Az évszak legjobb utcai ruhái



Ismerjük meg 2016 legviselhetőbb őszi-téli trendjeit!

A héten tombol a vénasszonyok nyara, de senkit se tévesszen meg a kellemes meleg, mert a hajnalok és az esték már hűvösek, ezért ideje, hogy felfrissítsük az őszi-téli ruhatárunkat. A divatcégek már elkezdték bemutatni, hogy milyen trendekkel készültek az idei szezonra, tehát nekünk csak ki kell választanunk a számukra legfelelőbb ruhákat, amiket szívesen viselünk a hétköznapokban.


Masnik, szalagok: Hedi Slimane hozta divatba néhány éve a masnikat és a szalagokat, amit Michael Kors, Jason Wu és Jill Stuart is átvett. Az egyszerű, nőies kiegészítők számtalan formában megtalálhatóak a divatban. 2016 második felében bármikor viselhetők a bársony masnik, selyemkendők. A fej- és a nyakkendő újraértelmezése is megállja a helyét az utcai divatban.


Metálfényes ruhák: Valószínűleg csak a karácsonyi ünnepek alatt mutatkozunk ezüst és arany holmikban, ám 2016 második felében a divatházak azt pártolják, ha az ünnepeken kívül is felvennénk a fényes holmikat.


Természetesen érthető, ha a munkahelyünkön mégse kísértenénk a sorsot, egy ezüst-arany kollekcióval, de kereshetünk visszafogottabb megoldást, például fémsarkú csizmát, ezüst és arany hímzésű blúzt, vagy rakott szoknyát.


Kötényruha: Az előző szezonokkal ellentétben, most sokkal kreatívabb és elegánsabb formában jelenik meg az iskoláslány stílus. Ősszel és télen nem lesz ciki, ha a modern kötényruha alá garbót, esetleg túlméretezett blúzt húzunk fel.


A nagyi szekrénye: Tavaly a Chanel hozta divatba a kényelmes nagyi sarkú lábbeliket, amivel elindítottak egy olyan divathullámot, ami miatt napjainkban nagyjából minden divatos, amit a nagymamánk szekrényéből húzunk elő. Sőt, nagyon úgy néz ki, hogy a hamis szőrmebunda térhódítása elkerülhetetlen lesz 2016 második felében.A kockás nem adja meg magát: Ahogy a csíkos, úgy a kockás minta se kopik ki a divatból, csak kicsit átalakul. A grunge kiment a divatból, mert idén ősszel és télen a flanelingnél eggyel letisztultabb, elegánsabb forma lesz a menő. Arra is számíthatunk, hogy az iskoláslányos, vadnyugatos kockás ruhák is teret hódítanak maguknak.


A rózsaszín: Általában a tavasz-nyár szezonban nyernek teret a romantikus árnyalatok, de ez most megváltozik, ugyanis a rózsaszín befészkelte magát az őszi-téli trendbe. A lányos áranyalatot kombinálhatjuk a pirossal, zölddel, szürkével, a barnával, vagy más rózsaszín árnyalattal.


Bőrkabát: A vagány motorosdzseki helyét veszi át az övvel feldobott, gombos, klasszikus darab. A megszokott fekete színen kívül a barna, a bézs és a lakkbőr is az utcai divat részévé válik.


Bármi, ami bársonyból készült: A hasított bőrt és a velúrt váltja fel a puha anyag, ami minden formájába trend lesz. A bársony nadrágkosztüm, játszónadrág, de az egyrészes ruha is megállja a helyét az utcán.


Rejtett X-ek a divatban: A nyári szezonból marad ránk a minta, amit főleg a kötött anyagokon és a gyapjú pulóveren mutat jól. A hétköznapokban bármikor felvehetünk egy ilyen motívummal díszített ruhát.


Vállvillantós vagy egyvállas fazon: Még a nyári szezon közepén jelezték az elemzők és a divatszakemberek, hogy nagy siker a vásárlók körében az ejtett vállú ruha, amit úgy visznek, mint a cukrot. Ennek a népszerűségnek köszönhető, hogy ősszel és télen is kiléphetünk az utcára az aszimmetrikus és vállvillantós ruhákban.


(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló