Egy lista arról, hogy mikor nem családbarát a hazánk



Az életben rengeteg olyan helyzet adódhat, amely miatt úgy érezzük, hogy nem szeretik a gyerekeket az embertársaink.A gyerekek a jövő, hiszen kihalna az emberiség akkor, ha többé nem születnének gyerekek, akikből okos, munkás felnőttek válnak, akik támogatják az idősebb korosztályt. Habár gyerekekre szükség van, mégis úgy érezhetjük, hogy a hazánk nem családbarát hely.


Gyakran halljuk például, hogy egy anyukát kizavartak egy plázából, mert a kisbabáját szoptatta, rendszeres, hogy a terheseknek nem adják át a helyet a tömegközlekedési eszközön, de az sem ritka, hogy valaki a közösségi oldalon fejti ki, hogy mennyire utálja a gyerek zsivajt, és olyan helyre akar utazni, ahova kölykök be nem teszik a lábukat.


Ez azonban csak néhány példa arról a listáról, amelyen azok a dolgok szerepelnek, amelyek miatt nem érezzük családbarátnak az otthonunkat.


1. Nem családbarát, amikor a családbarátság hiányáról beszélünk, mire azt kapjuk válaszul, hogy költözzünk el, ha nem tetszik valami.


2. Nem érezzük családbarátnak az otthonunkat, amikor a közösségi oldalakon az ismerőseink arra panaszkodnak, hogy miért engednek fel gyerekeket a repülőgépre. Ilyenkor hiába is próbáljuk megértetni másokkal, hogy másképpen nem jutna el a gyerek az egyik pontból a másikba.


3. Nem családbarát, amikor úgy néznek a gyerekünkre, mintha ő is olyan földönkívüli szörny lenne, aki a társaival leigázza a bolygót.


4. Nem családbarát, amikor a pénztáros mindenki füle hallatára utasít, hogy a babakocsival melyik bejáratot kell használnunk, és hol a helyünk az üzletben.


5. Kicsi sem családbarát látvány, amikor a közösségi oldalakon a 30-as, 40-es ismerőseink arról adnak tippeket egymásnak, hogy hova menjenek nyaralni, kirándulni, ha nem akarnak gyerekbe botlani.


6. Az idősektől nem ezt várnánk, de előfordul, hogy a pénztárnál rátolják a bevásárlókocsit a gyerekre, mert azt hiszik, hogy akkor előbb kerülnek sorra.


7. Nem érezzük családbarátnak a hazánkat, amikor el kell intéznünk néhány hivatalos dolgot, de nincs kire bízni a gyereket. A hivatalban, bankban órákig kell sorban állni, amit egy idő után megun a gyerek. A többi ember úgy néz ránk, mint a véres rongyra, miközben próbáljuk csitítani a hisztiző gyereket.


8. Amikor gyerek mellett dolgozunk, és egy igazán nehéz időszak után megemlítjük, hogy fáradtak vagyunk, akkor a családunk ránk szól, hogy fogjuk be a szánkat, mert aranyéletünk van.


9. Amikor 22 éves nőként elmegyünk életünk első állásinterjújára, és az első kérdés az, hogy mikor akarunk férjhez menni, gyereket szülni. Bezzeg a férfiakat a szaktudásukról, érdeklődési körükről faggatják.


10. Elkeserítő, ha találunk egy gyermekmentes kávézóról szóló cikket, ami alatt elismerő kommentek olvashatók, valamint az az óhaj, hogy itthon is nyíljon ilyen hely.


11. Nem esik jól, amikor szeretnénk kettesben lenni a párunkkal, esetleg elutaznánk

néhány napra, de a környezetünk a fejünkhöz vágja, hogy a mi dolgunk a gyereknevelés, nem a csavargás.


12. Nem családbarát, amikor a nők szeretik a munkájukat, és szeretnének keresni a gyed és gyes mellett, de inkább otthon maradnak 3 évig a gyerekkel, mert tudják, hogy a munkahelyükön egy ember végzi három feladatait, nincs betegszabadság, csak feszültség.


13. Nem érezzük családbarátnak az otthonunkat, amikor terhesen felszállunk a tömegközlekedési eszközre, és senki se mozdul, hogy átadja a helyét. Ha esetlen megkérünk valakit, hogy hadd üljünk le, akkor az illető húzza a száját, vagy beszól.


14. Nem érezzük családbarátnak az otthonunkat, amikor azért nem adjuk bölcsibe a gyereket, mert tudjuk, hogy az intézmények zsúfoltak.


15. Nem érezzük családbarátnak a hazánkat, amikor az együtt élő, de nem házas ismerőseink arra panaszkodnak, hogy nem tudják igénybe venni a családi adókedvezményt.


16. Nem családbarát az otthonunk, amikor hosszú ideig nem találunk albérletet a gyerekkel, sőt, eleve olyan hirdetésekkel találkozunk, amelyben kiemelik, hogy gyerekkel ne is jelentkezzünk.


17. Amikor közlik, hogy pocsék anyák, apák vagyunk a tápszer miatt, az pedig senkit se érdekel, hogy a gyerekünk azért nem kaphat anyatejet, mert laktózérzékeny, vagy az anyának nincs teje.


18. Elkeserítő, amikor az ismerőseink bevallják, hogy letagadták az önéletrajzukban a gyereküket, mert meg akarják kapni a munkát, amely gyermektelen alkalmazottat keres.


19. Amikor babakocsival próbálunk bemenni valahova, de senki se hajlandó segíteni, sőt, benyomakodnak előttünk. Az sem családbarát, hogy vannak olyan helyek, ahova babakocsival képtelenség bejutni.


20. Elszomorító, amikor az özvegy, a gyermekét egyedül nevelő, gyászoló ismerősünk a hivatalos ügyintézéskor, banki kölcsön kérelmezésekor tudja meg, hogy ők nem számítanak családnak.


21. Nem családbarát, amikor 5 napban telik az, hogy megrendelünk egy bútort, amit össze kell szerelni.


22. Nem érezzük családbarátnak a hazánkat, amikor a közösségi oldalakon az ismerősünk gyerekmentes övezetről álmodozik, a hozzászólásokban pedig arra panaszkodnak, hogy egy parkba se lehet úgy elmenni, hogy ne legyen ott legalább egy család.


23. Amikor minősíthetetlen stílusban oktatják ki a szoptató anyukákat, hogy valahol máshol etesse a gyerekét.


24. Nem érezzük családbarátnak, amikor bejelentjük a munkahelyünkön, hogy gyereket várunk, mire a kollégák nem lelkesen gratulálnak, hanem forgatják a szemüket.


25. Amikor a gyerekét egyedül, egy fizetésből nevelő ismerősünk rájön, hogy a családi pótlék neki alig több, mint azoknak, akik két fizetéssel tartják el a családot és egyébként is minden feladatot ketten végezhetnek el.


26. Nem családbarát, amikor mások közlik, hogy nőként a háztartással és a gyerekneveléssel foglalkozzunk, mert a férfi dolga eltartani a családot, ami mellett legyen mintaapuka.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló