Óvodai jelek és jelentésük I.



A legnépszerűbb jelképek mögöttes tartalma A-tól M-ig.Elkezdődött az óvoda, ahol minden gyermek választ magának egy szimbólumot, amivel megkülönböztetheti a dolgait a többiekétől. A kicsik általában egy, a szívüknek kedves, tárgyat, állatot, növényt választanak, a szülők pedig bele se gondolnak, hogy az óvodai jel a gyermekük személyiségéről is mesélhet.


Ha szeretnénk tudni, hogy a gyermekünk, esetleg az egykori saját óvodai jelünk mit jelent, akkor keressük ki a listából!


Ablak: Nyitottak és kíváncsiak vagyunk. Könnyen teremtünk kapcsolatot, de megválogatjuk, hogy kinek áruljuk el a legmélyebb titkainkat.


Ajándék: Fontosak a számunkra az élet apró örömei. Gyakran meglepjük a környezetünket, mert azt hiszik, hogy kiismerhetőek vagyunk.


Alma: Életvidám, élet- és ételszerető, kreatív, önfejű, akaratos személyek vagyunk.


Asztal: Realisták, gyakorlatiasok és nagy teherbírásúak vagyunk. Élvezzük mások társaságát.


Ásó: Összeszedetten és kitartóan oldjuk meg a feladatokat. A kihívásoktól sem ijesztenek meg. Ha valami felkelti az érdeklődésünket, akkor alaposan utánajárunk a dolognak.


Autó: Aktív, mozgékony és nagyon önálló személyiségünk van. Szeretjük a kihívásokat, a versenyhelyzeteket. Nehezen viseljük a tétlenséget.


Babakocsi: Szükségünk van a nagyfokú odafigyelésre, de mi magunk is bőkezűen osztogatjuk a gondoskodást. Szeretünk a társaság középpontjában lenni.


Bohóc: Kifelé vidámak, de belül nagyon érzékenyek és sérülékenyek vagyunk. Szeretünk a figyelem középpontjába lenni. Nagyon kreativitásunk miatt rengeteg meglepő ötlettel tudunk előrukkolni.


Boríték: Jó kedélyű, optimista emberek vagyunk. Szeretünk ismerkedni, csevegni, könnyen kötünk kapcsolatokat, de az őszinteségünket ki kell érdemelni.


Bögre: Fontos a számunkra a család, az otthon. Nyílt, megbízható, hűséges és őszinte személyek vagyunk. Az erős érzéseinket csak az arra méltóval osztjuk meg.


Busz: Lásd autó, csak sokkal inkább csapatjátékos.


Ceruza: Vizuális téren nagyon kreatívak vagyunk. Szeretünk tervezgetni, létrehozni, és olyasmit csinálni, ami boldoggá tesz.


Cica: Egyszer bújni akarunk, máskor elutasítunk minden közeledést. A saját érdekeinket, vágyainkat mindig érvényre juttatjuk.


Citrom: Élettel teli, pozitív gondolkodású emberek vagyunk. Az érzéseinket nehezen rejtjük véka alá. A problémás helyzetekből is próbáljuk kihozni, amit lehet.


Cserepes virág: Szeretjük az élet szépségeit. Mindig a harmóniára, és az esztétikára törekszünk. Nagyon fontosak a számunkra a gyökerek, a család. Hajlamosak vagyunk a túlzott önfeláldozásra.


Csiga: Finom érzésű, gyakran visszahúzódó emberek vagyunk. Az otthon és a biztos háttér fontos az életünkben.


Csillag: Soha nem adjuk fel az álmainkat. A terveink megvalósítása során hallgatunk a megérzéseinkre. Szeretjük a művészetet, alkotást.


Csengő: Keveset mutatunk ki az érzékenységünkből. Bár nincs nagy hangunk, mégis sok a követőnk.


Cseresznye: Könnyen beszédbe elegyedünk másokkal, mert egyedül nem érezzük jól magunkat.


Csibe: Kreatív, kíváncsi természetűek vagyunk. Vágyunk a védettségre. Nagyon fontos számunkra az otthon és az édesanyánk. A kisebbekkel és a gyengébbekkel gondoskodóan viselkedünk.


Dió: Bölcsek és tehetségesek vagyunk, de az értékeinket nehezen mutatjuk ki. Ehhez türelemre, biztonságra van szükségünk.


Dinnye: Megértő, szeretetteljes és biztonságra vágyó emberek vagyunk. Egyenesen kimondjuk a szándékainkat. Ha a visszaigazolás elmarad, akkor könnyen elbizonytalanodunk.


Dob: Nagy hatást teszünk a környezetünkre. Szeretjük tovább adni az információkat. Nem csak a szavakból értünk, hanem a legkisebb rezdülésekből is.


Dobókocka: Első pillantásra bizonytalanok tűnünk, pedig rugalmasan alkalmazkodunk az új helyzetekhez. Taktikus gondolkodás jellemző ránk.


Dominó: lásd a dobókockánál!

Egér: Kerüljük a feltűnést, a látványos megnyilvánulásokat, de a háttérből, mindig elérjük, amit akarunk.


Ékszer: Nagy becsben tartjuk a kapott és szerzett értékeinket, emlékeinket. A gazdag érzelemvilágunkat szeretjük kifejezni.


Elefánt: Lelkileg és/vagy fizikailag erős, kitartó, békeszerető emberek vagyunk. Ha igazságtalanság ér, akkor robbanékonnyá válunk. Nehezen fogadjuk el a gyakorlatias dolgokat.


Eper: Érzelmekkel teli, életvidám természetünk van. Könnyen elbűvöljük a környezetünket.


Ernyő: Vidám, jó kedélyű, környezetét kedvelő, megértő, beleérző, védelmező emberek vagyunk. Szeretünk segíteni, és mindig azt adjuk, amire a másiknak szüksége van.


Erszény: Hatalmas a lelki erőnk és a munkabírásunk. Nem fecséreljük az energiánkat felesleges dolgokra. Erősen kötődünk a fizikai világhoz.


Fa: Kedveljük a társaságot, a világ felé nyitottak vagyunk. Szükségünk van a biztos, stabil családi háttérre a békénk érdekében.


Fagyi: Első pillantásra színes, vidám egyéniségek vagyunk, aki szereti az élet élvezetes oldalát, de van egy olyan oldalunk, amit nem szívesen mutatunk meg.


Fakanál: Kíváncsi, nyitott természetűek vagyunk. Szeretjük mozgásba hozni a minket körülvevő eseményeket, összeismertetni embereket. Az élet komoly dolgaiba nem szívesen merülünk el.


Falevél: Kedveljük a társaságot, jól alkalmazkodunk, képesek vagyunk a másokkal való együttműködésre. Makacsul őrizzük az egyéniségünket.


Fazék: Praktikus, gyakorlatias emberként, nem fogadunk el semmit bizonyítás nélkül. A lelki stabilitásunkat a józanság adja. Szívesen megosztjuk másokkal a tudásunkat, tapasztalatainkat.


Fenyőfa: Erős akarat, szilárdság jellemző ránk. Nehezen viseljük el, ha uralkodni akarnak felettünk. Csak azt engedjük közel magunkhoz, aki tiszteletben tartja az önállóságunkat, elismeri az érdemeinket.


Fenyőág: lásd fenyőfa.


Fésű: Fegyelmezett, erős, másokra nagy hatást gyakorló, ám meglehetősen diplomatikus, nyugodt, békés emberek vagyunk. Kicsit hiúk is lehetünk.


Gólya: Kicsit különc, elmélyülten gondolkodó személyek vagyunk. Szeretünk felülemelkedni a hétköznapi dolgokon. Rosszul tűrjük, ha megzavarnak abban, amit csinálunk.


Gomba: Szeretünk álmodozni, de a gondolatainkat, vágyainkat nem szívesen osztjuk meg másokkal. Olykor meglepjük a környezetünket az ötleteinkkel.


Gyertya: Befelé figyelő, elmélyült, elgondolkodó, szemlélődő emberek vagyunk. Nem szeretjük a kapkodást, az elhamarkodott döntéseket, és a sietséget.


Gyöngy: Érzékenyek, finom lelkűek vagyunk. Néha túlérzékenyen reagálunk. Az édesanyánktól nehezen szakadunk el.


Gyűrű: Zárkózottnak tűnhetünk, pedig csak meghúzzuk a határainkat, ami mögé nem engedünk be akárkit. Aki bejut, azzal hosszú távra elköteleződünk.


Halacska: Intuitív, odaadó, érzékeny személyek vagyunk. Nehezünkre esik elhatárolódni mások hangulatától. Időbe telik felismernünk és követnünk az álmainkat, megérzéseinket.


Házikó: Nyitottak vagyunk a világra, és önállóságra törekszünk, de szükségünk van a biztos támaszra, ahova visszahúzódhatunk.


Hegedű: Érzékenyek, finom lelkűek vagyunk. Lehetnek művészi adottságaink. Erősen vonzódunk a művészetekhez, szerelemhez és a szépséghez.


Hóember: Játékos, bohókás, viccelődő, kissé excentrikus emberek vagyunk. Fényt és melegséget viszünk a szeretteink életébe.


Hóvirág: lásd virág.


Hold: Érzékeny, finom lelkű, néha túlérzékenyek vagyunk mások hangulatára, érzelmeire. Az édesanyánk nagyon fontos a számunkra.


Iskolatáska: Fontos, hogy mások mit gondolnak rólunk. Az intellektusunkkal, műveltségünkkel szeretünk kitűnni a tömegből. Kíváncsi, érdeklődő személyiségünk van. Szívesen tanulunk.


Kacsa: Fontosak a számunkra az emberi kapcsolatok. Kényelemre, örömökre, jólétre törekszünk. Érzékenység ellenére gyorsan túltesszük magunkat a sérelmeken.


Kalapács: Erős és elszánt személyek vagyunk. Az akaratunkat határozottan nyilvánítjuk ki. Idővel megtanulunk finomítani a viselkedésünkön.


Kancsó: Fontos számunkra a család. Otthonos, gyakorlatias, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte emberek vagyunk. Az érzéseinket szeretjük másokkal megosztani.


Kapa: Gyorsan nekilátunk és elvégezzük a feladatainkat. Alaposak vagyunk, szeretünk a dolgok mélyére ásni, és nem végzünk félmunkát.


Katica: Felszínen könnyed, játékos személyek vagyunk. A lelkünk mélyén érzékenyek és szorongók lehetünk. Gyerekként a mesékhez, felnőttként a misztikumhoz vonzódunk. Ha bízunk magunkban, akkor a szerencse mellénk áll.


Kendő: Csak nehezen lehet kiismerni minket. Vonzódunk a titkokhoz, a rejtélyekhez. Szeretjük a háttérből szemlélni a dolgokat.


Kerítés: Távolságot tartunk az emberektől. Már kiskorunkban komoly, felelősségteljes emberként viselkedünk. A saját határaink mellett, másokét is tiszteletben tartjuk.


Kesztyű: Szeretjük formálni a világot, de ezt óvatosan, körültekintően, némi távolságtartással tesszük. Időbe telik mire a kezünkbe vesszük az életünket.


Kettős kör: Az életünkben fontosak a kapcsolatok, főleg a szerelem, amiről romantikus elképzeléseink vannak. Elköteleződő, szolidáris, hűséges emberek vagyunk.


Kifli: Közösségi érzésű, melegszívű, szociálisan érzékeny emberek vagyunk. Szívesen adunk másoknak. Keményen, néha erőnkön felül dolgozunk.


Kocka: Stabilitásra, biztonságra törekszünk. Felnőttként nagy hangsúlyt fektetünk az önismeretre. Általában a nehezebb, kihívásokkal teli megoldásokat kutatjuk.


Kocsikerék: Lendületes, dinamikus személyiségünk van. A változásokhoz jól alkalmazkodunk. Látszólag gyorsan döntünk, de a magunk módján alaposan mérlegelünk.


Korona: Szeretünk a középpontban lenni, irányítani, kitűnni a tömegből. Sokat kell gyakorolnunk az önuralmat.


Kosár: Szívesen adunk, örömmel segítünk, vigaszt, biztonságot nyújtunk, és mindezt szívesen vesszük, ha visszakapjuk.


Körte: Lágy, odaadó, fiúként is inkább lányos, érzékeny természetünk van.


Kulcs: Felelősségteljes, korán érő, kissé távolságtartó emberek vagyunk. Jól megválogatjuk a szavainkat és a barátainkat.


Kutya: Odaadó, hűséges, megbízható barátok, lelkiismeretes, érzelmileg mélyen kötődő emberek vagyunk. Olykor túlságosan alkalmazkodunk másokhoz.


Létra: Szellemileg nyitott, érdeklődő, kitartó személyek vagyunk. Nehezen fogadjuk el a támogatást. Fontos számunkra az elismerés, amiért keményen megdolgozunk.


Ló: Nem szeretünk egy helyben toporogni. Kreatív, ötletes emberek vagyunk. Az álmainkat szívvel-lélekkel követjük. Nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak. Hatalmas a szabadságvágyunk.


Locsolókanna: Érzelmes, gondoskodó emberek vagyunk. Szívesen megosztjuk az értékeinket, figyelmünket, energiánkat másokkal. Meg kell tanulnunk, hogy ne legyünk mindig túláradóak.


Lóhere: Nyitottan, bizalommal állunk hozzá az élethez. Képesek vagyunk az alkalmazkodásra, a változásra. Ügyesen észrevesszük a lehetőségeket.


Lufi: lásd a papírsárkánynál.


Maci: Lelkileg és/vagy fizikailag is erős, kitartó, játékos, kedves emberek vagyunk. Harciasan védjük a szeretteinket.


Makk: Fontos a számunkra a jólét, és szeretjük élvezni az életet. Bízunk önmagunkban, és kitartóan dolgozunk a céljainkért.


Málna: lásd az epernél.


Masni: Kedves, romantikus, kötődő természetünk van. Sokat adunk a megjelenésünkre. A figyelmességünk másokra is kiterjed.


Méhecske: Szeretünk másokkal együtt dolgozni. Szorgalmasak, megbízhatóak, alkalmazkodók vagyunk. Jól eligazodunk a hétköznapi dolgokban. Az önállóságot még gyakorolnunk kell.


Mérleg: Egyensúlyra, igazságosságra és mértéktartásra törekszünk, mert diplomatikusak vagyunk. A döntéseinket objektíven, mások érdekeit figyelembe véve hozzuk meg.


Mókus: Kommunikatív, tervezgető, nyitott természetű, segítőkész emberek vagyunk. Szeretünk spórolni, gyűjtögetni . Az érzékeinket megbecsüljük.


(Forrás: padparadsa.blogspot.hu)

 

Ajánló

Ajánló