Egy dollárért vehetsz házat JapánbanOlcsón juthatsz ingatlanhoz a világ számos városában, ha teljesíteni tudod a feltételeket.A lakásárak láttán könnyen elveszíthetjük annak reményét, hogy valaha saját otthonunk lesz, ám amikor felröppen egy hír, hogy a világ valamely városában egy dollárért vehetünk ingatlant, akkor ismét bízni kezdünk abban, hogy megszerezhetjük a saját lakásunkat.

Amikor aztán jobban utánanézünk az ajánlatnak, akkor az is kiderül, hogy milyen feltételek mellett szerezhetjük meg az olcsón kínált ingatlant.

Okutama, Japán: Aki szereti a természetet, az Japán egyik szellemvárosában is olcsón vehet házat. A táj miatt különleges Okutama hivatalaiban észrevették, hogy a fiatalok érdeklődnek a település iránt, ezért kitaláltak egy speciális programot, aminek feltétele, hogy a potenciális vásárlók nem lehetnek idősebben 43 évnél. Az okutamai ház tulajdonosává pedig csak az válhat, aki minimum 22 évig a településen élt.

Sambuca, Olaszország: Nagyot robbantott Olaszország az ingatlanpiacon, amikor 1 dollárért kezdte hirdetni az aránylag jó állapotban lévő házakat. Sambuca még mindig egyike azon olasz falvaknak, ahol a házakat 1 dollárért árulják, ám természetesen, itt is feltételekhez kötik a házvásárlást. Az új tulajdonosnak 3 éven belül fel kell újítania a házat, amire minimum 15 ezer dollárt (4 millió forintot) kell költenie.

Detroit, Egyesült Államok: A munkanélküliség, a fizetésképtelenség, a bűnözés és hasonló más dolgok miatt jó ideje stagnál Detroit gazdasága, a helyeik pedig rég elvesztették a reményt, hogy a település valaha visszanyeri a régi fényét, ezért aprópénzért árulják az ingatlanokat.

A probléma az, hogy hiába olcsó ház, az emberek, leszámítva a hajléktalanokat, nem akarnak ideköltözni.

Tokió, Japán: Egy japán babona miatt válnak meg olcsón a lakásuktól a japánok, ugyanis abban hisznek, hogy a ház elátkozott, ha természeti katasztrófa érte, esetleg bűncselekményt követtek el benne.

Liverpool, Nagy-Britannia: A kormány azt szeretné elérni, hogy az emberek költözzenek Liverpool külvárosába, ahol mindössze 1 dollárért lehet megvenni a lakatlan házakat. A vásárlás feltételei szerint az új lakó nem vehet máshol ingatlant, a város lakosának kell lennie, vállalnia kell, hogy legalább 5 évig az új házában él, amin felújítási munkálatokat kell végeznie a város szabályzatában leírtak szerint.

Buffalo, Egyesült Államok: A Városi Otthonteremtési Program keretében 1 dollárért kínál házat Buffalo önkormányzata. A jelentkezőknek legalább 3 évig az új házban kell élniük és egy meghatározott összeget be kell fektetniük az épület renoválásába.

Candela, Olaszország: A város önkormányzata úgy döntött, hogy 2000 dollárt (több, mint félmillió forintot) fizet annak, aki a településre költözik. Ahhoz, hogy valaki megkapja a felajánlott pénzt, a város lakosává kell válnia, a jövedelmének pedig minimum 7500 dollárnak (2 millió forintnak) kell lennie.

Ha az új lakó egyedül költözik, akkor 800 dollárt (220 ezer forintot) kap. A családosok a teljes összeget megkapják.

Roubaix, Franciaország: Az ország északi részén, a belga határ közelében fekszik Roubaix, ahol az ipari körzetében 1 dollárért lehet házat venni, de csak akkor, ha az új tulajdonos legalább 5 évet a városban él, és pénzt áldoz az új otthona felújítására.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló