Műugróból lett színész Jason Statham



Hírességek, akiknek sportolói és színészi karriert is sikerült építeniük.Jason Statham: Az 1967-ben született Jason Statham a műugrás mellett még kung fuban, karatéban, és kick-boxban, valamint a futballban is kipróbálta magát. A 90-es évek első felét modellkedéssel töltötte, majd a French Connection nevű márkán keresztül felfedezte Guy Ritchie, aki azt követően ajánlotta fel neki Dudva szerepét A ravasz, az agy, és a két füstölgő puskacsőben, miután megtudta, hogy Stathamnek van némi seftelős tapasztalata a fekete piacon.

Ezt a szerepet követte a Blöff, A szállító, Az olasz meló és a Crank, tehát Statham néhány év alatt igazi akciósztár vált, majd a 2010-es években A feláldozhatók- és a Halálos iramban-franchise-ban kapott kiemelt szerepet.

Az akciófilmek mellett olykor vígjátékokban is szerepel, mostanában viszont újra Guy Ritchie-vel dolgozik, ugyanis az Egy igazán dühös ember után egy egyelőre cím nélküli filmen is közösen munkálkodnak.

Arnold Schwarzenegger: Az 1947-ben Ausztriában született Arnold Schwarzenegger 15 éves korában ismerkedett meg a testépítéssel, amit annyira komolyan vett, hogy 20 éves korára megnyerte a Mr. Universe címet az amatőrök kategóriában, majd három évvel később profi kategóriában is sikerült megszereznie az első helyet.

Nem ez volt azonban az egyetlen teljesítmény, amit sportolóként elért, ugyanis erőemelésben is jól szerepelt, aminek eredményeként ezüst- és aranyérmeket szerzett. A legtöbben azonban Mr. Olympiaként tartják számon, ugyanis ezt a címet összesen hétszer nyerte el 1980-ig.

Ugyanakkor sokaknak nem a sportteljesítménye jut először eszükbe, ha meghallják Schwarzenegger nevét, hanem az, hogy milyen karriert futott be Hollywoodban, ugyanis az osztrák híresség a sportoló karrierje építése mellett a filmezésbe is belevetette magát.

A 2000-es években otthagyta a színészetet, hogy két cikluson át Kalifornia állami kormányzójaként dolgozzon majd ezután visszatért a színészethez, viszont a mostani munkái inkább csak múltidézésnek tekinthetőek.

Dwayne The Rock” Johnson: Az 1972-ben született Dwayne Johnson kipróbálta magát az amerikai fociban, az egyetemi csapatával pedig nemzeti bajnokságot is nyert 1991-ben, ám végül mégsem az NFL-ben épített sportkarriert, ugyanis a focit lecserélte a pankrációra.1998-ban megnyerte a WWF (mai nevén WWE) bajnoki címet, valamint sokat tett azért, hogy a pankráció ismét fénykorát élje a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején.

A 2010-es évekre Johnson lett Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb, legjobban fizetett, a filmjeivel legtöbbet kereső sztárja, aki napjainkban több franchise-ban (Halálos iramban, Jumanji, DCEU) látható.

Johnny Weissmüller: Az 1904-ben Szabadfalván született Johnny Weissmüller, akinek eredeti neve Weissmüller János volt, születése után egy évvel egy Windber nevű pennsylvaniai kisvárosba költözött szüleivel. Az 1920-as években az úszókarrierjével foglalkozott, amiben hatalmas sikereket ért el.

Hollywoodban a magassága, a jó kiállása és az izmos testalkata volt az, ami miatt felfigyeltek rá. Az első szerepében Ádámot alakította, ezért csak egy fügelevelet viselt jelmezként. Hamarosan felajánlották neki az 1932-es Tarzan, a majomember főszerepét.

Weissmüller összesen tizenkétszer játszotta el Tarzant 1946-tal bezárólag, majd 1948-tól kezdődően tizenhatszor Jungle Jimként szerepelt filmekben és sorozatokban. Végül 1957-ben hagyta ott a színész szakmát.


Gina Carano: Az 1982-ben született Gina Carano harcművészként kezdte karrierjét, ami esetében az első sikereit a thai bokszban szerezte, majd a nagy áttörést a kevert harcművészettel (MMA) érte el, ami esetében csak egyszer, 2009 augusztusában, kapott ki.

A filmiparban az igazi áttörést a Lucasfilm sorozata, a The Mandalorian jelentette a számára, ám a közösségi médiában tanúsított viselkedése és a Disney értékrendjével össze nem egyeztethető megnyilvánulásai miatt 2021 tavaszán kirúgták a sorozatból.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló