A legjobb városok, ha kerékpározni szeretnénk



Két kerékkel fedezhetjük fel Londont, Philadelphiát, vagy például Torontót.A turisták általában két végletben gondolkodnak, ha városnézésre indulnak. Az egyik tábor azzal számol, hogy tömegközlekedéssel, sétálva fedezi fel a területet, míg a másik csoport inkább autót bérel.


Aki viszont szeret biciklizni, az annak néz utána, hogy hogyan oldható meg a kerékpározás. Ha szeretnénk két keréken felfedezni a külföldi tájakat, akkor a következő városokat érdemes felírnunk a bakancslistánkra.


Toronto: Kanada fővárosában a legjobb útiterv az, ha komppal átmegyünk az Ontario tavon fekvő tízes szigetcsoportra, ahol hatalmas parkok és kerékpárút-rendszer várja a biciklizés szerelmeseit. Az autók miatt nem kell aggódnunk, mert ez a hely a világ egyik legnagyobb olyan területe, ahonnan kitiltották a kocsikat.


Az élményt azzal tehetjük tökéletessé, ha elfogyasztunk egy finom villás reggelit a Rectory Café-ban, majd nyeregbe szállunk, és megcsodáljuk a festői partszakaszt, vagy eltekerünk a Centreville vidámparkba.


Amszterdam: Nem véletlen, hogy a világ legbiciklibarátabb helyének tartják a holland várost. Ha nem akarunk a forgalmas belvárosban kerékpározni, akkor 5 perces kompozás után, eljuthatunk a Waterlandig, ahol csodás zöld mezők és kilenc történelmi városka várja a turistákat. A biciklibarát útvonalakat könnyen megtalálhatjuk, mert azokat táblák jelzik. Ha szeretnénk kicsit pihenni, akkor álljunk meg egy-egy kávézónál, vagy étteremnél.


New York: 650 kilométernyi kerékpárút vár ránk Amerika nagyvárosában. Az egyik ilyen például a Central Park környékén található. Ha ez kevés, akkor, akkor Manhattan 52 kilométeres kerületének 90 százalékát felfedezhetjük két keréken. Megnézhetjük például az ENSZ-székházat és a World Trade Center emlékhelyet.


San Francisco: A forgalmas és dimbes-dombos városból kivezető kerékpárút elvezet a Golden Gate hídhoz. Tekerés közben ne hagyjuk ki Fisherman’s Wharf-ot, a Telegraph Hill-t, Presidiót és Sausalitót. Ha ezek után még marad kedvünk és erőnk 13 kilométeres bicajozáshoz, akkor menjünk el a Muir Woods erdőbe!


Seattle: A belváros tömve van látnivalóval, amiknek a felfedezését kezdjük a Pike Place Market-tel és a Space Needle-lel. Ha a kerékpározás mellett a kávét is imádjuk, akor a világ legelső, 1971-ben megnyitott Starbucks kávézója is vár minket. A kompállomáshoz vezető, 25 kilométer, vízparti kerékpározás az Aiki Beach és a Golden Gardens irányába lehetőséget nyújt arra, hogy felfrissüljünk a nyilvános fürdőhelyeken.


Philadelphia: Ha lehet, akkor kerüljük el a macskaköves utcákat, és inkább a Szépművészeti Múzeumtól kezdve kerékpározzuk végig a Fairmountot. Ha szeretnénk 45 kilométert tekerni, akkor csak minket vár a Schuylkill folyó partján húzódó aszfaltozott kerékpárút, ami egyenesen elvisz a Valley Forge történelmi nemzeti parkig.


London: Két keréken is felfedezhetjük a történelmi nevezetességeket. A Temze partját, a Greenwich-től a Parlamentig, egy nap alatt bejárhatjuk a kerékpárunkkal. Ha unjuk a tökéletes kerékpárutakat, akkor kipróbálhatjuk a macskaköves utcácskákat. Londonban szükség lesz a lábizmokra, mert 160 kilométert tekerhetünk a csodás Thames Valley Cycle Route-on, ami a Putney Bridge-től Windsoron át egészen Oxfordig visz el.


(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló