századi ruhát viselő kisgyerek bóklászik a temetőben.

Az, hogy ezekből a paranormális jelenségekből mennyi igaz, senki sem tudja, de az tény, hogy a üveggel védett síremlék az 1800-as évek vége óta jó állapotban van, ellenáll a természeti elemeknek, ráadásul rengetegen látogatják, közülük pedig sokan ajándékokat visznek Ineznek, akinek története igencsak homályos.

A síremlékhez kapcsolódó legenda egyik verziója arról szól, hogy a 6 éves Inez Clarke a szüleivel piknikezett egy parkban az 1800-as évek végén. A családi idillnek egy hirtelen kitörő vihar vetett véget.

A kislányt villámcsapás érte, amibe belehalt. Az ő emlékére állítottak szobrot a chicagói Graceland temetőben. A síremlék egy faszéken ülve, finom mosollyal az arcán, esernyővel a jobb kezében ábrázolja Inezt.

A gyermek története azonban ennyivel távolról sem ért véget, elvégre a legendának többféle verziója ismert. Egyesek szerint valójában nem villámcsapás végzett a kislánnyal, hanem az 1800-as években tomboló, nagyon gyakori betegség, a tuberkulózis.

Mások szerint valóban villám okozta Inez halálát, de nem családi piknik közben, hanem akkor, amikor kiszökött a büntetéséből, és a viharban nem talált menedéket. Ami biztos, hogy a kislány nagyon fiatalon halt meg.

A róla mintázott, 1881-ben állított emlékmű Andrew Gagel, német szobrász alkotása. Az alatta olvasható feliratból kiderül, hogy a kislány John N. Clarke és Mary C. Clarke lányaként jött a világra 1873. szeptember 20-án, a halála pedig 1880. augusztus 1-jén következett be.

Eddig a történetben nincs semmi misztikus, éppen ezért hozzá kell tenni, hogy az egészből csak annyi a biztos, hogy Inez 6 éves korában meghalt. Különös módon az 1880-as temetői népszámlálás adatai között nem található az Inez Clarke név, sőt, a Graceland temető aktáiból az derült ki, hogy a kislány sírja egy kisfiúhoz, Amos Briggshez tartozik, aki hasonló korban halt meg, mint Inez.

Felmerül tehát a kérdés, hogy miért áll a temetőben Inez szobra? Egyesek szerint a magyarázat az, hogy Andrew Gagel egy újfajta síremléket akart hirdetni a híres szoborral, amihez hasonlót készített egy Lulu Fellows nevű lánynak is a Rosehill temetőben. Sőt, a két szobor nemcsak hasonlít, hanem pontosan ugyanúgy néznek ki.

A másik teória szerint egyszerűen összekeverték a neveket, ugyanis a névnyilvántartásban Amos Briggs sem található, de egy Inez Briggs nevű lány igen, ráadásul ő valóban 1880 augusztusában hunyt el.

A szobor eredete tehát máig rejtély, ám mindez nem ad magyarázatot azokra a paranormális jelenségekre, amelyeket állítólag a temető látogatói az emlékművel kapcsolatban érzékeltek.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló