Magyarország legszebb karácsonyi vásárai



Szívd magadba az ünnepi hangulatot Győrben, Debrecenben, vagy akár Budapesten!Két héten belül itt a szenteste, ami miatt az ünnepi készülődés egyre nagyobb stresszel járhat, ez pedig megakadályozhatja, hogy igazán karácsonyi hangulatba jöjjünk. Ilyenkor segíthetnek az adventi vásárok, ahol mesés fények, finom illatok, gasztronómia finomságok mellett jöhet meg a kedvünk az ünnephez.

Magyarországon rengeteg karácsonyi vásár várja a látogatókat, ám az alábbi rendezvények a legcsodálatosabbak.

Győr: Az adventi időszakban színes programokkal, felejthetetlen hangulattal és rengeteg meglepetéssel kedveskedik az embereknek Győr, ahol a Széchenyi téren felállították mindannyiunk karácsonyfáját, ami mellett Betlehem és a rénszarvasszán látható.

Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban forralt bor, sült gesztenye illata tölti meg a levegőt. Győr ünnepi programjai között biztos, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt.

Pécs: December első napján nyitott meg a Széchenyi téren a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár, ahol kóruszenei előadók éneke, forralt bor, a Mikulás háza és fényfestés gondoskodik arról, hogy karácsonyi hangulat költözzön az emberek szívébe. Emellett bárki szemtanúja lehet a vasárnapi gyertyagyújtásoknak.

Szeged: 2017. november 24-től december 24-ig várja a látogatókat a Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren. A Szegedi Fogadalmi Templom tövében a hazai kézművesipar termékei és Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa várja a kicsiket és a szüleiket. Szeged két fő adventi vásárán kívül még rengeteg program és gasztronómiai helyszín fogadja a városba tévedőket.

Sopron: 2017. december 1. és december 23. között ad otthont a Soproni Advent rendezvénysorozatnak Sopron Fő tere és a felújított Várkerület. 2017-ben hamisítatlan karácsonyi hangulat, fenyő- és fahéjillat, étel- és italkülönlegességek, valamint kézműves termékek várják a vendégeket.

Debrecen: November 25-én nyitották meg a Debreceni Adventi Várást a Kossuth téren és a Piac utcában. A látogatókat egyedi kézműves termékek, különféle finom ételek, forralt bor és közel 1000 faház várja.

Az ünnepi fényárban úszó Debrecenben a Régi Városháza udvarán Angyalliget nyűgözi le a karácsonyra készülődőket, akiket több, mint 30 méter magas óriáskerék is várja az adventi időszak végéig.

Budapest: A főváros valódi meseországgá változik az adventi időszakban. A karácsonyi fényben úszó Budapesten mindenkit elvarázsolhatnak az ünnepi illatok, légkör, ami mellett kipróbálhatjuk a gasztronómiai ínyencségeket, forralt bort, de ajándékötleteket is gyűjthetünk.

A fővárosi helyszínek közül ki kell emelni a Szent István teret, ahol idén hetedszer rendezték meg az Adventi Ünnepet, ami Európa 9. legjobb karácsonyi vására. Az ünnepek közeledtével a Bazilika különleges fényfestést kap, sötétedés után pedig a homlokzatán Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát nézhetjük meg.

A Szent István tér mellett a Vörösmarty tér is szeretettel fogadja a hazai és külföldi vendégeket, ugyanis itt rendezik meg a Budapesti Karácsonyi Vásárt, amit az ország egyik leghíresebb adventi rendezvénye.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló