A legjobb magyar kirándulóhelyek télenNéhány tipp, hogy hol gyönyörködjünk a havas tájban.Közeleg a tél, ami egyet jelent a rövid nappalokkal és a hideggel, ám nem szabad engednünk a téli depressziónak, hiszen ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége, főleg akkor, ha leesett a hó, ami meseszép köntösbe öltözteti a tájat.

Ha a téli hétvégéket, szabadnapokat kirándulással töltenénk, akkor az alábbi magyar helyek biztos, hogy el fogják nyerni a tetszésünket.

Mogyoróhegy: A Visegrádi-hegységben találjuk Magyarország egyik legkedveltebb turistacélpontját, ami elsősorban a családok számára tökéletes választás, ugyanis a kicsik és a nagyok is több szolgáltatás közül választhatják ki a nekik leginkább tetszőt.

A kirándulóközpont 20 kilométeres sétaútvonallal várja az aktív látogatókat, de akár lovagolhatunk és íjászkodhatunk is. A kisgyerekek mesés erdei játszótereket vehetnek birtokba, a téli sportok szerelmesei pedig síelhetnek vagy szánkózhatnak.

Gemenc: Nekünk találták ki Gemencet, ha van kisgyermekünk, vagy csak a párunkkal romantikáznánk. A magyar kirándulóhely vadregényes szépségét az erdők és a vizek találkozásának csodálatos harmóniája teremti meg.

Az álomszép erdőket érdemes kisvasúttal bebarangolni. Az egész évben üzemelő kisvasúttal nagyjából 20 kilométert tehetünk meg a tanösvények és játszóterek mellett. Gemencen felfedezhetjük a természet legcsodálatosabb rejtett kincseit. Emellett készüljünk fel arra, hogy összetalálkozhatunk egy szarvassal vagy vaddisznóval.Megyer-hegyi tengerszem: Sárospatak környékén található Magyarország egyik leggyönyörűbb látnivalója, ahol a múltban a gabonaőrlőket és az érczúzók malomköveit bányászták. A korábbi bányaudvart csapadékvíz töltötte fel, ami egy szép tavat hozott létre.

A téli túránkat kezdjük Sárospataktól, mert innen kiépített tanösvényen mehetünk végig a tengerszemig, majd onnan vissza a Várkertbe. Ha télen a Megyeri-hegyi tengerszemhez vezet az utunk, akkor ne hagyjuk ki hazánk egyik legszebb középkori várát, a Rákóczi-várat se.

Velem: Vas megye északnyugati részén, a Kőszegi-hegység lábánál terül el Magyarország egyik legszebb kis községe, ami egyben a béke és a nyugalom szigete, ha egy kicsit meg akarunk szabadulni a város zajától.

Ha télen ellátogatunk Velembe, akkor Írottkő se maradjon ki a programunkból, mert ez a Dunántúl legmagasabb pontja, illetve nagyszerű turistaútvonal, abban az esetben, szeretnénk aktívan tölteni a téli napokat.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló