Karácsonyi könyvajánló



Romantikus és megható történetekkel hangolódhatunk az ünnepre.Fogjunk egy bögre forró italt, esetleg valami csemegét, helyezkedjünk el a kedvenc olvasó sarkunkban, majd merüljünk el egy romantikus és megható karácsonyi történetben, ami biztos, hogy meghozza az ünnepi hangulatunkat!

Johan Frinsel: Karácsonyi történetek: Ha ezt a könyvet vesszük a kezünkbe, akkor ne egy könnyed, humoros ünnepi regényre készüljünk, hanem egy elgondolkodtató műre, amiben szívbe markoló novellákat olvashatunk.

A kilenc történet között van, amely csalódott felnőttekről szól, más idősekről, gyerekekről, de abban mind megjegyezik, hogy a karácsony igazi lényegét, jelentését próbálja megragadni. Az író ezt szeretné átadni az olvasóknak.

Sarah Morgan: Talán majd karácsonykor: Tyler O'Neil tisztában van azzal, hogy nem volt a legjobb apja a lányának, ezért a férfi elhatározza, hogy megrendezi Jessnek élete legszebb karácsonyát. A helyszínre egy sí- és üdülőközpontot választ, míg a többi részlet megtervezésében a gyerekkori barátja, Brenna segítségét kéri. Amikor eljön az ünnep, akkor nem lesz hiány szerelmes fordulatokból, különleges pillanatokból.

Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda: Nem volt örömteli Pierce Waverlynek, Devonmont grófjának a gyerekkora, hiszen a szülei már akkor lemondtak róla, amikor kicsi volt. A fiút a rokonokra bízták, ezért a férfivá érett Pierce mindig haragudott a szüleire.

Egy levél azonban a gróf egész életét megváltoztatja, ugyanis azt a hírt kapja, hogy az édesanyja halálos beteg. A férfi összeszedi magát, és meglátogatja a nőt, ám a birtokra érve rájön, hogy átverték, mert a házvezetőnő, Camilla csalta oda a férfit, ugyanis elhatározta, hogy mindenképpen kibékíti a családot. Vajon sikerrel jár? Kiderül a szerelemről és megbocsátásról szóló regényből.

Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon: A 28 éves Arlene unja az életet. A riporter számára az egyetlen öröm az, ha a lányával lehet, ezért hirtelen úgy döntött, hogy elhagyja a férjét, a gyerekkel pedig a nagyanyához költözik.

Hamarosan a városban összefut Haydennel, a sikeres, jóképű jégszobrásszal, akibe azonnal beleszeret. A boldogság nem tart sokáig, mert kiderül, hogy Hayden titkol valamit, ez pedig az egész életüket tönkreteheti.

Donna VanLiere: A karácsonyi cipő: Egy férfi és kisfiú életet mutatja be a történet, ami a szerencsés véletlenről és az emberségről tanít. Robert munkamániás, aminek eredményeként széthull a családja, elveszti a feleségét és a lányait. A 8 éves Nathan élete se boldog, mert az anyja, Maggie rákos. A két főszereplő egy ajándékboltban találkozik össze, ez pedig szinte teljesen megváltoztatja mind a kettejük életét. A regény igazán szívbe markoló olvasmány.

Debbie Macomber: Első hó: A romantikus regény főszereplője Ashley Davison és a korábban katonaként szolgáló Dashiell Sutherland. Mind a ketten Seattle-be utaznak, de más okból kifolyólag. A repülőtéren rájönnek, hogy az ünnepi forgatag megnehezíti az útjukat, ugyanis a karácsony előtti utolsó járatra már nincs jegy.

A két főszereplő úgy dönt, hogy autót fog kölcsönözni, ám ott csak egy kocsi maradt. Ashley és Dashiell kénytelen együtt utazni, bár nem kedvelik egymást. Amikor azonban beszélgetni kezdenek, akkor rájönnek, hogy sok közös van bennük. A két főszereplő együtt néz szembe az ünnepi megpróbáltatásokkal.

Susan Wiggs: Gyertyafényes karácsony: Darcy és Logan túl van egy-egy komoly csalódáson, de ezt a két főszereplő másképpen élte meg. Míg az elvált férfi kész egy új kapcsolatra, addig a nő fél romantikus viszonyba bonyolódni.

A két magányos szív nagyon jól érzi magát egymás társaságában, sokat sétálnak a hóesésben, órákig beszélgetnek a kandalló előtt. Habár Darcy és Logan egymásba szeret, mégsem biztosak abban, hogy az érzéseik elég erősek az akadályok legyőzéséhez.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló