Mit ne mondjunk egy könyvtárosnak?



Lejáratjuk magunkat, ha azt kérdezzük, hogy mikor tartózkodik a legtöbb férfi/nő a könyvtárban.Olvasni minden évszakban lehet, de ősszel van valami varázslatos abban, hogy a színes természetben, vagy a meleg szobában magunk alá húzzuk a lábunkat, és elmélyedünk egy kellemes olvasmányban.


Tény, a könyvárak elég magasak, ezért sokan nem szívesen fizetik ki a több ezer forintot egy olyan regényre, amiről tudják, hogy csak egyszer fogják elolvasni, ám többek között nekik találták ki a könyvtárakat, ahol a könyvtárosok mindenben állnak a rendelkezésünkre, ám van néhány dolog, amivel alaposan fel lehet őket bosszantani.


Íme tíz dolog, amit soha ne mondjunk egy könyvtárosnak!


1.Dehogy fizetem ki a büntetést, amit azért kaptam, mert nem hoztam vissza a megjelölt időben a könyvet! Inkább azt kéne megbüntetni, aki képes ilyen könyvet kikölcsönözni a gyanútlan olvasónak. Azt pedig ki kellene tüntetni, aki kivonja a forgalomból ezeket!”


2. „Keressek egy könyvet, de nem tudom, hogy ki írta, és a címe se jut asz eszembe. Arra emlékszem, hogy nagyjából 3 centiméter vastag, a borítója színes, és van benne egy férfi, aki valahova elutazik. Segít megkeresni? Most miért néz ilyen csúnyán rám?”


3.Elnézést, meg tudja mondani, hogy melyik nap, melyik szakában van itt a legtöbb csaj/pasi? Tudja, én csak azért jönnék ide, hogy felszedjek valakit, mert a könyvek valójában érdekelnek.”


4.Rettenetesen hosszú ez a könyv. Biztos, hogy nem olvasom el! Nincs belőle rövidített verzió?”


5.Elhagytam a kölcsönzőjegyemet. A könyvet pedig azért nem hoztam vissza, mert benne van a kölcsönzőjegy.”


6.Tudom, hogy nem ez az a könyv, amit a múltkor kivettem, de az írója ugyanaz. Miért a különbségekre fókuszál, miért ennyire negatív?”


7.Bevallom, valóban rossz állapotban van a könyv, amit visszahoztam, de ne aggódjon, csak egy csepp kávé folyt rá. Rendben, egy egész kancsó volt, de kimostam! Mi az, hogy hol? Természetesen a mosógépben. Jó, tényleg nehéz elolvasni ezek után, de legalább tiszta.”


8. „Igen, pontosan ez a könyv kell nekem, mert olyan vastag, hogy a billegő asztal lábát ki tudom egyensúlyozni vele.”


9.Igaz, hogy elvesztettem a könyvet, amit kivettem, de szívesen kifizetném, ha lenne nálam pénz. Mit szól ahhoz, ha ledolgozom az árát?”


10.Elnézés, az Etimológiai szótárt az etimológ nyelvnél kell keresni?”


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló